VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Chloéys första simbesök

Igår kväll var vi i simhallen i Tingsryd. Från 17.30-21.00 var det en släkting till Anton som hade en privat bjudning för vänner och släkt där så vi var drygt 40 personer.

Chloéy badade för första gången i en simhall. Hon fick låna en badring för bebisar som Antons föräldrar hade med sig och den satt hon jättebra i. Jag badade med henne två gånger i varmvattenbassängen och det räckte för hon blev jättetrött och blossig om kinderna så hon fick dricka vatten emellan.

20160123_195434 20160123_190624

Hon somnade gott när vi kom hem, Anton och jag också 🙂

Jag har alltid varit lite rädd för vatten så jag vill göra allt för att Chloéy inte ska vara rädd för vatten. Det tog många år innan jag kunde simma riktigt och simma längder utan att hålla i mig i kanten när jag blev trött. Nu är det bättre men vi badar ju sällan.

Jag tror att om ett litet barn blir rädd för någonting när det badar, i princip vad som helst så kommer dem förknippa badet med det som skrämde dem och då blir det en rädsla långsiktigt. T.ex. om någon skrämmer Chloéy i vattnet eller om någon skvätter jätte mycket vatten och hon får en kallsup. Nu är hon så liten och då tror jag det är extra viktigt att ta det försiktigt.

Ni kanske tänker att ett barn på 6 månader inte skulle komma ihåg en sådan händelse men jo, det sätter sig långt inne i det omedvetna och kan komma fram när hon blir äldre. Jag läste psykologi A och B i gymnasiet vilket var väldigt lärorikt så jag använder det tänket ibland.

Min yngsta lillebror har varit rädd för vatten så länge jag kan minnas. Han fyllde nyligen 14 och är fortfarande rädd. Han kan inte få vatten i ansiktet, han får panik. Jag är alltid rädd att det ska hända honom något när han ska bada, särskilt med skolan eftersom andra barn gärna skvätter och busar.

Allt gick iallafall bra igår och det var trevligt. Idag ska vi hälsa på mina farföräldrar.

Kram

20160123_195425


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna