VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Inköpslista till bebis

Innan jag ens var gravid med Chloéy så började jag köpa barnkläder. Jag var inne i en period med stor längtan efter barn men hade bestämt att vi inte skulle ha några ännu. Istället köpte jag kläder och kunde inte sluta.

När jag sedan blev gravid med Chloéy slutade mitt sug efter alla saker som för mig blev helt oväsentliga. Jag var väldigt trött för att jag var gravid så jag la all min energi på att ta mig igenom varje dag. Jag gjorde ändå en lista på vad vi faktiskt skulle behöva innan hon kom så den ska jag dela med mig av till er.

-Barnvagn+regnskydd och myggnät (åkpåse beroende på väder)
-Bilstol med tillbehör 
-Spjälsäng (sänghimmel+stativ, täcke, kudde, påslakanset, spjälskydd, sängkappa, madrasskydd)
-Babynest
-Skötbädd(+bord)
-Skötväska
-Badbalja

babynest-vit-big

-Nappar
-Våtservetter
-Blöjor
-Rumpsalva
-Badolja
-Rumptermometer
-Tops (som är till för bebisar)

IMG_2322 IMG_2331

-Mjuka filtar
-Kläder efter väder (väldigt lätt att köpa för mycket)

IMG_2199 STH maj 2015 (1)

Jag tycker att jag har fått med det viktigaste men även på min lista kan man ta bort flera saker som inte är superviktiga. När man får sitt första barn vet jag själv att man hellre har för mycket än för lite saker hemma. Det gör så att man känner sig tryggare inför barnets ankomst såklart. Jag tycker både Anton och jag har varit väldigt duktiga med att inte köpa för mycket till Chloéy. Vi köpte det allra nödvändigaste själva, sedan fick vi en del saker och mycket annat köpte våra familjer som också ville bidra. Nu när Chloéy är sex månader snart och hon leker mer så har hon flera leksaker som hon har fått av min mommo och några andra. Dem räcker väldigt långt, det är så onödigt att ha 10-20 leksaker när hon ändå inte vill leka med allt.

Ni kommer märka hur mycket som inte används, särskilt inte i början när dem är så små. Det enda dem gör är äter sover och kissar/bajsar. Dem behöver inga leksaker (inget babygym eller något liknande), dem behöver knappt några dregglisar i början heller (beror på hur mycket dem spyr och dreglar), det behövs inga schampon eller något utan olja räcker långt. Resten kommer med tiden, när ni märker att era barn utvecklas och visar intresse för nya saker. Det viktigaste för barnet är att föräldrarna finns där så det behövs inte mycket mer ”lek” än så.

Jag vet att många älskar bebis kläder, dem är ju väldigt söta. Men köper ni för många plagg i samma storlek så kommer ni knappt hinna använda dem mer än en gång. Man får ändå sina favoriter senare när man märker vad som är enkelt att ta på sitt barn. Tänk på det, att det ska vara enkelt och mjukt, särskilt i början när dem är så sköra

Lycka till :)

Kram!

20151226_122220


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna