VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Graviditetsvecka 24/25 symtom

Tiden går bara fortare och fortare och det gör mig extra nervös. Det är så stor skillnad på tidsuppfattningen från när jag var gravid med Chloéy. Det gick i snigel fart med henne i magen och nu känns det som att han ska komma ut när som helst. Jag är redan i vecka 24 (jag har varit gravid i hela 24 veckor så jag är inne i v.25), det är mitten på mars och när april kommer så börjar det verkligen närma sig. Vi är spända och nervösa både Anton och jag.

SYMTOM

Jag är pigg för det mesta, mår illa ibland och får lite sura uppstötningar. Jag kissar konstant, innan jag ska någonstans 2 gånger, när jag kommer fram, innan jag åker därifrån och när jag kommer hem igen. Jag är hård i magen till och från så jag försöker äta mycket exotisk frukt för det brukar hjälpa mig. Jag har precis börjat äta järntabletterna varannan dag så jag hoppas mitt järnvärde är bättre tills nästa MVC besök.

Jag drömmer mardrömmar nästan varje natt, får kramper och spänningar i benen och i ryggen samt på utsidan av låret. Förra graviditeten vaknade jag med kramp i vaden mitt i nätterna flera gånger i veckan men jag hoppas jag klarar mig undan det den här gången.

Min livmoder sitter sjukt långt ner nu så det har blivit ett stort problem vid samlag för att ”tappen” är i vägen så det gör bara ont… Jag är så förbannad på min livmoder just nu men jag försöker intala mig att det inte är långt kvar och att min kropp behöver dra ihop sig efter förlossningen riktigt ordentligt innan det kan kännas bra igen. Ju tyngre jag blir, desto mer tryck blir det mot livmodern och blåsan så allt sjunker bara längre ner. Detta problemet hade jag inte förra gången men jag vet varför det är så nu, Anton också och barnmorskan förklarade det för oss så vi får anpassa oss efter det.

På bilden är jag gravid i 4,5 månad, magen är stor redan då men den är större nu :)

4,5 månad (4)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna