VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vaccinerad mot HPV!

Vi närmar oss flytten men vi är fortfarande relativt lugna och sansade. Vi har tänkt fortsätta packa nu i helgen men det kommer nog bli imorgon söndag för idag har vi gjort andra saker, inget planerat egentligen men lite smått och gott. I förmiddags tog vi oss till stan och gick en promenad med alla tre barnen. Vi gjorde några ärenden och strosade runt. Väl hemma var det dags för lunch och sen träffade vi min mormor en stund. Ikväll kommer barnens farmor och farfar hit (också spontant) och vi ska äta middag och ha lördagsmys. Varken Casper eller Anton kommer vara hemma ikväll så vi passade på att byta ut dem mot två av barnens favoriter, mina också för den delen.

Förra helgen målade vi lite här hemma och nu har vi bara en vägg kvar som måste målas i barnens rum men jag tror inte det blir av i helgen. James och Chloéy tycker det ska bli spännande men de är nervösa också. Att flytta är alltid en stor omställning. Jag är också nervös trots att jag tror det kommer bli bra. Jag har tagit ledigt på fredagen när vi får tillträde till lägenheten så att jag kan börja flytta lite saker under dagen. Antons mamma kommer för att hjälpa till också. Men det stora lasset går inte på den dagen, det ska vi köra på lördagen den 18:e februari. Spännande!

Tidigare i veckan tog jag vaccin mot HPV, äntligen! Jag blev så glad när jag fick brev från regionen att jag fick ta den gratis för den kostar flera tusen i vanliga fall. Anledningen till att det är gratis nu är för att Karolinska håller på med en studie. Jag tackar inte nej till att eventuellt leva längre så jag var snabb med att boka min tid. Nästa dos är om 3 år och då blir jag kallad igen. Men det var inte enbart vaccin man skulle få i studien. Man skulle även skicka in ett cellprov. För jag fick med mig ett kit med tops, provrör och annat för att skicka till Karolinska där de ska kolla cellförändringar också. Det är inte som att göra en vanlig cellprovtagning och det gjorde inte alls ont men jag antar att de kan se cellförändringar på flera sätt. Om jag minns rätt är det kvinnor födda från 1994-1999 som får ta vaccinet just nu. Missa inte det! Gå in på 1177 och se om det går att boka en tid ni också. Anton följde med mig som moraliskt stöd när jag fick min första dos. Det var inte en liten dos som det är i covid-sprutorna, det var en stor dos som gjorde att hela min arm gjorde ont ända ut i fingerspetsarna. Det släppte efter en stund och nu väntar jag fortfarande på att ömheten i muskeln där hon stack mig ska försvinna.

Jag är absolut för vaccin och att vaccinera våra barn mot sjukdomar som förr var ett problem i världen. Alla tre är med i vaccinationsprogrammet som alla barn i Sverige får. Förutom de vanliga vaccinationerna har både James och Chloéy vaccinerats mot vattenkoppor. Det började med att Chloéy fick sina doser gratis på grund av hennes ledsjukdom. Anledningen är för att man är infektionskänslig när man har reumatism och därför vill man undvika sjukdomar som är långdragna, bland annat. Sedan tog Anton och jag beslutet att ge James sina doser med våra egna pengar och vi kommer göra samma med Tyler. Vattenkoppor är inte en farlig sjukdom idag men den är jobbig för många barn och det känns bra att undvika kliande blåsor och sår som resulterar i massa ärr på kroppen. Ett annat vaccin vi överväger nu är TBE. Så det är på gång också. Men nu har vi fokuserat på resan till Thailand och vaccinerat de mot Hepatit B så vi väntar lite med TBE. Det är många doser man ska ha och det kostar såklart mer ju fler barn man har. Men det kan det absolut vara värt!

Hoppas ni får en mysig lördag kväll, kram! ❤

20230125_132539 20230125_132507 20230114_114849

Kommentera


VI FLYTTAR SNART!

Vilken skön helg vi har haft. Vi startade fredagen extra lugnt när James och Chloéy sov hos sin faster. Det var inte vårt initiativ så vi hade inte planerat in så mycket att göra på kvällen, Anton och jag. Men det är skönt att inte göra någonting ibland. James och Chloéy hade superkul som vanligt! I lördags började vi packa flyttlådor här hemma för vi ska flytta i februari!!! Herregud vad det händer grejer och nu känns det särskilt verkligt när vi har påbörjat rensningen av alla saker och lagt det vi vill behålla i lådor. Chloéy har gått ALL IN och rensat alla hennes saker. Vi trodde nog det skulle ta mycket längre tid att rensa tillsammans med barnen men de är så på att det går väldigt fort. Chloéy ber om att få rensa på fler ställen men jag har stoppat henne för att det inte finns något mer att gå igenom för tillfället. Bra att vi är effektiva iallafall :)

Vi har dock lyckats tajmat vår resa och flytt väldigt nära inpå varandra och därför försöker vi förbereda oss i väldigt god tid. Resan bokade vi innan vi sa upp lägenheten här. Sedan tog det inte mer än några veckor innan Anton skickade förslag på en lägenhet till mig som vi båda blev väldigt sugna på. Det slutade med att vi tackade ja till den och sedan insåg vi att inflyttningen skulle ske när vi är utomlands men vi har löst det genom att flytta in 1 vecka innan vi åker till Thailand. Vi får betala lite extra för det men vi måste ju. Egentligen hade vi velat flytta in tidigare förutsatt att det hade kunnat komma en hyresgäst till vår nuvarande lägenhet. Men så blev det tyvärr inte denna gången. Det blir bra ändå och vi alla är väldigt sugna samt taggade på att flytta. Inte bara för att det är till en större lägenhet, utan för att vi ska bo i vårt favoritområde här i Växjö – Östra Lugnet! I takt med att vi packar ner saker i flyttkartonger försöker vi hålla reda på alla saker vi ska ha med oss till Thailand för att inte råka tappa bort något. Jag kan säga att såhär förberedda som vi är just nu har vi aldrig varit när vi har flyttat tidigare haha. Vi har nog lärt oss av våra misstag hoppas jag, det visar väl sig när det blir dags. Tjuven i dramat har alltid varit tidsaspekten. Vi har trott att saker och ting ska gå mycket fortare och det har skapat stor stress hos alla som har varit involverade. Vi gör allt för att undvika detta!

Idag var vi bjudna på lunch hos Antons föräldrar och det var en mycket efterlängtat återförening. Vi har inte kunnat träffas sedan julafton för att det har cirkulerat så många sjukdomar. Antons föräldrar var sjuka i två veckor ungefär och vi har haft lite olika saker både innan och efter jul. Främst Tyler som vanligt. Vi är vana att ses varje vecka (minst en gång) och därför saknar vi dem lite extra när det blir såhär❤ Nästa vecka kör vi på som vanligt. Alla är friska för tillfället vilket betyder att både Anton och jag hinner komma ikapp med jobb och studier. Vi vet att det kan vända på bara några timmar och därför känner jag mig särskilt lättad när jag kan gå och lägga mig en kväll som denna med en bra känsla i kroppen just för att alla barnen är friska. Hoppas ni också har haft en lugn och skön helg, kram ❤

Jag bjuder på två härliga bilder på Tyler som jag tog i farten förra helgen när han busade omkring 😅

DSC02406 DSC02407

Kommentera


VI SKA ÅKA PÅ VÅR FÖRSTA RESA!

Vi är otroligt glada över att ÄNTLIGEN ha möjligheten att åka utomlands tillsammans som familj. Det blir den första solsemestern med barn för Anton och mig och vi kan inte fatta att det snart händer. Vi ska inte åka vart som helst heller utan vi har slagit till stort och i februari sätter vi oss på flyget till THAILAND!!! Jag kan inte förklara hur glad jag är över att detta ska hända. För det första älskar jag Thailand. Jag har varit där två gånger tidigare. En gång med min mamma och pappa samt syskon (för sisådär över 10 år sedan), den andra gången åkte jag och Anton dit tillsammans och träffade min familj som också åkte samtidigt. Denna gången ska vi åka till några nya ställen och upptäcka lite andra områden. Vår bas kommer vara på Koh Lanta. Sedan utgår vi därifrån när vi reser runt. En rolig sak till är att min syster med familj också kommer, samt min mamma och lillebror! Vi ska bo på samma hotell och hänga vid samma pool samt strand. Barnen kommer ha sin kusin Nicolás att leka med och tvärtom. Det fina med att de är 6 och 7 år gamla är att de förmodligen kommer minnas denna resan väldigt länge! Den enda som inte kommer göra det är lilla Tyler haha. Men han ska såklart hänga med ändå.

Det som jag är mest nervös och lite orolig över är den långa flygresan. Vi har inte flugit med barnen förutom vid ett tillfälle när James och Chloéy var små och vi flög från Växjö till Stockholm en jul. Det är ingen resa de minns och den var enbart 50 minuter kort. Nu kommer vi flyga från Köpenhamn och mellanlanda i Singapore. Från Singapore är det lite under 2 timmar till Thailand och Phuket dit vi anländer till att börja med. Sedan tar vi oss från Phuket till Koh Lanta med båt. Flygresan från Köpenhamn till Singapore tar 12 h och 35 minuter på vägen dit. Vi får göra det bästa av situationen och vara förberedda på det värsta tänker jag. På kvällarna googlar jag knep och tips om att resa med småttingar och har hittat några användbara. Men allt beror på hur barnen hanterar resan på plats. Allting är spännande till en början men när man har rest ett par timmar kan man lätt tröttna. Vi hoppas alla kan somna några timmar åtminstone. Tyler har trots allt en ”bassinett” som vi har bokat plats vid. Den kan man använda för barn upp till 2 år cirka så det är verkligen på gränsen.

Vi kommer vara borta i 2,5 vecka och är hemma i mitten på mars igen. Både James och Chloéy har fått ledigt från skolan vilket vi blev förvånade över. Vi ansökte i god tid, för snart 2 månader sedan. Jag förväntade mig ändå att få avslag men vi hade åkt i vilket fall. Det är svårare att göra såhär när de blir äldre och har fler läxor och prov.. Chloéy kommer förmodligen få med sig någon läxa att göra under resans gång så då får hon väl ha med sig den. Men det är viktigt för mig att vi får ha en ordentlig semester utan några som helst måsten. Vi har inte jullov nu till exempel som de flesta andra. James och Chloéy går på fritids och Tyler på förskolan. Det är väldigt få barn på plats och ibland frågar James och Chloéy varför inte de också kan vara lediga. Det är antingen nu eller på vår resa till Thailand. Vi får bara hålla ut lite längre säger jag till dem, sedan är det vår tur att slappna av lite mer. Fritids är inte så dumt ändå. Senast idag blev de besvikna över att jag hämtade tidigare. De ville se färdigt filmen som var på. James berättade att han hade skaffat sig en ny kompis som han så gärna ville fortsätta leka med. Nästa vecka vill han absolut inte att jag ska hämta tidigare än klockan fem sa han haha..

När det händer bra och roliga saker i vårt liv har jag lite svårt att sprida samt dela det vidare. Jag vet att jag håller tillbaka mycket för att jag avskyr skrytmånsar och jag vill själv inte bli uppfattad som en sådan men ibland känner jag bara ”strunt samma”, jag måste få berätta sådana här saker och dela min glädje också. Och jag är verkligen lycklig över detta! Ni skulle bara ana hur nervös jag var när jag hade godkänt bokningen av flygbiljetterna på datorn när vi på sätt och vis hade beslutat oss för att det skulle bli en resa. Jag mådde både bra och dåligt samtidigt. Jag visste inte om det kändes rätt eller fel. Det var så mycket pengar att jag först tänkte att jag kanske skulle lagt de på något annat… men den här resan är en stor investering i oss som familj och det är en resa vi kommer minnas. Man säger hela tiden att meningen med livet eller värdet i livet inte finns i saker och ting som är fysiska. Jag håller med till viss del. Man kan köpa sig lycka till viss del skulle jag ändå säga. Men det viktigaste för mig är istället att skapa fina minnen tillsammans för det är sådant man lever på väldigt länge. Inte en fin märkesväska man har köpt eller en snygg och dyr bil. Minnen är mer unika och betydelsefulla. Precis som alla våra barn är för oss ❤

 DSC02337

Kommentera (2)

God fortsättning 🎄

Hej och god fortsättning på er alla! Jag ligger i badet och varvar ner efter denna julvecka. Vi har kastats mellan att känna noll julstämning på grund av sjukdom till att ändå få till det sådär dagen innan julafton när vi var friska igen. Herregud vad sjuka vi var tidigare i veckan. Både Anton och jag. Jag var bara tacksam över att få ha blivit frisk precis innan jul för barnens skull. Sen hade jag inte många förväntningar. Dock blev min bror sjuk och fick stanna hemma på julafton vilket var tråkigt. Resten av gänget som skulle fira hemma hos Antons föräldrar kom som planerat och vi fick en mysig julafton.

Både James och Chloéy var väldigt exalterade dagen innan och de hade energipeakar flera gånger som sköt rakt upp i höjden. Vi hade förberett dem på att vi kanske inte kunde fira som planerat vilket de var lite ledsna över men båda två var mest ledsna över att ”mamma och pappa” inte var friska. För de ville så gärna fira med oss. Jag hade inga planer på att dela upp oss om så skulle varit fallet. Om jag var sjuk skulle dem varit hemma med mig, det ville båda parter. Dem somnade gott på kvällen och klockan åtta på julafton blev jag väckt för då var det dags för paketöppning med presenterna som låg under granen. Tyler hade super skoj när han slet i pappret och snörena. Han hade desto mer skoj när han fick träffa tomten på eftermiddagen. Han älskade att öppna presenter märkte vi och det var underhållande att bara sitta och titta på hur Tyler bemötte allt som har med julen att göra.

Igår tog vi det hur lugnt som helst och gick runt i våra nya pyjamasar hela långa dagen. Lekte med de saker barnen fått, ställde i ordning dem på rummet och fixade. Kollade film och myste. Vi har sett på film hur mycket som helst senaste två veckorna. Tyler som varit sjuk mycket har velat titta på två filmer. Christmas Chronicles och Grinchen. Han älskar båda två och vi har sett dem flera gånger på en och samma dag ibland. Han har gått ifrån någon stund för att leka men kommit tillbaka igen för att se vidare. Han har inte velat göra så mycket annat och när Anton och jag var sängliggande tidigare i veckan kunde vi inte göra så mycket med honom men han anpassade sig till vårt tempo.

Imorgon ska jag jobba igen och barnen ska till sina skolor. Det ska bli skönt med en paus från varann då vi haft det intensivt här hemma med mycket vabb och sådär. Förhoppningsvis blir det en lugnt vecka och så håller vi tummarna för att Tyler inte drar hem några baciller. Hoppas ni haft en mysig jul, kram ❤️

DSC02234DSC02232DSC02328DSC02333DSC02251DSC02244DSC02377DSC02369DSC02370DSC02342DSC02304

Kommentera

Stolta föräldrar ❤

Det är redan 2:a advent och jag känner varken julstress eller julstämning. Ändå började vi pynta tidigare än vanligt i år. I mitten av november om jag minns rätt. Första glaset med julmust tog jag tidigare än det och jag sitter med ett glas bredvid mig nu samt adventsljusen tända. Just denna helgen har varit speciell, dels för att vi haft besök av min lillebror Wille från Stockholm. Den har också varit seg för att James blev sjuk igår lördag med magsjuka. Vi har fått hålla oss inne väldigt mycket men idag på eftermiddagen gav vi oss ut på en promenad, även James som är mycket piggare. Han kommer få vara hemma imorgon med Anton och piggna till ännu mer innan vi släpper iväg honom. Vi håller fortfarande tummarna över att ingen annan ska insjukna. Men trots att James har mått väldigt dåligt från och till har vi andra haft roligt emellanåt och umgåtts mycket. Chloéy fick automatiskt gå ner i varv hon också och hon har varit hur lugn som helst. Igår var jag hemma själv flera timmar med alla tre barnen och när Tyler stod i vägen när jag skulle hjälpa James som kräkts ropade jag direkt på henne som kom och sysselsatte Tyler. Hon har liksom inte tvekat en sekund på att hjälpa till en dag som igår. Det var inte alls självklart att hon skulle ställa upp på det sättet för bara ett halvår sedan. Ni skulle bara ana hur mycket Chloéy har förändrats senaste tiden…

Anton och jag pratade om detta igår, om hur mycket våra barn har vuxit och förändrats. Hur stolta vi är över dem. Att det känns som att dem är precis där vi vill ha dem just nu i den åldern dem är i. Vi ser resultat på vårt sätt att uppfostra och det har lyst igenom extra starkt under de närmsta två månaderna. Att det skulle bli såhär från att ha varit precis tvärtemot kunde vi inte se när vi var mitt inne i det allra värsta kaoset. Jag har inte skrivit så mycket om våra värsta utmaningar och svårigheter med vårt föräldraskap. Jag har åtminstone inte gått in på det i detalj. Jag tror inte jag kommer göra det heller men för att berätta lite kortfattat så är det som så att vi haft särskilt svårt i vår uppfostran med Chloéy. Hon har krävt väldigt mycket från oss som vi inte har vetat hur vi ska hantera eller ge det hon faktiskt behöver. Det gick så långt att vi kontaktade BVC och i sin tur familjehälsan. Vi träffade en barnpsykolog, även Chloéy var där en gång. Sedan skrev vi upp oss på en föräldrautbildning (detta var innan sommaren 2022). Utbildningen skulle börja nu i höst men under första omgången passade det inte att gå. Den är på väldigt dumma tider och vi hade mycket annat som pågick i höstas. När nästa tillfälle erbjöds hade vi märkt en sådan drastisk förändring att vi inte kände något behov av att gå längre så vi tackade nej. Så från att ha varit riktigt desperata till att tacka nej skedde under en 6 månaders period ungefär. Vi var verkligen desperata. Inga tips och trix från nära och kära hjälpte. Vi tror mycket av det beror på att ingen riktigt förstod hur vi faktiskt tampades med hennes utbrott här hemma. Det var fysiska utbrott, flera gånger om dagen. Med skrik, smällar i dörrar och andra möbler, sparkar, fula ord och mycket mer.

Anton och jag gick bokstavligt talat sönder för hur vi än försökte så fick vi motsatt effekt och det kändes som att det hela tiden blev värre och värre och värre. Semestern var svår men det blev bättre sakta men säkert. Sedan skolan började i augusti har hon blivit en helt annan människa. Hennes behov är tillfredsställda på ett helt annat sätt och hon är sig själv igen. Vi ger kärlek och får tillbaka kärlek. Förut gav vi väldigt lite för att det var svårt i och med att vi bråkade och tjafsade varje vaken minut och vi lyckades inte bryta mönstret. Nu kommer hon självmant till oss och vill vara nära, kan berätta med ord att hon vill vara med oss eller säga att hon älskar oss. Chloéy sa aldrig att hon älskade någon förut. Det satt så himla långt inom henne. Hon var så innerligt frustrerad och arg, säkerligen oförstådd av oss vuxna som inte lyckades förstå och tillgodose hennes behov. Men på något sätt lyckades vi ändå och nu är vår lilla glada, spralliga och förståndiga Chloéy tillbaka. Hon har humor igen och förstår när vi skojar med henne, hon leker med James och Tyler på ett mycket vänligare samt lekfullare sätt, hon över huvud taget leker med Tyler och visar kärlek gentemot honom vilket har tagit sisådär över ett år. Ni kanske funderar över om hennes beteende kom efter att jag blev gravid med Tyler och han kom till världen men så är det faktiskt inte. Detta är något vi har kämpat med under flera års tid och under vissa perioder har det varit särskilt ansträngt såsom den senaste som var innan sommaren. Det kunde pågå allt ifrån några veckor till ett par månader i sträck.

Vi vet att Chloéy är känslig för förändringar och när det sker en liten förändring hemma eller i skolan exempelvis så märker vi det tydligt. Vi gör allt för att mildra detta och pratar mycket om när det ska hända något nytt. Det är klart att Tylers födelse blev en stor grej och den har absolut påverkat hennes senaste 1,5 år men innan dess var det andra saker som påverkade henne på samma sätt. Även när vi lyckats ta bort något som fått negativ inverkan på henne har beteendet fastnat vid någonting annat istället. Det är så hon har lyckats visa att ”felet” inte ligger i sakerna som sker runtomkring henne. Hade Tyler inte kommit hade hon agerat utåt på grund av någonting annat. Just nu är den största skillnaden jämfört med då hur hon hanterar sina känslor. Hur hon beter sig när hon får ett nej. Hur hon släpper saker väldigt fort och inte går och tänker på något hon inte fick under en veckas tid. Sedan lyser hon upp på ett helt annat sätt när vi ser på henne. Hon är genuint lycklig och lugn inombords till skillnad från då när hon verkade tappa livslusten mer och mer. Hon till och med skrek rakt ut att hon ville dö. Det var riktigt smärtsamt att höra. Och just det var faktiskt droppen när jag ringde och sökte hjälp för då kände jag att jag inte kunde göra något mer för jag hade redan gjort allt jag kunde komma på. Maktlösheten som man känner då och då som förälder skav verkligen inuti mig. Till och med James påverkades av Chloéys raseri och han pratade mycket med mig om det, fast på sitt sätt. Det började med att han sa att han inte tycker om att vara med henne. Att han inte älskar henne längre. Han började rita teckningar utan Chloéy på bilderna. Han led i tysthet också på något sätt men det är inte konstigt för att klimatet hemma var riktigt illa. Anton och jag var urusla föräldrar till och från. Jag mådde skitdåligt. Hade ångest varje kväll som alltid slutade med ett storbråk mellan Chloéy och mig eller Chloéy och Anton eller mig och Anton. Jag ångrade alltid hur jag hanterade situationen. Mitt tålamod var så lågt att när någon bara nuddade vid mig under fel tidpunkt så reagerade jag starkt tillbaka. Jag klarade inte av att sitta nära Chloéy lika lite som hon ville sitta nära mig. Det är helt sjukt egentligen för hon är mitt barn. Men så illa var det. Det finns så många fler exempel att berätta och trots att jag nämnde att jag skulle gå in på detta kortfattat så har jag berättat en hel del. Om ni minns mina inlägg om klagomål från grannarna vi fick hela förra sommaren så har dessa klagomål direkt koppling till det jag har skrivit om. Ni kan tänka er hur jobbigt det blev att både tänka på grannarna och familjen samtidigt mitt i all kaos. Idag är vi inte vän med någon av grannarna längre…

Jag är obeskrivligt stolt över hur fin vår dotter är och jag älskar henne SÅ ❤

 20221009_135432 20221004_185927 20221001_121210 20220827_191212received_1179763369627614

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna