VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Stressade och ledsna gravidhormoner

Igår fick Chloéy sin andra omgång sprutor på fem månaders kontrollen. Hon vägde 6800 g och var 61cm lång.

Allt var frid och fröjd tills det blev eftermiddag och hon skrek och skrek och skrek tills jag storgrät tillsammans med henne. Jag visste inte vad jag skulle göra eller vem jag skulle vända mig till. Det fanns ingen att ringa som verkligen kunde hjälpa mig, ingen förutom Anton som jobbade fram till kvällen. Han var den enda jag ville ha där då. Jag fick i henne lite alvedon genom maten och tillslut lugnade det sig så vi somnade båda två. Alvedon var min sista utväg men hon hade så ont i benen efter sprutorna så vad skulle jag göra? Jag kunde inte ta på benen utan att hon blev jätteledsen men jag var tvungen att bära henne så hon inte skulle skrika ännu mer…

Idag är det bättre men hon har sina ryck när hon skriker och har sig så det tar tid att få henne lugn. Jag väntar på att min mommo kommer över snart så vi kan börja julmysa. Anton jobbar till åtta så jag ska mysa med honom också när han är hemma ikväll.

Det blir ingen vanlig jul i år och det gör mig både stressad och ledsen. Jag är väldigt kinkig när det gäller att ändra på familjetraditioner. Det känns i hjärtat att inte fira med familjen som bor i Stockholm för det är min första jul utan dem. Jag stressar över att det kommer bli jobbigt imorgon med Chloéy, att vi inte får lugn och ro som hon behöver, att de ska hänga över henne, att jag ska må dåligt p.g.a graviditeten, att det ska bli långtråkigt, att julklappsutdelningen är annorlunda och över att det inte blir någon ris á la malta som mamma alltid gör på julafton. Åh vad jag kommer sakna er över jul. Även fast det bara är en ynka dag på hela året känns det som att det är hela världen. Jag hoppas mina hormoner kan hålla sig för gråt men just nu kan jag gråta för vad som helst…

Jag är osäker på om jag hinner uppdatera imorgon, isåfall blir det ett par julbilder. Ni får ha en jättemysig julafton.

Puss och kram alla fina läsare :)

20151223_140859 20151223_122606 20151223_122557


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna