VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Rakad vid förlossning?

Jag såg bland sökorden igår att någon hade sökt efter inlägg som har med rakning vid förlossning att göra. Det betyder ju att det finns fler som vill läsa om det och eftersom jag tycker om att skriva inlägg om sådant som ingen annan vågar skriva om så kommer ett inlägg om just det du sökte på igår! 

Jag tror många kvinnor oroar sig över att visa upp allt dem har inför en förlossning. Man döljer ju ingenting och personer man aldrig har träffat förut ska titta på ens privataste delar som inte ens partnern sett på så noggrant.

Det har varit inne att raka underlivet rätt länge nu så för dem som inte gör det tror jag det finns en oroskänsla. Sedan finns det såklart dem som inte bryr sig alls och det borde ingen göra men det är lättare sagt än gjort. Många rakar sig nog inför sin förlossning trots att dem själva inte känner att dem vill eller behöver men om det är det som krävs för att lugna några nerver så tar dem flesta till den åtgärden.

Jag är den typen som inte bryr mig om vad andra tycker, oftast skulle jag vilja säga. I slutändan gör jag det jag tycker känns bäst. Jag hade inga ”tvångstankar” inför Chloéys förlossning som fick mig att tänka på hur jag såg ut där nere. Barnmorskorna har sett så mycket och dem skulle aldrig få för sig att kommentera en orakad kvinna. Om dem skulle göra det så är det väldigt oproffessionellt och då säger jag bara ”varsågod att säga något elakt tillbaka”. Dem får inte bete sig hur som helst.

Är man höggravid som jag är nu så är det inte särskilt enkelt att raka sig. Man ser i princip ingenting! Sjukt jobbigt och frustrerande.

Oroa er inte, barnet kommer ut oavsett om ni är rakade eller inte och när värkarna är som allra värst så kommer ni garanterat inte bry er om hur ni ser ut någonstans på hela kroppen.

Lycka till!

20160522_093924


Kommentarer


 1. jen 23 juni, 2018 on 15:16 Svara

  Wow, tack! detta är ju nåt jag funderat på! fattar egentligen att DET inte är det viktigaste i den situationen hehe, men det känns ju så ofräscht när man e van, men jag gissar ändå att dte blir svårt att raka sig därnere när magen e stor =)

  • MammaOchPappablogg 24 juni, 2018 on 18:45 Svara

   Haha ja det är minst sagt svårt! Värt att testa iallafall 😉

 2. majamelon 24 maj, 2016 on 15:04 Svara

  Eller hur! jag funderade på det när jag fick första. Barnmorskan sa att det kan underlätta om man måste sys, men inget som dom strävar efter liksom :) Andra barnet struntade jag i vilket. När man väl ligger där och tar i så bryr man sig inte om att någon sitter och tittar rakt upp i mumindalen på en! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna