VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Förberedelser innan förlossning

Jag skulle vilja säga att det går att förbereda sig hur mycket som helst samtidigt som det inte alls går att förbereda sig inför en förlossning.

Det går att färdigställa mycket hemma, alltså sakligt med säng, vagn, kläder osv. Men det går inte förbereda sig på just förlossningen eftersom den inte kommer bli som man har tänkt. Det är nog sällan den blir det.

Här hemma donar vi mycket med små saker som inte har så stor betydelse. Det känns mest bra att göra någonting för att lugna tankarna.

20160521_095924

Säng ordnade vi för över 1 månad sedan. Vi köpte ett nytt chassi (ram till vagnen) så vi kan klicka i både en sittdel och en liggdel till båda barnen. Det står i vagnförrådet och väntar. Kläder har vi ordnat lite eftersom. Han får ärva lite av Chloéys kläder, sedan har vi köpt ett fåtal nya plagg. Blöjor har jag köpt hem två paket i str1 Newborn. Jag har sytt två filtar till honom. En mjuk och gosig samt en lite varmare att ha i vagnen och dem är nerpackade i BB väskan.

Det mesta utöver ovanstående saker har vi hemma som redan används till Chloéy. Vissa saker ligger i förrådet men huvudsaken är att vi har allt och det känner jag nu :)

En liten sak jag vill göra färdigt är ett påslakan till hans lilla täcke som jag ska sy själv. Jag har redan klippt ut tyget, det ska bara nålas och sys ihop men det svåra för mig är att få den tiden ”över”. Tyget är så fint med blå färg och vita hjärtan!

20160521_095837

Jag har kommit in i en stress som får mig att känna panik över att kylskåpet saknar ett paket mjölk eller något annat löjligt. Jag vill att det ska vara fyllt hela tiden så att vi slipper tänka på det när han har kommit. Sedan kommer min mamma och syster vara här nere och då vill jag att dem ska ha mat. En ännu viktigare sak är att det ska finnas mat till Chloéy så barnvakten slipper tänka på det. I värsta fall får den köpa burkmat till henne. Hon äter ju det mesta. Men jag försöker ordna så att det alltid finns välling, hemmagjord mat, burkmat, gröt, samt blöjor och våtservetter.

(I den vänstra burken är det hemmagjord kycklinggryta ihopmixad med pasta)

20160521_095805

Jag har skrivit lappar innanför köksluckan för att underlätta för den som har hand om henne. Allt för att minska min egen stress. Jag tycker nämligen det är super jobbigt att jag ska vara ifrån Chloéy under förlossningen. Jag hoppas därför det inte sker några komplikationer så att jag kan träffa henne snarast möjligast. Jag kommer gråta floder annars.

20160521_095747


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna