VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sista babyboxen hämtad, fakta om barnvagnar!

Dagen har bara börjat. Vädret börjar bli bättre, solen skiner, Anton är ledig och vi har massa ärenden kvar för dagen. Än så länge har vi hämtat den sista babyboxen på apotek hjärtat och varit på systemet. Det var den bästa babyboxen av alla andra jag hämtat på olika apotek. Flest saker och mest behövliga produkter! Se bilden nedan.

Jag är så taggad på att hämta vagnen senare i eftermiddag! Allt känns mer verkligt ju fler inköp vi gör och ju närmre barnafödseln vi kommer.  Jag hoppas barnet kommer innan v.40 så slipper vi vänta lika länge :) När jag precis blev gravid och gick in och läste på internet om allt så fanns det konstiga begrepp som jag inte alls förstod. Därför försöker jag vara tydlig när jag skriver här på bloggen så ni som är nybörjare också kan förstå. T.ex. det här med barnvagnar. Dem olika delarna har sina olika namn och när Anton och jag skulle välja vagn tog det lång tid innan vi fattade vad allting var för något. Jag kan absolut inte allt idag heller jag vet mest vad det är för delar vi har köpt till vår vagn. Jag kan dock förklara lite. Ni kanske har hört talas om ordet ”chassi”. För er som inte vet så är det inte alls lätt. Det är själva ställningen till vagnen utan att det är någon sitt eller liggdel ihopsatt på den. Däcken sitter också på och handtag och korg m.m men det går inte ha någon bebis på den utan att man satt ihop en ligg eller sittdel till.

Det finns olika slags vagnar som kombivagn, sulky, duo och till dessa kan man köpa till så kallade adapters (en adapter) om man har två barn varav ett är spädbarn och det andra lite större. Då sätter man en adapter på liggdelen oftast baktill och där kopplar man fast en sittdel så barnen åker framför varandra i samma vagn. Jag tycker det ser väldigt trångt ut så jag föredrar att ha ett så kallat ”dubbelchassi” och det är som det låter. Ett chassi där det får plats två sittdelar eller två liggdelar eller en av varje bredvid varandra istället för bakom. Vi har köpt en Emmaljunga som sagt och vi har både en sitt och liggdel i det paketet så om vi skulle få ett barn till sedan så kan vi köpa ett dubbelchassi och sätta dem delarna jämte varandra. Smart tycker jag! Vår vagn heter Emmaljunga ”viking” och det var bara en sort av massa andra alternativ vi kunde välja mellan. Det fanns en annan som heter ”super viking” och den var lite större än vår så kallade cityvagn som också är en duovagn. På super viking vagnarna kunde man inte använda sig av ett dubbelchassi utan där kunde man bara köpa till en adapter så därför valde vi att bara köpa ”viking”. Om man får tvillingar så kan man köpa två liggdelar direkt och då hette den modellen ”dubbel viking” (då ligger de jämte varandra).

Jag tänkte förklara vad duo, kombi och sulky vagn är för något innan jag fortsätter min dag med att plugga teori! En duovagn har två separata delar, en liggdel och en sittdel. Sammanlagt har den tre delar (ett chassi, en ligg och en sittdel). Liggdelen har man tills barnet kan sitta själv, sittdelen kan man ha tills barnet är 3 år gammalt ungefär. En kombivagn har inte olika delar. När barnet är nyfött så har man en lift som man lägger på sittdelen i princip. Den är bärbar. Man har sittdelen helt nerfälld i början och justerar den med tiden. Denna typ av vagn används också fram tills barnet är 3 år. Efter det kan man välja att köpa en sulky och kort och gott så är det en stor sittvagn :) jag hoppas ni har lärt er något nytt!

Kram så länge!

DSC_0537
DSC_0535


Kommentarer


  1. unsimplewoman 30 juni, 2015 on 15:22 Svara

    Tips – sudda alltid ut persnr från bilderna :) Lycka till!

    • mammaochpappablogg 30 juni, 2015 on 16:06 Svara

      Tack för att du sa det, tänkte inte alls på det :) @unsimplewoman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna