VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Förlossningslängtan

Jag fick en massa härliga och starka känslor om min nästa förlossning igår kväll. Jag har helt plötsligt fått en stor längtan att göra det absolut mest skrämmande, konstiga, fantastiska och enastående en gång till!

IMG_2056

Jag vill inte säga att det var det smärtsammaste jag har gjort och förmodligen kommer göra för jag tror det finns annat som faktiskt kan göra ondare. Det är lite skillnad med en förlossning ändå för det slutar (i de flesta fall) med något bra så då försvinner allt som gör ont och man glömmer nästan hur ont det gjorde. Men som sagt är jag helt säkert på att det finns värre smärtor. Det är så olika hur man har upplevt en förlossning för det är helheten som räknas, från bemötande av personal, stöd av partnern och pushande in i det sista.

Jag har inte något att dölja eller skämmas för på dessa bilderna. Det är en helt naturlig gravidkropp, svullen och redo att föda när som helst.

IMG_2042 IMG_2048

Jag hade inga komplikationer efteråt vilket var super skönt eftersom det var min största oro medans Anton bara tänkte på hur lilla Chloéy skulle må när hon kom tidigare. Jag var livrädd för att spricka men jag slapp och hoppas att det inte händer nästa gång. Jag var väldigt öm i hela kroppen efteråt i ett par dagar. Det kändes som jag hade träningsvärk överallt, på ställen jag inte trodde man kunde ha det så jag hade verkligen tagit i med hela kroppen under förlossningen haha!

20150723_115605

Jag var super nervös inför att gå på toaletten men det gick jättebra! Ryggont hade jag några dagar för all vikt vid magen hade försvunnit så ryggen hänger såklart inte med, så jag hade svårt att sova bekvämt. Det gick över fort. Jag är glad att jag inte hade så många komplikationer själv så att min fokus kunde stanna på Chloéy som behövde extra hjälp. En sak till jag var nervös för var första gången vi skulle ha samlag efteråt. Det var inte det första vi tänkte på när vi kom hem precis men när vi kände oss någorlunda bekväma med att ha en bebis hemma så kunde vi börja fokusera på varandra pytte lite också. Jag har skrivit ett inlägg om det som jag tänker länka till er som inte har läst det, klicka nedan:

”När kan man uppta sexlivet efter en förlossning?”
http://blogg.alltforforaldrar.se/mammaochpappablogg/2015/08/31/nar-kan-man-uppta-sexlivet-efter-en-forlossning/

Jag hoppas att nästa förlossning går fortare även fast min (enligt läkare och barnmorskor) gick fort för en förstföderska, plus att jag blev igångsatt men det tycker inte jag. Jag tror det går fortare om min kropp kan sättas igång själv den här gången och jag ser fram emot när vattnet går så det blir en större överraskning. Mitt vatten gick förra gången också, dock alldeles för tidigt och jag hade inga sammandragningar eller så. Nästa gång ser jag framför mig att vi får skynda in istället för att jag som förra gången gick hemma och tog det lugnt även fast vi skulle in till förlossningen mitt i natten, jag tog t.o.m en dusch innan vi stack och njöt av varje liten sak som ”var den sista” innan vi skulle bli tre.

Jag har en del funderingar inför förlossningen från förra gången som jag vill prata om men det har inte hänt något ännu så jag får säga till på nästa besök som är på onsdag. Då ska vi lyssna på bebisens hjärtslag. :)

Även fast jag har en längtan just nu så vet jag att det kommer gå upp och ner under hela graviditeten, särskilt med alla hormoner jag har i kroppen. Det var likadant förra gången. Vissa dagar och veckor var jag rädd för att föda men ibland såg jag fram emot det och längtade även då. Det känns både mer skrämmande och bekvämare den här gången. Skrämmande för att jag vet att det kommer göra ont men att det kan skilja sig mycket från den andra gången, bekvämare för att jag vet någorlunda vad jag har som väntar, jag vet att det kommer kännas härligt när det är över och den stunden längtar jag mest efter.

IMG_2104 IMG_2082 20150726_115035

20150724_191146


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna