VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kläder som har varit användbara under min graviditet

Innan jag blev gravid har jag tyckt att gravida kvinnor var jättefina med sina stora runda magar och fina outfits. Jag tycker fortfarande dem är fina men jag uppskattar inte att jag själv har en fin kula på magen tyvärr, och det beror väldigt mycket på att det ofta är svårt att hitta rätt kläder. I slutet av 2:a månaden och in i tredje månaden så började min mage växa lite. Det blev fort obekvämt att ha på mig vanliga byxor och mina leggins satt inte heller bra längre. Jag kollade därför runt efter gravidkläder men det var svårare än vad jag trodde att hitta något. Den enda butiken som har mammakläder i butiken är H&M, resten har på hemsidorna. H&M:s sortiment var inte särskilt stort det heller och jag blev besviken när jag kom in i butiken. Även dem har mer på internet men jag ville ju testa kläderna, det är ju första gången jag är gravid så jag hade ingen aning om hur storlekarna skulle sitta…. Jag provade väldigt få plagg och då var problemet att magen jag hade fått i 3:e månaden var alldeles för liten, den fyllde inte ut varken tröjor eller byxor tillräckligt, det blev pösigt och obekvämt det också. Jag gav upp mitt sökande efter kläder ett tag och fick gå med de kläder jag hade hemma.

Tillslut fick jag rensa garderoben eftersom mycket blev för litet i slutet av 4:e månaden ungefär. Jag letade själv fram bra klädesplagg i de vanliga sortimenten i alla butiker. Lindex är en av mina favoriter, jag gillar deras material och kvalitén håller bra så jag gick ofta dit och köpte sköna plagg, inte gravidkläder för det har dem bara på sin hemsida så jag köpte kläder som vem som helst. Jag började komma igång och förstå vad som funkade för mig. De bekvämaste plaggen har varit långa tighta tunikor som jag har haft ihop med leggins och jag köpte mammaleggins på Åhlens, det var det enda i mammaväg de hade förutom amningsbehåar. Dem kostade lite mer än de på H&M men var supersköna kring magen, tryckte in på så hårt som ett par av den vanliga sorten som icke gravida bär. Jag har tagit bilder på många av de plagg jag har burit under min graviditet fram till sommaren nu då jag har fått det lite körigt igen då jag svettas väldigt mycket och har haft lite svårt att hitta de smidigaste plaggen.  Jag hoppas ni har nytta av att se mina köp jag har gjort, jag skulle nämligen ha behövt en liknande guide när jag blev gravid från början men jag hittade inget liknande.

DSC_0572

Skor blev ett problem för mig i 6:e månaden och har varit det sen dess. Jag har svårt att böja mig neråt så det blev krångligt med remmar som skulle knäppas fast. Jag köpte därför dessa i märket ”rieker”. Väldigt fina men tyvärr så glider dem ur fötterna lätt så jag skulle ha köpt ett par med någon rem vid hälen.

IMG_2550

Den här bh:n är från Lindex. I 5:e månaden behövde jag uppgradera min storlek lite grann för det var väldigt obekvämt att ha på mig de vanliga bh:arna. Den här är jättemjuk och sitter bra. Den är något stor men det har jag bara tyckt varit skönt.

IMG_2551

Shorts blev ett stort problem för mig häromveckan då det blev jättevarmt och det skavde vid låren för när jag svettades gick dem emot varandra så jag fick utslag, Dessa köpte jag på H&M:s sportavdelning samt det paret som är på bild senare med grå kant. De är sköna att ha under magen vilket jag var ute efter!

IMG_2554

Långkjolar i stretch är ett superbra köp tycker jag! Jag har inte behövt köpa en enda mammakjol, jag har tagit någon jag hade sedan innan och köpt 2 till efterhand för jag tyckte det var smidigt och väldigt snyggt. Man ser väldigt stilren och snygg ut när man visar kurvorna :) Jeans kjolen lite längre ner köpte jag häromdagen och den är väldigt skön den också. Det är inte jeans material såklart men den har väldigt bra stretch (köpt på H&M)

IMG_2557

Dessa är det enda paret av mammabyxor jag har köpt men jag är inte alls nöjd med dem. Först satt dem dåligt för att magen inte fyllde ut riktigt, sedan fyllde magen ut bra men byxorna kasade ner hela tiden trots att jag försökte ha bälte i. Senare blev dem försmå så nu kan jag inte ha dem alls.

IMG_2558

Istället för att köpa fler mammabyxor som sitter dåligt valde jag att köpa dessa tre, supersköna byxorna i mjukt material som sitter under magen så det inte trycker så hårt. Detta rekommenderar jag er också att köpa er ett par utav, De svarta är från Lindex, de mönstrade från H&M och de beige från Indiska.

IMG_2560

Dessa är de enda tröjorna anpassade efter gravidmagar jag har köpt. De är alla från H&M. Linnena har jag använt mest för de är mycket skönare. De köpte jag när jag var gravid i 4:e månaden och jag kan fortfarande ha dem nu i 7:e månaden!

IMG_2561

Helt vanliga plagg från H&M där magen har fått plats väldigt bra hittills!

IMG_2562

Det här är tunikorna jag skrev om innan. Det är stretch i all tre så magen får definitivt plats fram tills jag ska föda. Det finns att köpa lite överallt i olika färger och längder.

IMG_2564

Långklänningar är skönt att ha om det är stretch i dem också. Den här är köpt från förra året och eftersom den bara sitter åt vid brösten så kan jag använda den hela vägen ut den också :)

IMG_2569

Bh från Lindex, skönt att inte ha push up även här!

IMG_2570

I trosväg har det varit lite upp och ned, jag har fått testa mig fram. Det som har gått bäst för mig är trosor med spetskant som de lila på bilden, Den grå modellen är trosor utan sömmar som fungerade bra fram tills för ett par veckor sedan då kanten upptill rullar ner vilket inte är skönt så det fungerar inte längre. Båda två är köpta på Lindex.

IMG_2552 IMG_2553 IMG_2555 IMG_2556 IMG_2559

Jag har försökt vara ekonomisk och inte köpt på mig för mycket mammakläder, utan kläder som jag kan ha efter förlossningen när jag har min vanliga figur efter ett tag. Jag har satsat mycket på stretch i materialen. Om ni har frågor om något av plaggen eller något annat så är det bara att skriva till mig. Ha det bra, Kram


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna