VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vad betyder julen för dig?

  • Inlägg av:
  • Datum:
  • Kategori: Allmänt

Inlägget in erhåller reklam

D9B75755-A284-45C5-BBF2-7044F3060C58

Vad betyder julen för dig?

För mig betyder den jätte mycket, jag har i alla år längtat efter den ”perfekta” julen och först nu landat i att göra det bästa av situationen oavsett vad det innebär. Jag själv har varit ensam några är. Suttit helt själv. ( Ingen bra idé! )

Mycket bättre att vara med goda vänner om man tex inte är med sin egna familj…. ingen ska behöva sitta ensama vid jul. Ingen!

Det börjar dra ihop sig emot jul & första advent.

En otroligt mysig årstid, men för många också väldigt ångestfylld. Jag tex har alltid haft en hat-kärlek till just julen? Dålig minnen, svek och annat som varit tufft i samband med denna högtid. Mamma & pappa separerade på självaste julafton när jag var 3år… Genom vuxenlivet har jag försökt att göra det bästa för Ludvig under jul även när jag var ensamstående.

Lilleman älskar julen, därför har och är det extremt viktigt att låta det fortsätta så❤️ Den där utanförskapet-känslan, och känslan av att vara misslyckad som ensamstående har alltid varit min största utmaning…. En klump i magen och halsen som växt sig starkare ju närmare julafton man kommer.

Detta var Ludvigs första jul. Julen 2011. Jag minns den som igår. Han var strax under året, och jag var så trasig, inombords efter separation, flytt och över att mitt nya liv som mamma inte alls blev som planerat. Samtidigt så var jag både tacksam och lycklig, över mig och min roll som Mamma ??❤️

FD616A55-FDD7-43FA-A7DF-9F3361780926

När jag hade My’s Blommor jobbade jag alltid på självaste julafton. En uppskattad service från våra kunder, och ett bra sätt för mig att ”hantera” dagen.

Ludvig var hos sin pappa fram tills eftermiddagen. Så jag var i butiken, tände ljus, spelade julmusik och försökte sprida lite extra glädje denna dag. En dag då man alltid möttes av glada och tacksamma kunder som kom in i butiken i sista minuten påväg till nära och kära……. Förra året var det min första jul, med Jonas och hand familj. I år är det första året Ludvig är med hos dom och vi skiftar nyår istället.

-Därför längtar jag extra mycket till denna jul??❤️

Bilder från förra året. Vi firade julafton med Ludvig innan självaste julafton, och sen var vi hos Jonas föräldrar i Tierp och firade ”riktiga” julafton.

BFEF06C4-17B2-4DE0-89FC-D4429E3668E8 B21F8D26-2D5D-48DE-AF32-0BEF2E25075A

Det här med julklappar må vara kommersiellt. För visst vet vi alla att det inte är det som är det viktigare. MEN, jag älskar förberedelserna, att få ”smussla”, pyssla och göra det där lilla extra för dom man tycker om☺️ Jag älskar att slå in paket, julpynta, baka ovh försöka göra maximalt av jul-greker redan nu. Målet i år är att vara ute i god tid, och inte hamna i sista minuten som man lätt gör ?

Därför vill jag tipsa om bra julklapps-inköp. För denna veckan är det BLACK FRIDAY.

Då kan man klicka hem en massa bra julklappar för mycket mindre pengar än ordinarie pris. Många klappar för lite pengar passar nog oss alla ganska bra ☺️ PLUS att dom kommer hem i tid så att man hinner slå in och planera i GOD TID. Min berömda lampa är som ni vet svin-tung, och har inte kommit upp ännu ?

Kanske inte den perfekte julklappen, men jag gav 1500:- istället för ordinarie 8000:- , så det blev en tidig födelsedagspresent till mig själv ?

Den är ifrån Campadre ( HÄR ) Som har julklappar i all prislägen, inredning, kläder för alla i familjen, och så mycke bra-att-ha grejer att du bara måste gå in och kika där?

BD93A7A7-78E4-40F4-834C-A346A206D1B9

Jag har precis fått hem två adventsstjärnor ifrån märket Markslöd som kag också fyndade på 60% , som ni ser så kör jag på guldtema hemma hos oss ? Dom har Såååå mycket fint!

(Gå in via länken ovanför bilden) 

094FE9B8-4E04-40CF-8A0B-75B67B92DD7C

Några andra som startat blackfriday är Ideal of Sweden, med koden VIP får du 50% på allt. Mobilskal, laddare, powerbanks, osv. Jag och Ludvig har klickat hem julklapp till Jonas här ☺️ Ett plånboksskal som ska skydda hans mobil, och hålla reda på hans kort…

Då han tappar mobilen VARJE dag ? och alltid legat efter korten ?

6611FFB7-8A5A-4632-ADE8-717A412E34C1

In och shoppa HÄR ??

Här ser du några av mina favoritsskal som jag precis fått hem ? guld temat fortsätter….

8FD67F24-E0E0-4000-8412-4DDE8A4A0891

Idag fick jag även hem mitt senaste köp från Bangerhead. Ett smink-ser ifrån BareMinerals som är skonsam för mig med Rosacea och könslig hy. Samt ert kommenterande silverschampo som sa hjälpa mig att behålla den ”kalla” färgen jag vill ha…. och lite annat smått och gott ni kan kika närmare på senare…. Hudvård, kroppsvård, smink och andra ytliga bra-att-ha-grejer hittar du där. Passa på nu med alla extra erbjudanden ☺️

 In och kila HÄR ??

F244BB7A-E44C-432C-81B9-23A162310D36

Nu ska jag väcka Jonas… (kl 10:20)

-livet med en ungkarl ? ?

Sen ska jag åka till affären för att hämta ut paket och handla. Fortsätta rensa lite hemma innan jag ska åka intill stan för läkarbesök och kbt.

Vi hörs sen!

Stor kram ?

/My Martens 


Kommentarer


  1. Karin 19 november, 2018 on 13:11 Svara

    Tack för tipset om mobil skal beställde ett till julklapp till min dotter. Rätt dyra annars. Var rädd om dig ?❤

    • My 20 november, 2018 on 00:50 Svara

      Åh vad kul att höra! Ja, håller med… därför perfekt att passa på nu! Hoppas hon blir glad ☺️? kram

  2. Lena A 19 november, 2018 on 17:01 Svara

    Julen för mig är att få julfeeling med allt som jag vill ha. Tar fram mycket till advent. Mysfaktorn är viktig för mig + alla dofter. Bakar lussebullar o pepparkakor, mest faktiskt för den goda doften. För många år sedan kunde jag känna av julstress, men det gör jag inte längre. Har lagt ribban lägre o gör det jag vill. Familjen betyder mycket för mig på julen. Det gör ont att veta att många är ensamma ❤️

    • My 20 november, 2018 on 00:48 Svara

      ❤️❤️❤️ Låter underbar! Kram
      På dig Lena

  3. Lars Karlsson 19 november, 2018 on 17:48 Svara

    Hmhm ja julen är ju en jobbig helg.
    Här tillbringat många själv.
    Trots tre barn så blir det så ibland.
    Skilsmässor och ny kärlek som avlider kan ge dom följderna.
    Men i år blir det på ett annat sätt.
    Inte själv en enda dag.
    Kram L

    • My 20 november, 2018 on 00:48 Svara

      Låter som att du har en bra jul framför dig??☺️ Stor kram till dig Lars

  4. Mandy 20 november, 2018 on 00:30 Svara

    Men seriöst.
    Detta är en blogg. Det innebär att man kommunicerar med det skrivna ordet (förutom alla selfies). Kan man då inte förmedla det man vill ha sagt, borde man kanske ägna sig åt något annat.
    Det i all välmening.

    Hälsar bra-att-ha-greken.

    • My 20 november, 2018 on 00:47 Svara

      I all välmening? ? känns inte riktigt så…. Jag har skrivit det innan, jag bloggar just nu via mobilen, och har gjort det seda jag blev sjuk…. Autokorr är på, grejer blev greken. Antingen kan man små fnissa lite åt det, eller ta sig tiden att sätta sig och skriva en kommentar som din….. inget illa menat från min sida. Bara autokorr som ställde till der ☺️??‍♀️ Sorry för der, nu är det ändrat iallafall…. Med vänlig hälsning,

      • Sanna 20 november, 2018 on 08:22 Svara

        Jag läser sällan din blogg men gjorde det idag. Tyvärr måste jag hålla med Mandy. Det är stavfel i varje mening. Jag brukar sällan bry mig om ett enstaka stavfel men det här känns oseriöst och man får känslan av att du slängt ihop ett inlägg för att få ut reklamlänkar istället för ett fint inlägg om jul och familj.
        Det tar tio minuter att läsa igenom och rätta till sådant.
        Jag tar mig tid att skriva en kommentar om det för att jag tycker att det är viktigt att vårda vårt språk och det är inte direkt svårt att anstränga sig så lite.

        • Mandy 20 november, 2018 on 19:32 Svara

          Ja, precis så, Sanna.

      • Maria 20 november, 2018 on 12:33 Svara

        Jag är språkpolis. Så jag var tvungen att läsa igenom ditt inlägg extra noga efter de kommenterar som skrev om alla stavfel.
        Jag har inga problem att läsa ditt inlägg.
        Det var inte mycket att anmärka på. Om man inte letar fel, såklart.

        • Maria 20 november, 2018 on 12:34 Svara

          *skrevs* haha 🙂

          • Mandy 20 november, 2018 on 19:50

            ”Jag är språkpolis.” Så jag var tvungen att läsa igenom ditt inlägg extra noga efter de kommenterar som skrev om alla stavfel.”

            Ett hysteriskt roligt inlägg!
            Först presenterar man sig som språkpolis för att sedan fortsätta med en mening som är grammatiskt felaktig på ett nästan grandiost sätt!

            Tack! Ikväll skrattar jag mig till sömns 😀

  5. Stina 20 november, 2018 on 01:41 Svara

    För mig är julen gemenskap med nära och kära där man umgås och äter gott och skämmer bort barnen med fina julklappar. Pyntar redan vid 1:a advent och bakar alltid lussebullar, pepparkakor och massa julgodis. Planering är A och O och jag skulle aldrig stressa med allt dagarna precis innan jul utan vill vara ute i god tid med allt. Har ALDRIG känt av någon julstress tack och lov!

  6. anonym 20 november, 2018 on 19:41 Svara

    Mina närmaste är döda så jag ser ingen glädje i julen. Hade jag man skulle jag åka bort. En kryssning eller till solen. Tyvärr är det så.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *