VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Saker jag inte kan vara utan. Mindfullness , kroppskräm, deo, Magnesium och D Vitamin.

Inlägget innehåller reklamlänkar ?
H28A7439
Godmorgon!❤️
 
 Nu ska vi prata lite om mina morgonrutiner. Samt så ska jag dela med mig av några grejer som jag inte kan vara utan just nu…
För det första så ställer jag klockan lite tidigare mina barnveckor. jag vill verkligen undvika onödig stress. Det är så viktigt för mig att få en lugn skön stund med Ludvig på morgonen. Tända ljus… Mys i soffan och en bra start på dagen för oss båda?
 
-Bort med all onödig stress i den mån det går!
 
En av mina nya morgonrutiner är att jag försöker att hitta en stund på yoga mattan??
En stund för mig själv där jag kör mindfullness och rörlighet.
Fokuserar på att släppa allt annat runtomkring mig och gör mina andningsövningar.
Alltså… Hur kan något som man bara tar för givet och som jag alltid ansett vara enkelt, plötsligt vara så svårt…. ? Att andas ”rätt” är lättare sagt än gjort när man jobbar mot ångest och stress.
I min stressrehablitering har jag lagt mycket fokus på just detta. Det var så jag tillslut besegrade mina panikattacker??
 
Hade du frågat mig i början när pannikattackeran fick mig att tro att jag skulle dö. Hade du frågat mig om jag skulle kunna besegra dessa attacker, då hade jag aldrig trott att det vore möjligt.
-Till dig som befinner dig i ”mörkret” och lider av panikattacker, du KAN vinna över dom. VÅGA Be om hjälp. KBT, och behandling, i kombination om att ta hand om dig själv, din kropp, din hälsa… inifrån och ut. Det går. Det blir bättre❤️
 
Du som känner mig sedan länge här inne vet att jag har lite svårt för yoga och att ”bara vara” ? (fröken stressad med 17 bollar i luften)
Jag har dessutom alltid kännt mig som ett ”kylskåp” och varit väldigt orörlig i vissa lägen ( hamstring/gluteus bla ), och blivit stressad av att sätta mig på Yoga mattan.
Jag har alltid velat prestera i styrketräning eller svettiga cirkelpass. Det är också kul… men detta behöver jag också!
 
Nuförtiden så uppskattar jag det…. På riktiga??? Och det min kära vän… det har tagit många år för att komma dit och landa i det.
-Sååå skön känsla!
 
Men på må-bra-helgen på Öland så håller jag i träningen och lämnar över Yogan i trygga händer på Malin, som är specialiserad på just Yoga men också andning ?( Läs mer och boka med dig  HÄR )
 
 Jag har rest mig upp. Kommit ut på ”andra sidan” i utmattnigdepressionen. Jag mår bra. känner mig starkare och mer balanserad än på länge. men då och då kommer bakslagen. Då och då måste jag stanna upp. VARJE dag kämpar jag för att hålla en balans. För att inte ”falla tillbaka”. En daglig kamp mot inre stress och ångest som jag lärt mig att leva med.
Med risk för att kåta skrytsam så vill jag även säga att jag börjat bli riktigt duktig på att hantera mig själv och mitt tillstånd.
 
 Därför ligger träningen och hälsan mig väldigt varmt om hjärtat. Jag är mån om att tanka min kropp med bra energi, Precis som bilen behöver sitt bränsle så behöver kroppen BRA energier. Jag försöker dagligen att få en stund i naturen. Ibland blir det en lång intensiv PW. Andra dagar blir det en kryare lugn promenad. Allting räknas. jag sänker kraven går på dagskänsla och ger mig ”cred” för det jag gör istället för det jag inte gör.
-DEN inställningen hjälper mig mycket. Prova det du också. Vänd alla negativa tankar till det positiva istället. 
1B7AD45C-33A2-4E1D-B1DC-5FBDAC3D05E9
 
Ni är många som frågar mig om kosten. Jag skrev lite mer om det i tidigare inlägg. Vad det gäller vissa tillskott så är det speciellt två som jag verkligen behöver och som jag äter varje dag . ( dubbel dos just nu) Jag äter Magnesium och D vitamin (med kokosolja)
Branschen är överfull med kosttillskott. Det är en djungel av påhitt och påståenden??
 
Alla människor har olika behov. Samtliga kosttillskott från Maxetto som jag har lagt upp på bilden, är utvecklade med omsorg för att täcka behoven och komplettera en normal kosthållning. Väldigt få människor har idag tillgång till en regelbunden kosthållning av tillräckligt god kvalitet??‍♀️
Kosttillskotten som jag äter, dvs Magnesium och D Vitamin,  är utvecklade för att komplettera behovet av viktiga näringsämnen som vi verkligen behöver.
Man måste hitta SITT sätt. Ett sätt som fungerar för just DIG. Det som funkar för dig kanske inte funkar för mig och tvärt om… Det är okay, låt det vara så. jag personligen som är skör och har en benägenhet till ångest och depression behöver tillskotten??
 
D vitaminen superviktiga för mig under denna årstiden. Magnesium hjälper mig att slappna av. Det gör mig lugnare och jag sover bättre. Innan hade jag väldigt svårt att somna. Nu behöver jag aldrig ta sömntabletter och liknande. Det räcker med magnesium. Magnseium är ju helt naturligt och någonting som vi nästan alla behöver.
100 gånge bättre än sömntabletter och liknande som ofta gör att man mår sämre dagen efter och dessutom är beroende framkallande…  Som sagt, en djungel där ute bland olika produkter.
Mina kommer ifrån Maxetto och är helt svensktillverkade. ( Du hittar dom HÄR  )
H28A7424
På bilden ser du även Body Butter Shaping från Rosenserien. Den bästa kroppskrämen som jag någonsin använd ??? 
 
Den är min absoluta favoritkräm som jag mer än gärna rekommenderar!
Den lanserades för ca 1 år sedan men har redan vunnit en Beauty oscar. -Jag fattar varför.ä!
Hur ytligt det än låter med krämer och annat så ingår det i ”ta-hand-om-mig-själv” paketet.
När jag blir stressad eller hamnar i en sämre period så blir jag torr i huden direkt. Det kliar och jag får stressutslag. Denna krämen fungerar även då, vilket är helt fantastiskt! Det har ingen annan gjort när jag får mina utslag tidigare…☺️?
 
En annan sak som faller mig i smaken som tränar mycket. jag tränar av flera anledningar. Först och främst för att MÅ BRA. Som sagt.. hälsa först. utan den har man ju ingenting. Men sen tränar jag också för att bli strax igen, det ger mig energi.
Det sista är för att SE BRA UT. Jag vill trivas me mig själv. Tycka om min kropp! Jag vill få på mig min garderob som jag ”växte ur” när jag kraschade. Jag gick upp nästan 17 kilo i vikt. Det är en lång resa tillbaka…
Då tar huden stryk. Huden som töjt ut sig ska nu dra ihop sig.  Den kräm Body butter Shapeing fungerar nämligen uppstramande på slapp hud, på människor som varit gravida eller gått ner i vikt.Eller osa jag själv gjort… pendlat upp och ner.???
 
Den är perfekt för skrynkliga mamma-magar och innelår tex!?
bästa presenten till någon som fått barn!?
( Ja, Julia… om du läser detta. Jag väntar på smset/samtalet från BB?  Du ska  få en sådan av mig så fort du klämt ut mini? Käääämpa! )
 
Men som sagt, att den fungerar även på torr, irriterad hud, vid utslag är ju bara sååå tacksamt!
Även, röda babystjärtar, eksem, självsprickor, Den läker det mesta.
Anledningen är att den är helt ekologisk och vegansk?
Vi pratar mycket om miljöfrågor just nu. ( BRA tucler jag)
Det är även dags att se över alla våra produkter…. jag försöker att bidra på mitt sätt. Rosenserien är i framkant vad det gäller detta….. ???
H28A7436
Jag vill inte stoppa i mig eller smörja in mig med en massa konstiga ämnen som ger bieffekter. Deodorant använder jag dagligen… -Gör du?
Jag måste ha en deo som jag kan lita på. Speciellt när jag tränar, eftersattas och kanske går in i ett möte….  ?
Många deo, innehåller aluminiumklorid, alkohol, parabener och triklosan. ( Dom allra flesta tyvärr. ) Googla lite på dessa ämnen och se vad det gör för kroppen! -Big NONO?‍♀️
 
Nästa favorit som jag inte kan vara utan är denna deo! Helt fri från dessa hemska ämnen!
Den luktar fräscht, håller mig torr och är både mild, effektiv och dryg!
-BÄSTA deon, jag LOVAR!??❤️
 Den har en bas av rättvisemärkt aloe vera gelé som gör den mycket dryg och skonsam för din hud. 100 % naturlig och med naturliga salter som motverkar dålig lukt.
-Miljövänlig och en must-have!
H28A7432
Rosenserien har väldigt mycket bra produkter. Dom har ju funnits i ca 35 år. Fokuset har LÄNGE legat på miljön, långt innan det blev en hypad-trend som det är idag.  Dom har fokuserat på det ekologiska och veganska med fokus på topp-kvalitet och BRA produkter?
Jag kan ge er alla mina blogg-vänner 15% på hela deras sortiment, använd koden martens15 och gå in på deras sida HÄR  ??
Kram Kram
/My Martens 

Kommentarer


 1. Anette 27 mars, 2019 on 09:25 Svara

  Helt fixerad

  • My 27 mars, 2019 on 15:14 Svara

   Är du?

 2. Ida 27 mars, 2019 on 11:04 Svara

  Så trist att nästan allt som florerar i din blogg är reklam…
  Det blir liksom inte trovärdigt när det kommer till produkterna.

  • My 27 mars, 2019 on 15:14 Svara

   Du väljer naturligtvis vad du vill läsa och inte =) Detta är produkter och sammarbeten som jag stolt ställer mig bakom… Jag är selektiv med vilka jag jobbar med, och du kanske kan se en röd tråd mellan dessa. Naturligt, hälsosamt och väldigt välbehövligt… -Testa gärna och återkom 😉 Kram kram

   • Malin 27 mars, 2019 on 19:35 Svara

    Ja precis. Så att man kan välja bort reklaminläggen o bara läsa om den privata my.

 3. Ann 27 mars, 2019 on 11:51 Svara

  Varför tränar du inte på egen hand utan med en PT? Varför gör du inte din egen mat. Kommer detta att vara en hållbar situation. Vad händer när du faller tillbaka och äter som vanligt igen.

  • My 27 mars, 2019 on 15:13 Svara

   Varför man tränar med Pt är ju för att det är mycket roligare… Vi tränar tillsammans samtidigt som vi jobbar med en massa projekt =) inget unikt för mig, det är vanligt att man gör så med branschkollegor. Pischa tränar med Kalle tex.. Frisören klipper inte sig själv vanligtvis.. Det är inget fel att träna med sin kollegor. Jag tränade två av mina kollegor när jag jobbade på sats…

   Själva träningen gör jag ju på egen hand. Men mätning, vägning upplägg osv gör vi tillsammans… Jätte intressant, och väldigt utvecklande. Ett kostschema är tillfälligt, olika upplägg/längd osv beroende på målsättning. Man behöver ”chocka kroppen” byta upplägg osv. Det är en stor del av poängen… =)

   En hållbar livsstil och en helhets balans är det jag ”faller tillbaka” på som du skriver. Inte faller, utan medvetet vilar mig mot. jag båda vill och behöver hålla en bra balans för mitt mående =)

 4. M 27 mars, 2019 on 13:18 Svara

  Förstår att samarbeten är din inkomst, säger inget om det. Men 13 reklaminlägg på de 17 senaste inläggen…? Alltså, trovärdigheten sjunker tyvärr i botten för min del. Jag har börjat skrolla förbi så fort jag ser ”i samarbete med…”. Tappar intresset totalt när flödet bombas med reklam. Nåt att tänka på kanske.

 5. Mira 27 mars, 2019 on 13:51 Svara

  Oj, för min egen del blir det nog tyvärr så att all den här informationen har motsatt effekt mitt intresse för produkten försvinner allt för mycket att läsa och ta in.

  • Malin 27 mars, 2019 on 19:38 Svara

   Håller med. Alldeles för mycket text. Ofta. Inte bara i detta inlägg. Ett väldigt ältande om hur måendet varit osv. Vi vet det, vi har läst.

 6. Maria 27 mars, 2019 on 14:15 Svara

  Vad använder du dig av för mindfulness, app i så fall vilken? Är ju en djungel. ?

  • My 27 mars, 2019 on 15:08 Svara

   Idag använder ingen app =)

 7. Alva 27 mars, 2019 on 14:52 Svara

  Håller med vad andra skrivit. Urtrist blogg just nu.

 8. E 27 mars, 2019 on 15:31 Svara

  Ja, mycket reklam är det här hos My men säkert en bra inkomstkälla. Det är ju inte billigt med alla piller och träningsresor, rotfyllningar och terapeuter av olika slag… Önskar i alla fall att My mår bra och är rädd om sig!

  • My 27 mars, 2019 on 15:51 Svara

   Vad snällt av dig =) Tack för omtanken…

  • My 27 mars, 2019 on 16:39 Svara

   Tack ???

 9. M ( fortsättningsvis ST) 27 mars, 2019 on 15:57 Svara

  Eftersom någon mer använder signaturen M här nu så kommer jag vara ST i fortsättningen.
  D-vitamin käkar jag dagligen oktober till sista april.
  Magnesium året runt.
  Hade tidigare besvär med kramper i vader och ben men aldrig numer.

  • My 27 mars, 2019 on 16:38 Svara

   Jag vet ”M”, men jag ser vem som är vem ?❤️ Skönt att höra…. tack för att du delar med dig ??

 10. De 27 mars, 2019 on 18:32 Svara

  Håller med om att magnesium är bra. Jag har ätit det i många år. Men äter inte du dina egna kosttillskott som du gjorde reklam för?

 11. Kina 27 mars, 2019 on 19:42 Svara

  Samarbetar du inte med Skip Nutrition längre, som du skrev som mycket och bra om tidigare?

 12. LenaM 27 mars, 2019 on 20:48 Svara

  Jag väljer att läsa vad My har skrivit om yogan, andning m.m. Det är ju det som inlägget handlar om. Att där är reklam, så är det ju på dom flesta bloggarna.

  Rätt andning, speciellt om man inte mår bra är SÅ viktigt. Du mår så mycket bättre om du kan ta den stunden för dig själv o du kan göra det var som tex i bilen eller när du står i kö. Bara djupandas med magen. Min erfarenhet utav besök hos läkare är att det är så mycket lättare att skriva ut läkemedel, utan att gå på djupet vad orsaken är. Sen behövs ju läkemedel givetvis, men i många gånger inte som första val <3

 13. Ullis 27 mars, 2019 on 21:58 Svara

  Varför blev texten plötsligt så liten i detta inlägg motför tex inlägget ovan? Jag gissar att det blir så när du kopierar text från tex en produkt och klistrar in. Blir oerhört svårt att läsa. Nåt att tänka på.

 14. Mia 28 mars, 2019 on 09:16 Svara

  Vilket fint inlägg! Jag blir inspirerad av att läsa vad andra hittat för något som fungerar för dem, kanske det kan passa även mig?! Jag väljer ju själv om jag vill prova det eller inte. Vi matas ju med reklam överallt, så det är ju bara att ”solla” bort det man vill ta till sig eller inte. jag tycker din blogg har en fin blandning. Tack.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *