VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tankar kring Chloéys förlossning

Nu såhär nästan ett år efter min förlossning med Chloéy har jag en helt annan bild av hur det var. Den ändras hela tiden, det är väl mitt minne som sinar lite och gör så att jag minns de bra sakerna.

Jag har alltid känt att jag är nöjd med den förlossningen, det är jag fortfarande. Den blev så bra den kunde bli utefter förutsättningarna med att hon kom v.33+5, att jag och Anton inte var mentalt förberedda och att vi inte hade hunnit gå igenom bra saker såsom smärtlindring osv.

När jag fick veta om den andra graviditeten så började jag tänka mycket på förlossningen med Chloéy. Jag kom på många saker som jag önskar att dem gör annorlunda med nästa barn. T.ex. så undrade jag varför ingen barnmorska kom med rådet att ta en dusch eller värmelägga magen. Värme lindrar ju smärta och det var inget varken jag eller Anton tänkte på då. Vi fick inte så många alternativ. Det har vi med oss till nästa gång.

Jag tyckte lustgasen var obehaglig men det var ingen barnmorska eller sköterska som hjälpte mig med det. Jag har pratat med en barnmorska på Auroramottagningen om det och hennes lösning på det ”problemet” skulle vara att sänka styrkan. Det jag ogillade var att jag försvann bort och var okontaktbar men att andas djupt in i masken var skönt för att jag kunde fokusera på något annat men ju mer lustgas jag drog in, desto obehagligare blev det. Så till nästa gång ska jag främst använda den apparaten för att fokusera på min andning!

Det är lätt att vara efterklok men att läsa sig till en förlossning är omöjligt för det skiljer sig så mycket från kvinna till kvinna och även fast man fött barn tidigare så blir det annorlunda nästa gång. Varje förlossning är unik!/

Barnmorskorna är väldigt duktiga, det tycker jag verkligen för dem lyckas bra med att hålla stressnivån nere samt att få kvinnan lugn när det gör som ondast. Det är det jag är mest nöjd med, att min förlossning var så himla lugn.

IMG_2782

IMG_2821  IMG_2842


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna