VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

När kan man uppta sexlivet efter en förlossning?

I alla böcker jag har läst och på alla internetsidor jag har klickat mig fram på har jag fått fram information om att man bör vänta 6-8 veckor innan man återupptar sitt sexliv efter en förlossning och när det sker bör man ha kondom på grund av infektionsrisken i livmodern för att det är ett sår där som ska läka. Kvinnan har ett så kallat avslag efter en förlossning, en blödning som en vanlig mens men utan mensvärken. Den slutar när såret är läkt och då är infektionsrisken över. Mitt avslag slutade för två veckor sedan och för en vecka sedan fick jag min mens som nu är över (för den här gången). Anton och jag väntade inte ens 6 veckor tills vi försökte, men det var för att vi båda ville, det är inte alltid lätt att få tillbaka sin lust efter en förlossning. Nästan all fokus är på den nya bebisen men jag tycker att man ska försöka vara nära sin partner så mycket det går efteråt ändå, det är jätteviktigt för båda två. Jag tror man behöver uppmärksamhet själv också så glöm inte bort att ta hand om varandra. Kvinnan är den personen som föder ut barnet och därför är det hon som har ont efteråt, det är ömt, en del spricker, andra får bara sår och så vidare. Då kanske man känner ännu mindre attraktion till sin partner. Här är det viktigt att kommunicera, man behöver inte ha penetrations sex, bara lite mys kan räcka till en början. Man ska inte behöva känna press, låt allt gå i den takt ni själva bestämmer tillsammans.

En vecka efter förlossningen fick båda lusten ”tillbaka”. Det var väldigt jobbigt att ha lust men inte kunna göra något med den knappt. Det hade ju bara gått en enda vecka så vi försökte inte ens, jag visste att det skulle göra ont, det var lite väl tidigt. Jag var mest ”drabbad” som fått ett skavsår inuti mig efter förlossningen, jag kunde inte gör så mycket. Vi provade första gången tre veckor efter förlossningen att ha sex men det gick inte, det sved till där mitt sår var så vi avslutade. Nästa försök var lite mer än en vecka efter första gången då gick det inte fullt ut heller men lite grann. Tredje försöket gjordes lite mer än en månad efter förlossningen och då gick det att ha sex utan några bekymmer.

Det enda bekymret vi har nu är att pricka in det så att lilla tjejen sover. Vi är människor och vår lust kommer och går som den vill vilket betyder att den kan komma olägligt så det blir väldigt svårt att få till det när man har barn att ta hand om, och vi har bara ett barn haha! Sist vi gjorde ”det” fick vi avbryta flertalet gånger för att hon inte kom till ro. Det kan ta död på lusten direkt. Trött blir man också! Efter att gett henne nappen tredje gången var jag så trött att jag bara ville gå och lägga mig. Antingen får man se till att göra det när hon sover eller får man räkna med att hon börjar skrika mitt i om man påbörjar något när hon är vaken.

Min slutsats är att uppta sitt sexliv när man känner sig redo, har lusten och när man känner sig bekväm med det!

Kram

maj 2015 (3)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna