VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Nu är hon äntligen här, Välkommen lilla gumman!

Hejsan, pappa Anton här. Åhh vad bra det känns att säga så.

Som ni vet så skulle Julia sättas igång förra gången hon skrev här på bloggen och senare samma eftermiddag så blev hon det. Ungefär vid klockan 16:30 i tisdags så fick hon första droppet och äntligen började resan. Det tog inte alls lång tid innan värkarna började komma, till en början var dem ganska svaga men med tiden så blev dem allt kraftigare. Vid 9 tiden började hon få riktigt ont så vi testade med massage och olika positioner hon kunde sitta eller ligga på. Lite senare ville hon testa lustgasen för att se om den hjälpte någonting mot smärtorna. Först så hjälpte det lite grann men till sist så bad hon om sprutan som man tar i ryggmärgen för att dämpa smärtorna under värkarna. Vid detta laget hade hon riktigt ont och hon sa till mig flera gånger att hon inte ville mer och att hon inte skulle klara av detta men hon krigade på och jag hjälpte till så gott jag kunde genom att massera, peppa och uppmuntra min älskade Julia som hade så ont. Shit asså, man är nästan handikappad när man står där och bara ser hur mycket ondare och ondare hon får. Man känner sig verkligen maktlös. Hon fick sprutan, hon hade lustgas och vi hade ett par barnmorskor/sjuksköterskor som hela tiden fanns till hands vilket kändes väldigt skönt för oss båda. Ungefär vid 01:30 tiden så började Julia att krysta och hon var så jäkla stark och duktig, jag var så imponerad av min Julia, du ÄR BÄST!!!<3 Jag då, jag stod jämte, masserade henne ibland, pratade med henne och sa att jag aldrig skulle lämna hennes sida och till sist var jag ju också kameraansvarig för hela kalaset. Japp, det gick ju som det gick men jag lyckades filma en hel del trots att jag var väldigt nervös och skakig vid denna punkten. Så äntligen vid 02:09 efter cirka 9 timmars slit och väldigt lite sömn så kom vår älskade dotter äntligen till världen. Hon var så söt och när hon väl kom, det var verkligen en av den skönaste och mest fantastiska känslan jag någonsin hade upplevt. Vi var så lättade och glada att hon äntligen var ute och hon fick till och med ligga på Julias bröst när hon kommit ut. (Läkarna trodde att dem skulle behövt att ta henne direkt till avdelning 10 men det gick så bra så först fick hon ligga hos Julia och sen hos mig en liten stund, så SÖÖÖÖÖÖT!<3) Hon vägde endast 2238 gram och var 45 cm lång, en liten flicka tyckte vi. Välkommen till världen lilla söta gumman!<3 Vi älskar dig så!<3

Vi kommer att göra en gemensam story här på bloggen om förlossning men med lite mer detaljer:D Det kommer även mer info om hur tiden varit nu efter på avdelning 10 eller Neonatalavdelningen som det heter och alla är super snälla, trevliga och hjälpsamma!

(Det kommer lite bilder senare för sitter nu vid en av sjukhusets datorer så det blir lite svårt)

Hörs snart igen då;) kram <3


Kommentarer


  1. Sandra 24 juli, 2015 on 21:28 Svara

    Så roligt! Grattis till er båda :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna