VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Jobbiga saker när man har barn

Innan man får barn så tänker man sällan på ”nackdelarna”. Ofta så är det väl för att man inte vet vilka nackdelar det har med sig, man förstår liksom inte hur svårt, ansträngande och jobbigt det kan vara ibland när man är förälder. Det lär man sig med tiden och då tänker man ”varför tänkte jag inte på det här innan jag tog beslutet att göra barn?”.

Här är några av de jobbiga sakerna med barn så som jag upplever det:

Evigt skrikande som kommer periodvis när barnet är inne i vissa faser. Det kan göra en galen. Ingenting hjälper och när man väl hittar en bra lösning så är fasen över och nästa skrikperiod väntar.

Det oändliga vaggandet i famnen inför läggdags. Detta är så olika från barn till barn men för oss har det kommit i perioder det också. Vissa veckor vill barnen ha mer närhet, alltså mer vaggande inför läggdags än andra.

Äta en måltid ostört

Ovanstående och nedanstående hänger ihop och det är lugnt dem första månaderna när barnet sover betydligt mer. När dem blir äldre, främst 6 månader uppåt och kryper och behöver mer rörelse så hänger dem efter som en igel. Det är särskilt då man lär sig att göra väldigt många saker samtidigt. Tänk dig själv när du sitter på toaletten och barnet är i andra änden av rummet och får tag i något barnförbjudet och farligt. ”Jättekul att springa från toalettstolen när man inte är färdig”.

-Gå på toaletten ostört

Att vara sjuk och samtidigt ta hand om sitt/sina barn. Det är hemskt. Jag som blir sängliggandes varje gång jag blir sjuk kan inte längre vara det. Man mår sååå mycket sämre eftersom det inte finns tid att vila.

Ta hand om ett sjukt barn kan vara väldigt ansträngande det också. Barnet blir väldigt klängigt, gnälligt och jobbigt. Ingenting duger. Att tillfredsställa barnets bas behov kan bli en match när dem vägrar äta, dricka och magen inte fungerar som vanligt. Att få dem att somna när dem är sjuka kan också vara väldigt svårt.

Det finns säkert fler saker ni får upp i huvudet som är en kamp för er och beroende på vilken ålder barnen är i så ändras säkert dessa punkter. Jag vill bara påpeka att med negativa saker kommer det positiva. Ingenting håller i sig hela livet för barnen utvecklas och blir större. När det är som värst så brukar det vända helt plötsligt. Det gäller att stå ut och be om hjälp i sin närhet om det behövs.

Ni är inte ensamma!

IMG_4688


Kommentarer


  1. […] som Säger eller Gör roliga saker. Det här måste vara världens snällaste hund, för jag […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna