VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Komplikationer efter förlossning, tankar kring den idag

Ni som har läst min förlossningsberättelse vet att jag hade ytterst få komplikationer efter min vaginala förlossning. Jag fick ett skrapsår på insidan i underlivet som jag inte kände av alls. Men efter jag kom hem så har det svidit lite då och då, ibland svider det till när jag har samlag, ibland inte. Vissa mornar när jag ligger i sängen och drar så värker hela underredet, det strålar ut i skelettet så det gör ont i blygdbenet. Det är en jobbig smärta som bara går över av sig själv. Ibland håller den i sig längre och då kan det vara svårt att sova.

Jag tog epiduralbedövning under förlossningen och det tar man i ryggen och än idag har jag smärtor omkring där dem stack mig. Det kommer oftast när jag spänner den delen av ryggen där sticket gjordes och det händer oftast när jag ska lägga mig ner, då gör det ont. Det känns väldigt ömt just då men när jag trycker med fingrarna och masserar omkring sticket så känner jag ingenting. Jag har ingen aning om det borde ha gått över nu. Det jag vet är att det finns risker med att ta epidural och det är förstås ett fåtal personer som får men för livet i form av smärtor. Jag ska prata med min mödravårdcentral när jag ska dit på efterkontroll, jag ska även ta upp att jag har värk i blygdbenet som strålar lite här och var. Efterkontrollen är i slutet av oktober, jag antar att dem vill veta hur jag upplevde förlossningen och min tid hos mödravårdcentralen. På en blankett jag har därifrån vill dem prata om preventivmedel också men det är inget jag ska ha, det har jag skrivit om i ett annat inlägg ”mens, körkort, preventivmedel, utskrivning från neonatal”.

Nu på fredag ska vi till BVC nästa gång och då ska jag ha ”mamma” samtal med barnsköterskan så vi ska väl också prata om förlossningen.

Ha en fin dag allesammans

Kram

20150811_185706 20150811_185725

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna