VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Matproblem som gravid

Det är sjukt störande att jag inte kan äta vad jag vill när jag är gravid. De första veckorna är det på grund av illamåendet såklart för då kan jag bara få i mig mat som jag tycker är fräsch och som inte luktar så mycket. Jag äter inte mycket varm mat under den perioden. Sallad fungerar, mängder med frukt, kräm och yoghurt, ja allt som är kallt nästan. Vissa dagar tar det emot ändå men jag tar en bit i taget och låter måltiden ta den tiden jag behöver för att inte få upp alltsammans i toan. Kräks gör jag inte, jag gjorde det i förra graviditeten för att jag körde slut på mig själv vissa dagar när jag jobbade på tider som min kropp inte klarade av. Jag var tvungen att arbeta så jag körde bara på. Det är väldigt skönt att jag inte hinner komma tillbaka till jobbet försen nästa barn kommer, då kan jag ta det lugnt om dagarna på ett helt annat sätt även fast jag har Chloéy att ta hand om. Jag behöver inte prestera lika mycket här hemma som på jobbet så jag mår definitivt bättre av att vara hemma.

Hjärnan spelar en massa spratt på mig hela tiden angående mat. Jag kan fantisera en hel dag om vad jag skulle kunna vara sugen på senare och jag kan känna smakerna i munnen och verkligen längta efter första tuggan. När jag väl börjar göra maträtten jag tror jag kan äta utan problem så börjar jag må lite smått illa. När maten väl är på bordet så har jag ingen lust att ens titta på den. Det är jätte störande. Ingenting duger för mina smaklökar.

Smaklökarna är super känsliga så om det är för starka kryddor får jag halsbränna och så småningom dålig andedräkt som gör att jag går och mår illa för. Det är så mycket jag måste tänka på när jag ska stoppa i mig mat.

Jag är inte kräsen, bara när jag är gravid men det är mest i förebyggande syfte så jag inte ska må dåligt. Jag äter allt i normalt tillstånd, allt förutom russin nästan för jag klarar inte av konsistensen. Det finns så mycket god mat och min favorit är fisk, nästan vilken som helst. Här hemma äter vi mycket lax och torsk på olika recept. Fisk är oftast fräscht så det går ner lite lättare.

Jag önskar jag kan njuta av mat när jag är gravid men jag får vänta tills de resterande sju månaderna har gått och nästa bebis är ute. Då kan jag äta vad jag vill igen.

I slutet av min förra graviditet så kunde jag äta mer varierat men problemet då var att jag inte kunde äta så stora portioner för Chloéy tog all plats i magen. Jag blev ofta för mätt och mådde dåligt för det.

Ja fy vad mycket att tänka på när man ska få i sig mat som gravid, för mig iallafall. Det är bara att lyssna på kroppen och äta det den skriker efter även fast den ändrar riktning väldigt ofta. Det är då man kan utnyttja sin partner lite grann. Jag utnyttjar inte Anton jättemycket för han är inte min slav men i nödfall ber jag honom alltid.

Ha en bra dag

Kram

20151114_08535720151114_08533220151114_085341


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna