VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tidig vattenavgång inatt, v34

Jag vaknade lite efter 03.00 inatt av att något läckte ur mig. Trosorna var dyngblöta och när jag tog ner handen för att känna kom det bara mer. Jag kasade ur sängen och satte mig på toaletten. Där fortsatte vattnet komma. En genomskinlig vätska som var varm. Jag ropade på Anton medan jag satt på toan och han är väldigt svårväckt och stackarn har inte fått sova många timmar per natt på fyra dygn. Han kom in och jag förklarade att vattnet har gått och att det inte slutar läcka.

Jag ringde till förlossningsavdelningen eftersom det är en akut sak och de sa att jag skulle komma in och läggas in fram till födseln. Anton och jag packade med oss det mest nödvändigaste och kom dit men först tog jag en snabb kroppsdusch för vem vet när man kommer hem igen tänkte jag (jag var inte inställd på att ligga inne länge). Väl framme skulle jag lägga mig på en bår för att minska läckaget och allt kändes så överdramatiskt, jag känner ju mig frisk.

De tog tester på barnets värden, samma test vi gjorde när jag hade väldig magont för flera veckor sedan. Skillnaden var tyvärr att jag hade sammandragningar men inga jag kände av. Det kom in en läkare och tog prover ur slidan, så kallade odlingar som berättar om det är någon infektionsrisk. Vi har ännu inte fått svar på den och det är de testet jag vill veta mest om för är infektionsrisken stor så behöver såklart bebisen komma ut. Testet gjorde lite ont för de skrapade på livmodertappen vad jag förstod. Läkaren gjorde även ett snabbt ultraljud för att kolla mängden fostervatten, jag vet inte om det var bra eller dåligt faktiskt, jag hann inte fråga. En barnmorska tog blodprover ur armvecket och jag fick pencilin mot eventuella infektioner vid sex tiden imorse. Efter det ställde jag ett par frågor. Jag är inte orolig över barnet för jag tror hon mår jättebra, hon har sparkat och så även fast hon är fixerad med huvudet nedåt. Det som jag tyckt varit jobbigt är att jag eventuellt ska stanna här på BB i flera veckor och bli deprimerad på grund av det. Det jag vill allra helst är att få gå hem just nu och vila där istället. Jag vill äta den maten jag själv valt ut, duscha och sova hemma, slappa i soffan hemma och mysa med Anton hemma. Jag mår bra fysiskt, det gör jag verkligen men jag hoppas inte jag ska ligga på BB i flera veckor, då får hon gärna komma ut redan nu!

Jag frågade iallafall barnmorskan om jag verkligen måste stanna länge varpå hon svarade att dem helst vill att jag stannar tills bebisen kommer så de kan göra tester 2 gånger per dag och de vill ha mig sängbunden så mycket som möjligt. Jag frågade om barnet måste förlösas med kejsarsnitt nu när jag inte är fullgången vilket jag också är orolig över men mot min förvåning så ser dem helst att barnet förlöses normalt, skönt! Det enda hon sa var bara att jag kommer få antibiotika direkt in i blodet under förlossningen i så fall, allt för att minska infektionsrisken.

Jag kände mig helt oförberedd på det här såklart så därför bad jag om att få åka hem och hämta kläder och produkter. De kan inte tvinga mig att vara kvar så jag och Anton åkte hem och packade ihop allt man kan behöva innan och efter förlossning. Det blev jätte stressande att packa BB väskan i v.34 för jag hade tänkt göra det senare. Som tur var hade jag antecknat en del saker sedan innan så vi tog fram listan och följde den. Vi var borta i 50 minuter ungefär. Väl tillbaka hade de fixat ett eget rum på BB. Jag fick en spruta tagen bak vid ena höften som påverkar utvecklingen av bebisens lungor, ikväll ska jag få den sista av dem 2. Det sved en hel del när barnmorskan sprutade in medlet och det gick inte över på en stund.

Nu ligger jag mest och väntar på att något ska hända. Anton fick åka hem och sova ut så han kommer tillbaka klockan två. Familjen är informerad och mommo kommer över en sväng senare. Jag fick alldeles nyss veta att jag ska flytta från mitt singelrum till ett dubbelrum med en annan havande kvinna. Jag har inget val antar jag. Det läcker fortfarande vatten då och då och jag måste hålla koll på sammandragningarna. Barnmorskan jag hade inatt sa att jag har gått igenom två steg. 1 vattnet har gått, 2 jag har sammandragningar. Det betyder definitivt att barnet är påväg men det är en bra sak att jag inte har värkar ännu. Personal från neonatalavdelningen ska komma senare i eftermiddag och informera om deras avdelning. Jag har tyvärr inte läst så mycket om just den avdelningen så jag ska passa på nu. Jag uppdaterar här när jag har ork och tid.

Kram så länge

20150720_071328
20150720_071303


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna