VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Midsommarbilder och barnmorskebesök idag!

Som ni vet jobbade jag midsommarafton och midsommardagen men vi hann fira lite midsommar ändå med Antons familj. Vi åt mat och spelade 7 kamp som dem anordnar varje år. Vi stannade till nio på kvällen ungefär för jag skulle upp tidigt på lördagsmorgonen men innan vi hann gå och lägga oss så möblerade vi om vardagsrummet som är betydligt bättre utseendemässigt nu! Jag hade ett break down på fredagskvällen och det var då jag hörde av mig till mina föräldrar och då kom pappa ner som jag tidigare berättat om.

Mitt lag vann 7 kampen, yaay!

I och med att det har varit extra tungt på arbetet sista tiden så var jag i kontakt med vårdcentralen imorse som sa att jag skulle ringa barnmorskan och barnmorskan fixade in oss på en tid klockan 15.00 i eftermiddags så där var vi innan. Vi skulle varit på besök nästa vecka men de flyttade fram tiden. Jag berättade om mina problem och hon tyckte utan tvekan att jag skulle sjukskriva mig veckan ut, så det är redan gjort! Om jag vill och behöver nästa vecka ska jag ta det genom vårdcentralen för det var lång väntan på att få träffa deras egna läkare, vi får se hur jag gör för nästa vecka är sista veckan som jag har några arbetspass! Min gravidpenning är äntligen löst! Jag kommer få den från och med 4:e juli. Mina inkomstuppgifter hade kommit in (jag ringde försäkringskassan imorse och hörde med dem). Tjejen jag pratade med satt med just mina papper. Hon ringde tillbaka och bekräftade några uppgifter och ställde några frågor om mina arbetsuppgifter och inkomsten sedan frågade hon om jag ville utnyttja hela gravidpenningperioden för hon tyckte själv att jag skulle göra det i och med att jag har så mycket ensamarbete som är för tungt. Jag sa ja så då blev den igångsatt tidigare. Jag hade ansökt om att gå hem 10:e juli från början med det ändrade hon fort på. Jag har pratat med min arbetsgivare om penningen och sjukskrivningen så det är också löst! Skönt att få lite överstökat så jag slipper tänka på det…

Barnmorskan mätte livmodern igen som idag var 27 centimeter lång, barnets hjärtljud lät jättebra denna gången också. Mina värden var bra (järnvärdet i blodet, sockerhalten, urinen osv). Jag vägde 75,8 idag, inte så stor ökning från förra gången då jag vägde 74 någonting om jag minns rätt. Vi fick med oss broshyrer om vad det kan göras för undersökningar på bebisen under första dygnet, dem är inte obligatoriska men lika bra att kolla allt känner jag för en bebis kan inte precis säga till om den har ont eller om något värde i kroppen är lågt. Vi skulle prata om det hemma tills nästa besök om 3 veckor som vi bokade in. Vi fick också ett papper där alla barnavårdscentraler stod uppradade som finns i vår hemstad så det skulle vi bestämma oss för tills nästa gång. Snart får jag sätta mig ner och skriva in hur många dagar jag vill ta ut i veckan av föräldrapenningen så det blir gjort!

När man går hem på graviditetspenning undrar jag vad man ska göra av dagarna som är tråkiga, vad har ni andra gjort när ni har gått hemma?

Kram

IMG_2457 IMG_2460 IMG_2461 IMG_2464 IMG_2466 IMG_2488

IMG_2492


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna