VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Den fantastiska kvinnokroppen

Idag vill jag ge en eloge till den fantastiska kvinnokroppen. Den är så vacker att titta på och den finns i så många fina och olika former och den ger nytt liv till världen.

2016-04-30_09.32.14

Jag är höggravid i vecka 38. När den här graviditeten är slut så har jag varit gravid i 16 av 18 månader sedan 2014. Det är en lång tid. Min kropp formade vårt lilla mirakel Chloéy i magen under 7 månader (hon blev för tidigt född). Under den tiden gick jag upp 20 kg och ett par veckor efter förlossningen var magen nästan borta. Innan jag hann påbörja min träning riktigt så förberedde sig min kropp på en till graviditet. En oplanerad graviditet som vi är väldigt glada över idag. Kroppen hann återhämta sig tillräckligt efter förlossningen med Chloéy så att jag kunde bli gravid två månader efter den. Det är otroligt vilken kraft kvinnokroppen har. Hur orkar den? Hur orkar vi? Jag tycker inte att jag orkar mer nu men ändå tar jag mig igenom den här graviditeten utan att klaga så mycket.

Jag hann inte gå ner gravidkilona från förra gången. Jag har gått upp i vikt i samma takt ändå men jag tycker inte alls att jag är tjock. Vissa dagar känner jag mig bred men andra dagar så känner jag mig lätt och smidig trots dessa sista och tunga veckorna. Även fast jag väger mer än jag någonsin gjort så känner jag mig vacker med min stora gravidmage. Den ger en helt annan bild på min kropp. Jag är inte alls rädd för att visa upp den. Jag går ju och bär på mitt andra barn och det känns fantastiskt. Jag försöker njuta så ofta jag kan trots att det är tungt för det mesta. Hur trött jag än är på att vara gravid nu så kommer jag säkerligen sakna min fina mage. Det är till 90% chans vårt sista barn jag bär omkring på, det har vi bestämt sambon och jag. Det känns sorgligt men skönt.

Vi har en så stor makt vi kvinnor med våra fina kroppar. Vi borde vara mer stolta över hur vi ser ut, gravid som icke gravid. Jag tycker synd om er som inte kan bli med barn och uppleva den känslan, därför försöker jag att inte klaga alltför mycket. Vi som kan bära våra barn ska vara stolta och njuta av livets mening.

Kram alla där ute! 

2016-06-07_15.26.12


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna