VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hemgång i måndags med vår fina dotter

Vi har haft fullt upp med vår bebislycka i en vecka nu och inte lyckats åstadkomma särskilt mycket här på bloggen. Vi har jättemycket att berätta om och det kommer lite i taget. Vi fick gå hem med vår dotter i måndags på min födelsedag trots att hon är mer än 1 månad för tidigt född. Vi har så kallad hemsjukvård då personal från neonatalavdelningen kommer hem på besök 3 gånger i veckan och vi har kontakt med dem på telefon alla annan tid om det behövs. Det är jätteskönt att slippa vara på avdelningen, vi var väldigt trötta på att vara instängda där och inte kunna slappna av riktigt. Vi har precis kommit in i rutinerna hemma, hon matas var tredje timme på sond genom näsan och hon får amma bröstmjölk när hon är pigg och orkar. Jag försöker pumpa ut min egen mjölk så vi kan använda den genom sonden istället för ersättning som hon fick i allra första början. Det lilla livet sover den mesta delen av dygnet, hon brukar vara vaken sent på kvällen en längre stund. Hon sover självständigt i sin spjälsäng om nätterna, men när hon är lite extra gnällig får hon sova i babynestet bredvid mig. Hon är så mysig och helt underbar, vi kunde inte fått ett finare barn.

Hon liknar Anton mycket med sina stora fina ögon, precis vad jag trodde hon skulle få. När hon föddes vägde hon 2238g och har inte riktigt kommit upp i den vikten ännu men hon är på god väg tillbaka efter hon gick ner lite. Hon var 45 cm lång och det är hon fortfarande. Eftersom hon är tidigt född har personalen sagt att vi ska begränsa oss med besök, helst träffas utomhus (om ändå vädret hade varit bättre). Helst ska ingen annan mer än Anton och jag hålla i henne nu innan hon har fått bort sin sond, vi ska inte träffa för många samtidigt för hennes hjärna inte är utvecklad så hon kan bli extra orolig och stressad. Vi kan såklart inte åka iväg för långt eftersom hon har sonden och ifall hon drar ut den (det har hänt en gång men det var när vi låg inne på neonatal) så måste vi kunna åka in till Växjö Lasarett. Jag ser gärna att vi kan åka dit hyfsat fort också för annars blir hon jättehungrig stackaren om hon inte vill amma heller. Vi försöker begränsa besöken och göra att så få personer som möjligt håller i henne. Vi gör inga hembesök hos andra mer än Antons föräldrar som vi ska till imorgon på grund av infektionsrisken. Besöken får i första hand ske hemma hos oss om vädret inte tillåter oss att umgås utomhus. Vi är väldigt försiktiga nu när vi har fått komma hem även fast hon är så liten och känslig, vi vill inte riskera något som kan leda till att hon får läggas in.

Vi har planerat en namngivning för henne i september, vi har precis skickat inbjudningar men där har vi också fått begränsa oss med bjudningarna för våra släkter tillsammans blir alldeles för många! Det känns bra och lagom med de jag bjöd från min släkt :) Jag kommer uppdatera så mycket jag kan och skriva om förlossningen, jag ser fram emot att berätta hur den var. Kram på er så länge! :)

IMG_2854 IMG_2858


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna