VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

BB väskan

När förlossningen närmar sig är det bra att packa BB väskan. Tidigare än man tror. Jag hann inte packa min väska i lugn och ro för Chloéy kom så tidigt men den här gången kommer jag vara förberedd tidigt!

Tänk er att de flesta som har fött barn och som det går ”normalt” för endast stannar ett par dygn på BB så ni behöver inte ta med er hela hemmet. I nödfall kan man alltid skicka någon att hämta det man har glömt. Anton och jag fick åka hem och hämta mer kläder och annat eftersom vi stannade på Neonatal i en vecka med Chloéy, det var inget vi förberedde oss på innan men det gick jättebra att göra så också!

Till Bebisen:

Kläder (minst en body + byxor, strumpor och en mjuk mössa)
-Mysig snuttefilt
Napp

(-Blöjor alla BB har inte det)

Till Mamman:

Amningskupor, amningsbh och kräm till bröstvårtorna.

Ombyte inklusive sköna trosor, (mjukisbyxor är att föredra). Tofflor rekommenderar många. Vi var på BB under sommaren så jag använde mina Flip Flop.

IMG_2558

Hygienartiklar. (Allt du behöver i en neccesär när du ska bort 1 natt på hotell och ska duscha)
Jag hade även med mig en kräm som jag smörjde underlivet med efter förlossningen och ”intimtvätt” som man kan köpa på apoteket. Det var skönt att ha något återfuktande som var lite svalkande också.

intimtvätt intimgel

-Stora bindor (man får nättrosor och stora bindor där men vid hemgång behöver du egna).
Jag fick ha på mig nättrosor innan och efter förlossningen. Innan för att jag läckte vatten och en vanlig stor binda man kan köpa räckte inte. Efteråt för att jag blödde på grund av avslaget man får (en blödning som uppstår från ett sår i livmodern efter en förlossning. Helt normalt)

Nedanför ser ni hur nättrosorna ser ut:

IMG_2042

Läppsyl är viktigt för många för att dem blir torra på läpparna av lustgasen. Jag hade inte det problemet men lika bra att packa ner om det skulle behövas.

Hårsnoddar och spännen är lätt att glömma. Jag hade inte så mycket nytta av dessa heller för jag hade nedsläppt hår under förlossningen med Chloéy. Jag hade inga tankar om att sätta upp håret mitt i allt haha.

Till Pappan:

-Ombyte och hygienartiklar.

-Något att fördriva dötid med

Övrigt:

-Kortlek
-Snacks
-Mobilladdare
-Små mynt till parkering
-Kamera och laddare
-Förlossningsplan om ni har skrivit en sådan
-Legitimation
-Bilbarnstol

…………………..

Onödiga saker att ta med som redan finns där men som många tar med ändå:

Nattlinne -det finns där och dem är inte så dumma, dem har knappar så det är enkelt att amma igenom

Våtservetter -BB har inga men så viktigt är det inte. Vi fick använda ”kompresser” och blöta i vatten och det tycker jag torkar rent minst lika bra

Toalettpapper -Vissa påstår av sjukhusets papper är allt för hårt. Dem har inte Lambi men det är väl inte hela världen?

Handduk -Finns massor att låna

Påslakanset -onödigt

Jag tog många besök på apoteket innan jag hade allt jag ville ha till min BB väska som jag ändå inte hann packa i tid. Apotekspersonalen är oftast väldigt hjälpsamma så det är bara att fråga på, även fast ni har världens konstigaste frågor Kram :) 


Kommentarer


 1. jen 22 juni, 2018 on 20:19 Svara

  men vart köper man dessa STORA bindor? är det liksom specialstora bindor som bara finns på apoteket?? får alla byta om till såna nättrosor innan födseln?

  • MammaOchPappablogg 24 juni, 2018 on 18:44 Svara

   De stora bindorna köper du på apoteket, fråga efter dem😊
   Nättrosor får du på dig när du kommer in och förlossningen är igång, barnmorskorna hjälper till med det!

   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna