VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Fördelar och nackdelar med graviditeten

Jag är varken smal eller tjock men jag har tillräckligt med hull som gör att jag inte känner mig helt bekväm med min kropp. Min kropp vill inte dra sig tillbaka så fort längre sen efter förlossningen, jag antar att resten är upp till mig nu. Det kommer inte bli lätt. Jag har inte fått någon rutin på mitt motionerande, jag gör det lite när jag känner för det och när jag har tid och lillan inte gråter. Jag har en period nu när jag inte känner mig bekväm i klädesplaggen jag har hemma och det påminner mig om när jag var gravid och magen bara syntes lite. Det var för lite för att folk skulle förstå att jag var gravid men tillräckligt för att det skulle synas i en vanlig T-shirt. Jag gillade det inte. Ingenting satt bra och så är det nu också! Jag vill helst slänga på mig en stor tröja och gömma mig i den ett tag, tills jag har kommit igång med träningen på riktigt. Jag gillar att visa mina former vanligtvis så därför har jag många tighta plagg, mest tunikor som går en bit nedanför knäna. Nu har jag ingen lust att ta på mig dem, jag ser inte ens bra ut i mina träningskläder. Det är jättejobbigt när ingenting passar riktigt, precis som när man är gravid i en viss månad och inte hittar några sköna plagg som inte sitter åt för hårt.

Jag längtar tillbaka till min runda fina mage när jag känner såhär för när jag hade den så tänkte jag inte så mycket på min vikt. Jag kände mig fin och väldigt kvinnlig. Jag behövde inte tänka på mitt extrafett vid magen som jag nu har eller valkarna vid sidorna. Jag hade inga valkar då för kroppen var rätt så spänd. Det var skönt att kunna äta så mycket jag bara orkade utan att behöva knäppa upp byxorna. Det var skönt att kunna äta sötsaker och annat gott i överflöd när jag hade lust med det. Det var skönt att människor hade extra respekt för mig när jag gick runt med min stora mage och allt var i vägen. Dem lämnade företräde och log lite extra mot mig än vad dem skulle ha gjort om jag inte hade burit på ett barn. Jag kände mig omtyckt av alla, till och med utav folk på gatan på grund av att dem var hjälpsamma när det var något. Till exempel om jag tappade något framför någon så hjälpte dem till mer än gärna med ett leende på läpparna.

En graviditet är dock inte bara fylld med kärlek och det är inte alltid så fint och härligt som jag har beskrivit det ovan. Det fanns många jobbiga dagar och månader. Jag mådde illa och hade yrsel i månad 1-3, jag var ofta förstoppad, jag var trött som en zombie och var tvungen att sova middag varje dag fram till månad 6 någon gång, jag kunde inte äta vad jag ville på grund av min halsbränna och illamåendet, jag var konstant kissnödig den sista tiden så efter att ha kissat för någon minut sedan kunde jag behöva gå efter 5 minuter igen för det var svårt att tömma blåsan helt efter månad 5 ungefär. Jag hade svårt att hitta sköna sovpositioner mot slutet, ingenting var bekvämt. Fötterna började värka i månad 6 och slutade inte, inte ens efter en natt med massa sömn. Det var ansträngande att stå och laga mat under en halvtimme så ett tag satt jag på en stol när jag skulle göra det. Det var väldigt svårt med sexlivet på slutet också. Allt var klumpigt och jobbigt.

 Att arbeta var inte helt enkelt så det var skönt när jag fick ledigt för att få graviditetspenning. Jag vill inte göra er obekväma ni som inte har varit gravida, men det är lika bra att vara ärlig. Det är inte en dans på rosor. Kom ihåg att vad ni än hör från andra så kommer ni inte känna att det är likadant, för alla har en egen version om hur det är att vara gravid och om hur förlossningen känns. Vissa har det bra och slipper komplikationer under graviditeten men får det istället under förlossningen, andra har det tvärtom och en del har det bra hela vägen ut. Vi är så olika. Ni kan bara få reda på hur ni skulle ha det om ni bestämmer er för att få ett barn och går igenom hela processen. Hur jobbigt det än är och hur smärtsam förlossningen än kan bli så är garanterat nästan alla mammor överens om att det är värt det i slutändan. Jag vill göra om allting igen, det har jag redan bestämt mig för!

Kram

v25 (4) slutet v 20 (2) v29 (6) v31 (2)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna