VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

6-8 infektioner per år

Visste ni att ett barn under fyra år ofta får 6-8 infektioner per år?!
Det betyder många vabb dagar för en förälder samt att vi som är föräldrar också kommer drabbas och bli sjuka lite oftare än om vi inte skulle ha några barn. Det är väldigt många infektioner.

Här är min källa: 1177 Där hittar jag massa bra information!

Jag kan tänka mig att det blir enklare att ta hand om ett sjukt barn som är lite äldre, över 1 år iallafall. Under det så tror jag det är mycket jobbigare och svårare för att barnet inte kan visa eller prata något alls. Chloéy har bara haft en infektion hittills och när hon börjar förskolan (som hon förhoppningsvis gör efter årsskiftet) så kommer sjukdomstiden starta. Det är där barnen får alla sjukdomar ifrån. Särskilt magsjuka som sprids som en löpeld. Usch vad jag ogillar magsjuka. Jag hatar att vara sjuk över huvud taget men just magsjuka är det värsta. Det har jag inte haft på många år.

Det enda positiva med att vara sjuk är att immunförsvaret blir bättre. Man måste vara sjuk för att kroppen ska bli resistent och bli starkare. Jag var sjuk ofta i högstadiet. Jag fick varenda förkylning som gick att få kändes det som, jag slapp nästan aldrig undan. Idag är jag inte lika känslig men jag är förkyld 2-3 gånger per år och jag har nästan alltid något utöver det. Vissa personer är infektionskänsliga som mig och det är svårt att förebygga det. Att ha en bra hälsa hjälper såklart, med vettig kost och vardagsmotion. Det tror jag på och efter att jag har tryckt ut bebisen i magen i juni så börjar ett annat kapitel i mitt liv. Då äntligen kan jag börja motionera successivt och bygga upp min kropp igen!

Såhär såg vi ut 2014:

  IMG_1835 IMG_1832

Såhär ser vi ut nu:

v29 (11) sth ars 2016 (14)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna