VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Fler gravidsymtom…

Jag skrev att jag knappt inte hade några gravidsymtom förra gången jag berättade om det och såklart så kom det massor efter inlägget… Många av dem kom jag inte på försen efteråt så därför tänker jag klaga lite till.

Täppt, nysig och snorig. Mitt snor tar aldrig slut, det kvittar hur mycket jag än snyter mig. Nyser gör jag varje dag, från morgon till kväll. Chloéy har också börjat nysa sen jag började haha men jag vet inte varför.

Huvudvärk. Varje kväll har jag huvudvärk och öronen börjar susa lite när det är som värst och Chloéy skriker.

Mardrömmar. Och med det kommer dålig sömn. Jag vaknar oftast en gång mitt i natten för att jag drömmer. Då blir jag kissnödig så då måste jag upp på toa också..

Full blåsa. Man kan tro att en gravid kvinna som är i sin sista trimester av graviditeten dvs i slutet av den går och kissar ofta för att magen trycker på nedåt. Ja så är det men även i alla andra gravidmånader behöver man kissa oftare än vanligt. Det är för att njurarna är mer påfrestade och därför kommer mycket vätska till blåsan även i tidigt skede.

Temperaturproblem. Jag fryser och är varm på samma gång. Jag får ta på och av mig koftor och tjockärmade tröjor många gånger varje dag för att mina hormoner spelar en massa spratt.

Petig med mat. Jag äter normalt det mesta men när jag är gravid utesluter jag helst vissa saker. Mestadels för att jag lätt får sura uppstötningar och blir illamående av vissa saker. Något jag är väldigt känslig över i den här graviditeten är kyckling. Jag får avsmak när jag tänker på kyckling.

(Jag har inga gravidcravings, det hade jag inte förra gången heller. Det var skönt att jag slapp och slipper det nu så vi inte behöver sticka till affären sent på kvällen för att jag får sug. Istället så har jag svårt för att veta vad exakt jag är sugen på så jag får testa med sött, surt, salt osv för vissa dagar har jag sug efter något utan att veta vad.)

Grinig. Jag är superkänslig. Jag har gråtit till 1 film i normalt tillstånd men så fort jag ser någon gråta på tv nu när jag är gravid så blir jag överväldigad av alla hormoner och kan inte hjälpa att gråta. Jag har gråtit till minst fem filmer hittills och jag försöker att inte göra det. Jag har inte förmågan att stänga av heller utan jag fortsätter titta och gråta. Chloéy måste tycka det är något fel på mig haha, men det är det i och för sig.

Dålig sexlust. Hur mycket jag än försöker så har jag ingen lust alls. Jag är helt död när det gäller sex, iallafall min kropp. Den fokuserar bara på det nya barnet i magen (det vore logiskt eftersom vi människor finns till för att föröka oss och man kan bara göra ett barn i taget) men det är så tråkigt. Jag var likadan förra graviditeten men jag har för mig att det blev bättre efter omkring 6 månader men då fanns ett annat problem: en stor jävla mage. När allt är över kommer den nog tillbaka igen som sist så jag får tänka positivt.

-Sist men inte minst så har jag yrsel. Den kommer som värst på förmiddagarna och släpper efter lunch. Jag kan inte stå på samma ställe utan att jag blir illamående följt med yrsel så när det är som värst måste jag lägga mig ner och ta det väldigt lugnt. Jag vill ju inte att det händer något när jag är hemma själv med Chloéy.

Ha en bra dag

Kram

20160112_131855


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna