VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Melt-down / uppdatering Chloéys magont

Godmorgon på er☀

Hoppas ni haft en bra vecka! Vår har varit fortsatt intensiv. Jag jobbar samtidigt som jag skrivit C-uppsats och är hemma sent vissa dagar. Jag hinner inte lämna eller hämta barnen mer än en dag i veckan men Anton gör såklart det istället. Periodvis har det varit tvärtom när enbart jag hämtade och lämnade så för min del är det skönt med omväxling även fast jag saknar att särskilt hämta James och Chloéy.

Jag skrev om hur Chloéy har mått senaste tiden och tänkte fortsätta uppdatera om det. Än har smärtorna inte försvunnit men jag var i kontakt med hennes vårdcentral igen samt barnmottagningen där hennes reumatism-läkare arbetar. Vi hade tur att sköterskan fick tag i honom för han skulle egentligen inte vara där i fredags. Instruktionerna vi fick var att Chloéy ska sluta med Metotrexat och pulvret mot förstoppning. Detta tills läkaren har pratat med Lund om vidare instruktioner. Dock är det svårt för oss att vara lugna ändå för Chloéy har samma smärtor oavsett vad vi gör och jag är osäker på om vi kommer behöva åka in till barnakuten. Igår sent på kvällen hade jag ett eget melt-down när jag fick ett smått utbrott på det hela. Chloéy fick sina kramper i magen, skrek och var ledsen som alla andra gånger. Vi som föräldrar som hör henne skrika så varje dag, särskilt om nätterna, är helt trötta i huvudet faktiskt. Det är riktigt påfrestande och även fast det är väldigt synd om Chloéy så är det extremt jobbigt för mig och Anton. Lyckligtvis har James fått sova normalt för han har inte vaknat när hon skriker på nätterna så han är nog den enda i vår familj som är ”normal” i nuläget.

En oro finns kring att C inte ska få Metotrexat under en tid. Ni kanske inte minns vilken medicin detta är, det är alltså en av hennes sprutor hon tar varje vecka. Denna är även den sprutan som går bäst att ge henne för den gör inte så ont men så fort hon har långa uppehåll resulterar det i ömma leder. Hon kommer alltså bli försvagad i hela kroppen för att vi måste ta reda på om det verkligen är denna sortens medicin som påverkar hennes mage. Är det inte det ena så är det det andra… Men hennes mediciner ska ses över i vilket fall för de är inte mer än 60-70 procentiga när det kommer till effekten mot hennes vardagliga smärtor. Hon har, som jag skrivit tidigare i veckan haft ont i sina ben under en längre period så vi måste ändra dos eller byta till en annan sort av biologiskt läkemedel. (Idag heter hennes biologiska spruta Enbrel, denna tar hon utöver Metotrexat).

Jag hoppas vi får en hyfsat lugn lördag. Lyxigt nog sov hon hela natten och det behövde hon! Vi får se om vi hamnar på barnakuten eller jourläkarcentralen under helgen men vi hoppas inte på det❤

20190914_080435 20190914_080329

Kommentera

Annons

Läkarbesök och kramper i magen!

Chloéy har inte mått så bra senaste veckorna. I omkring två månader har hon haft mer värk i benen, både i skolan, hemma och hos andra familjemedlemmar. Utöver det har hon även haft magont och det har blivit super tufft för lilla Chloéy. Hon har klagat på ont i magen under en längre period och vad vi vet samt vad hennes läkare har sagt så ska inte medicinen hon får påverka magen.

Inatt vaknade hon och stannade uppe med Anton några timmar innan jag fick assistera och söva henne. Samtidigt ringde Anton barnakuten som vi blivit tillsagda att göra natten innan dess av 1177. Chloéy var helt kallsvettig, vred sig och spände hela kroppen samtidigt som hon grät och gnydde. Eftersom Anton och jag har varit med om det flera nätter nu så blir vi som zombies. Vi försöker göra allt vi kan med värmekudde, små portioner yoggi, massage och annat. Hon är inte förstoppad och hon äter bra så vi har liksom ingen aning vad detta beror på men vi utesluter ingenting. Jag tror att det kan bero på hennes mediciner. De har trots allt gett henne biverkningar förut som läkarna sagt inte skulle bero på dem. Om det inte är pga det så skulle jag tro att hon har en envis bakterie. Vi hoppas inte det är något allvarligt iallafall!

Under tiden som Anton pratade med barnakuten inatt så somnade tillslut Chloéy och vi lät henne sova. Imorse fick vi ringa vårdcentralen istället och klockan 14.00 ska Anton ta med Chloéy dit och få henne undersökt. Vi kommer inte gå med på att de skickar hem henne så ont som hon har haft, inte utan vidare instruktioner eller remiss till någon specialist. Alvedon fungerar inte vilket det aldrig gör mot magont, vi ger henne även ett pulver som vi blandar ner i yoghurt som ska lugna magen men det ger heller ingen effekt.

Under gårdagens läkarbesök hos Chloéys reumatism-läkare tog de ett blodprov för att utesluta gluten men för övrigt är deras uppgift inte magont i sig (om det nu inte beror på medicinen) utan de ska göra upp en ny plan för hennes dosering och eventuellt justering till en annan sorts spruta. Som sagt har hon även haft mycket värk i benen men ingen i händerna eller fingrarna. Hon kan inte gå mer är korta sträckor innan hon ger upp och vill bli buren så detta ska utredas så snart som möjligt det också!

Vi håller tummarna och försöker hålla stämningen på topp trots
sömnbrist och många ledsna rop från Chloéy ❤

20190909_121151

Kommentera (2)

Annons

Lollapalooza i Berlin

Vår helg i Berlin var toppen på många sätt och vis! Torsdagen har jag berättat om men det var bara början. På fredagen tog vi oss in till centrum och shoppade loss på PRIMARK. OM jag var lycklig! Jag förväntade mig inte att butiken fanns i Berlin men har hört sedan innan att det ska vara en prisvärd butik och det visade sig. Ut kom vi med två fulla papperskassar med kläder. Mitt bästa fynd var en kappa för drygt 350:- vilket är superbilligt om ni frågar mig! En liten bit ifrån butiken stod Berlins kända Tv-torn som man kunde åka upp i. Vi nöjde oss med att endast fota och titta på det väldigt höga tornet.

DSC00926DSC00915

Innan vi åkte skrev vi en liten lista på saker vi eventuellt skulle hitta på under resan. En av sakerna var att åka båt på floden. Detta gjorde vi också under fredagen och det var väldigt mysigt. I en timme åkte vi runt och tittade på historiska byggnader liksom moderna byggnader i häftig design. Förutom en båttur tog vi oss till ett ställe vid namn ”Seaworld” med akvarium som både Anton och jag uppskattar. Sedan hann vi även med att titta runt på ett nyöppnat museum som kallades ”Futurium”
(ett framtidsmuseum med skapelser varken Anton eller jag förstod oss på).

DSC00991 DSC00988

DSC00956 DSC00937 DSC00952 DSC00938

Under lördagen var det äntligen dags för huvudmomentet… LOLLAPALOOZA!
Det var den stora anledningen till att vi åkte över huvud taget och det var så värt! Min upplevelse av festivalen var att den var väldigt trevlig med trevliga människor, jag såg inte skymten av droger och det var bra med säkerhetsvakter i hela området. Sammanlagt fanns det 5 scener varav 3 väldigt stora. Allt var stationerat på Olympiastaden i Berlin där det spelas fotboll när det är säsong för det. Vi kom för att specifikt lyssna på en artist men vi fick många fler på köpet, bland annat Sigrid (en ung tjej från Norge), Tom Walker, Alan Walker & Swedish house maffia. Tjejen vi kom dit för var Billie Eilish!!!

DSC01025 DSC01011 DSC01029 DSC01024 DSC01033

Anton ville gärna stå långt fram, helst längst fram men dit kom vi aldrig. Vi trängde oss igenom en bra bit fram men väl där sisådär 1 timme innan spelningen skulle börja såg jag knappt scenen och tänkte att det inte skulle bli bättre. Anton är lång så för honom gick det an men vi bestämde för att stå på två olika ställen så jag gick längre bak och dansade i takt till musiken med alla andra i samma länga. Anton kunde knappt röra sig men han var nöjd ändå! Det var en mäktig känsla när Billie kom ut på scenen och det kändes surrealistiskt att hon stod på en scen i mitt verkliga liv för att framföra låtar som vi lyssnat hemma på i flera månaders tid. Bästa känslan på länge! Så fantastisk att jag kände mig riktigt rörd så jag blev tårögd. Hade jag stått längst fram skulle jag nog skrikit rakt ut och bölat som de flesta andra fansen gjorde haha men jag valde att inte bli mosad av publiken denna gången.

Vi har förstås hunnit med många restaurangbesök och långa promenader. Att gå vilse är en standard när vi är iväg så det gjorde vi det också men med hjälp av google maps (på Antons telefon, jag vägrar förlora hoppet om att hitta rätt väg på ren intuition) så kom vi rätt. Det finns inte mycket vi ångrar med resan och vi är båda överens om att vi inte vill åka tillbaka till just Berlin som stad för den var inte tilltalande för någon av oss. Vi checkade mer eller mindre av den och jag ser fram emot att resa till fler platser!

