Välkommen till mammaochpappablogg! I vår familj är det jag – mamma Julia, pappa Anton samt våra två hjärtegryn Chloéy 2,5 år och James 1,5 år. Vår vardag är hektisk och vi delar ofta med oss av erfarenheter kring familjelivet utan filter! Alla är välkomna hit, hoppas ni tycker om bloggen och allt vad den innehåller :) KONTAKT OCH SAMARBETEN: julia_sandberg94@hotmail.com

Annons

Ingen aptit…

Vi har varit helt utslagna sedan i lördags. Magsjukan som James hade smittade oss allihopa och fy så jobbigt det har varit. Vi hade en släng av magsjuka under vintern men då kräktes vi en gång var, nu kom den elaka versionen och drog ur energinivån till noll!

Idag har vi fokuserat på att försöka äta men ingen av oss är sugna trots att det snart har gått två dygn. Jag sparar min energi till att städa och tvätta bort alla bakterier och nu äntligen så är den sista tvätten igång. Jag skojar inte om vi har haft maskinen igång 15 gånger under dessa tre dygn (efter att James slutat kräkas och vi tvättade allt då också).

Nu måste vi bli friska till helgen för då kommer mamma på besök från Stockholm❤ Jag har inte så mycket mer att tillägga så vi hörs när jag har kraft och energi igen, kram!

Annons

Kräksjuk James

Från ingenstans igår så kräktes James på barnens matta i sovrummet. Mommo var turligt nog här för när jag inte trodde att han skulle kräkas mer så blev det just tvärtom. Jag fick kräk över hela mig så om jag blev smittad så kommer det visa sig idag vill jag lova. Jag tänkte mest på James hela kvällen som bara ville sova men inte fick det av bakterierna som bara fortsatte få honom att kräkas tills han inte hade mer kvar att kräkas. Han var så svag och lealös emellanåt men lyckades skrika fram ett ”mammaaaa” ibland och det enda jag gjorde var att hjälpa honom få upp allt, tvätta honom ren och säga att jag fanns där.

Han fick sig säkert 10 duschar under kvällen så han gjorde inte motstånd mot slutet utan gjorde precis det vi hade gjort alla de andra gångerna och han var noga med att han skulle tvätta sina händer i handfatet.

Jag ringde efter Anton ganska snabbt men han kom inte försen efter sju som han brukar och det har han fått kritik för. Det visade sig dock inte vara någon mening alls att ringa hem honom då han är helt handlingsförlamad när det gäller magsjuka. Jag har nog berättat för några av er tidigare att Anton inte är världsbäst på att ta hand om oss när vi är sjuka men när det gäller magsjuka så är det horribelt. Han bara tittar på och vågar inte ta i någonting. Sedan går han och oroar sig och suckar för att han känner sig sjuk fastän han inte är det. Jag blir också illamående när magsjukan finns i närheten men när det gäller våra barn så är jag (och Anton) tvungna att offra oss.

Idag har barnen varit inne och kollat film så jag har bland annat hunnit sitta på balkongen och värma mig i solen. Jag håller alla tummar för att vi andra lyckas undkomma dessa bakterier så att Anton och jag kan hålla oss till helgens planer men även för James skull såklart! Imorgon kväll har det gått 48 timmar så det avgörande är kommande dygn.

Hoppas ni får en bra helg, vi ska göra vårt bästa, kramkram❤

20180419_172710 20180419_172709

Annons

Alkohol är inte min grej

Nu börjar jag må bättre och pusselbitarna sätter sig på sina rätta platser. Ibland tar det ett tag innan ett beslut känns bra trots att man har varit fast besluten redan från början och så har jag känt. Plugget löser sig på ett eller annat sätt och det avgörande för mig nu är att klara tentan i arbetsrätt så att jag kan få fortsatt studiemedel för att studera kurser under sommaren. Idag kommer jag gå på en genomgång av tentamen där lärarinnan förklarar och skriver ner de rätta svaren och därefter vet jag hur jag ska fokusera mitt studieupplägg. I övrigt vet jag inte vad jag ska göra med min tid men barnen kommer få vara mindre på förskolan och jag behöver hitta en annan sysselsättning innan sommarkurserna (eventuellt) börjar.

Det är så skönt att vädret har vänt för det ger mig så mycket mer energi att solen lyser när jag vaknar upp eller att den åtminstone syns några timmar om dagen. Jag och barnen har varit ute och lekt varje dag och det är synd att Anton inte kan vara med oss för att han kommer hem tidigast 19.20 på kvällarna. Vi längtar allihopa tills det blir en ändring på det<3

20180418_152911

20180418_151550

I helgen är vi inbjudna till en inflyttningsfest som vi ser SÅ mycket fram emot! Jag dricker sällan alkohol som ni flesta vet men på lördag kommer jag dricka. Barnen har barnvakt till sent på natten och vi ska äntligen få roa oss på ett lite omognare sätt. Vet ni vad jag gillar att dricka? Shots! Det tillsammans med cider för öl och vin är inte alls min grej. Alkohol över lag är inte min grej men några få gånger per år så gör jag det till min grej. Jag har bett Anton att inte dricka sig för onykter så att han kan ta hand om barnen nästa dag. Jag är så ovan med alkohol i kroppen och kan reagera på alla möjliga sätt dagen efter men jag dricker alltid mycket vatten och ser till att ta vätskeersättning morgon och kväll. Det känns bara så tråkigt för barnen om båda är bakis och eftersom Anton dricker lite oftare så är det ”min tur” den här gången haha!

Hoppas ni får en bra torsdag, kram kram!

Annons

Känslig bebishud

Hej! Idag kommer ett sponsrat inlägg i ett samarbete med Neutral som säljer parfymfria tvättprodukter utan färgämnen! Jag har fått hem olika sorter tvättmedel och därmed chansen att testa Neutrals olika produkter. Tidigare har jag köpt deras sköljmedel när både Chloéy och James var nyfödda och det använde vi tills de blev 6 månader ungefär men jag kunde lika gärna ha fortsatt för parfymfritt är det bästa alternativet för oss alla. Just när det gäller små bebisar så tycker jag att alla borde använda parfymfritt vad det än gäller, jag sprutade inte ens på mig vanlig parfym när båda barnen var små för det kan inte  vara bra för dem att andas in parfym när de ligger och ammar, sover på bröstet eller bara myser.
Även jag märker att det kliar på kroppen när jag lägger mig i vår säng på kvällarna och det beror säkerligen på tvättmedlet med parfym i. Tänk då små bebisars hud och dess känslighet när det handlar om kläder de har på sig och sover i. På bilderna nedan har James och Chloéy på sig samma set kläder när de var nyfödda och då tvättade jag som sagt helt parfymfritt, tänk så små de var…. särskilt Chloéy som är prematurfödd ja ni ser ju att hennes napp täcker en stor del av hennes ansikte haha!

20180411150453

2-veckor-gammal-2 20150828_120240

För första gången har jag testat tvättkapslar och vilken smart grej det är! Smidigt att inte behöva dosera och hålla på och istället för att lägga in kapseln i facket som man gör med pulver så läggs den längst in och bak i tvättmaskinen innan kläderna åker in. Jag upplever att det blir lika rent som med pulver så jag är väldigt positivt inställd.

2018041115095220180411150714

Våra barn har turligt nog inga hudallergier (än så länge) men Neutrals produkter är utformade för att minimera risken för allergier. Min lillasysters barn Nicolás dock, han får alla sjukdomar som finns och typ alla allergier som finns haha så de bör definitivt använda sig av Neutrals tvättmedel i alla former. Sist fick de besked om att han har psoriasis blandat med vanliga hudutslag så han blir smord varje dag stackaren!

Om ni vill läsa mer om barns känsliga hud så kan ni klicka på länken nedanför, hoppas ni får en
toppenbra eftermiddag och kväll, KRAM <3 

http://www.neutral.se/article/detail/1136382/sma-barns-kaensliga-hud

Annons

Lördagstankar och aktiviteter

Ännu en dag av ångest och jobbiga tankar. Jag tänker inte på mina problem hela tiden men det känns så tungt på mina axlar och ingenting släpper som jag trodde det skulle göra när jag kom på hur jag kunde lösa studieupplägget t.ex. Jag tänker om och om igen och funderar vilket val som är bäst för mig just nu och i framtiden och jag kommer inte överens med mig själv. Just nu mår jag bäst av att inte göra kursen men jag tror jag kommer behöva kursen senare men jag är inte helt säker på att jag MÅSTE gå just den här kursen för att förstå företagsekonomi. Det finns andra kurser och internutbildningar i olika företag men då kommer nästa fråga. Kommer jag vara lika attraktiv på arbetsmarknaden om jag får en examen mot min inriktning istället för personal och arbetsliv? Jag kanske måste anstränga mig mer för att få en anställning? Jag har ett tredje alternativ: att gå kursen vid ett senare tillfälle men då börjar jag fundera på om jag ska göra vissa delar då vi har 2 tentor och en inlämning… Jag tänker för mycket men den första tentan ska göras om lite mer än 1 vecka och jag bör ha bestämt mig men jag kan ju ta det som det kommer också och det strider helt mot mitt sätt att vara och tänka. Jag planerar allt i minsta detalj och ser till att ha en plan med nästan allting jag gör. När jag umgås med människor så funderar jag på mina ordval så många gånger att jag tillslut tröttnar på att lyssna på mig själv i huvudet och då slutar det med att jag struntar i att säga det jag tänkt på många gånger om.

I förmiddags åkte vi till Leos Lekland som vi hade lovat Chloéy för att hon tjatade varje dag efter skolan denna veckan. Det började sådär för vi satte oss i de stora rutschkanorna som vi alltid gör men det vi inte visste var att de hade gjort så att kanorna gick jättefort, typ vaxat dem?! Det gick så jä*la fort och Chloéy som alltid åker själv fick en hel del smällar efter varje gupp och landade på både huvud och rygg. Som tur var åkte jag med James i knät som också brukar åka själv. Det är farligt att inte förvarna och vi kan inte ha varit de enda som upplevde samma scenario med våra små… Chloéy reste sig upp och borstade av sig det onda fort och sedan bar det iväg mot andra, lite mer vänliga lekställen. Vi träffade Leo i all sin ära och James som inte har något emot att stå i centrum just nu gick direkt fram och ställde sig för att ta sig en ordentlig titt. Kramades två gånger, klappade Leos tassar och tog all uppmärksamhet som i sin vanliga ordning haha.

20180414_110821 20180414_110827

I eftermiddags kom solen fram efter en halv dag med regn så jag och barnen har varit utomhus och Anton golfar. Kvällen blir lugn för övrigt (förutsatt att barnen håller sig hyfsat lugna och somnar) så jag tänker slappa och titta på en film, äta gotte och mysa ner mig i soffan! Hoppas ni har haft en bra lördag <3

20180414_172810 20180414_172826

annons