DSC00972 DSC00965 DSC00934

Kommentera

Annons

En torsdag i Berlin

Igår lämnade Anton och jag barnen på förskolan klockan åtta på morgonen för att sedan ta oss vidare mot centrum. Därifrån åkte vi tåg till Köpenhamns flygplats och slutligen flög vi till Berlin. Det var mer än 5 år sedan Anton och jag var utomlands tillsammans så vi bestämde för ett halvår sedan att vi skulle åka på en weekend ihop. Jag måste säga att än så länge är vi inte mäkta imponerade av Berlin som stad. Det luktar piss och rök vart vi än går och gatorna är riktigt skräpiga. Vi strosade runt hela eftermiddagen och kvällen igår och detta hann vi med:

BERLINMUREN

NATURHISTORISKA MUSEET

BRANDENBURGER TOR, ÄVEN KALLAD ”FREDSPORTEN”

MONUMENTET SOM SYMBOLISERAR ALLA JUDAR SOM DOG

Berlinmuren som revs 1989 var en självklarhet att se. Det fanns en liten längd kvar och en hel del historiska bilder och annat att se på i närheten. Bakom muren kunde vi se ett vakttorn, en liten gräsyta samt gatlyktor som allt är orört. Vi valde att inte fördjupa oss mer i koncentrationslägren då vi båda två är ”känsliga” personer med stora hjärtan men vi tog oss till ett monument där det stod stenblock på en stor yta. Stenblocken symboliserar alla judar som dog under förintelsen. Dum som jag är så var det första jag gjorde att hoppa mellan 3 stenblock och inte försen vi gick därifrån såg vi en lista på ”ordningsregler” varav en markerade att man inte fick hoppa mellan blocken.

DSC00878DSC00885DSC00907

DSC00910DSC00905DSC00908

Naturhistoriska museet var inget att lägga på minnet direkt. Det var svårt att hitta och det fanns inga pilar att följa, det häftigaste vi såg därinne var det högsta brachiosaurus-skelettet som har hittats enligt Guinness World Records.

Brandenburger Tor är en känd symbol för hela Tyskland. Den har varit med om en hel del och kallas för ”fredsporten”, mer om det får ni googla 😊

DSC00900DSC00902

Idag ska vi ut på fler äventyr och vi ska planera dessa under frukosten lite mer noggrant ☺

Ha en toppen fredag, KRAM!

Kommentera

Annons

Första dagarna på nya jobbet!

I måndags var jag nervös när jag gick in på min nya arbetsplats. Som jag hade väntat och längtat och så var dagen kommen. Jag har jobbat i 3 dagar och har 2 kvar av denna veckan. Efter det sätter skolan igång och då kommer jag arbeta 2 gånger i veckan. Det har varit mycket att ta in, många saker att lära och jätte många namn. Jag erkänner. Min starkaste sida är inte att komma ihåg namn på människor jag träffar, inte försen jag har träffat dem ordentligt och kan associera dem till något. Jag har många kvar att träffa eftersom jag jobbar med HR, därför är det extra viktigt med namn och att jag får en bra uppfattning om alla anställda samt vice versa. Min roll är HR partner och det innebär mer än jag hade förväntat mig.

Hittills har jag läst cv:n, orienterat mig i olika databaser, pratat organisationsstruktur samt ekonomi, sedan har jag även påbörjat 2 stora projekt. Lönekartläggning samt kompetensinventering. Detta på 3 dagar! Imorgon ska jag på utbildning på annan ort och möta människorna som jobbar i den staden. Allt känns spännande och som vanligt längtar jag tills jag ”kan allt”.

Anton har tagit på sig ett större ansvar för hemmet och lämning/hämtning av barnen för att jag ska få tid att satsa på mitt jobb ordentligt. Det uppskattas väldigt mycket. Jag känner att jag knappt hinner umgås med barnen efter jag har slutat vid fyra/fem tiden. Mina tider har varit flexibla senaste åren så det kommer kännas lite konstigt ett tag men jag har ju två terminer kvar på universitetet. Det betyder lite mindre än ett år kvar av nöjet att kunna ha sovmorgon när jag känner för det samt hämta barnen tidigare när att jag saknar dem lite extra. Samtidigt kommer jag förhoppningsvis ha min examen till sommaren vilket känns surrealistiskt just nu.

Hoppas ni mår bra och att ni får en fortsatt bra vecka, jag kommer ha fullt upp t.o.m fredag EM, sen kan jag andas ut! KRAM!

DSC00649

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna