VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Några anledningar som fått mig att våga prova Yoga.

F64223BE-8749-404F-BC37-56645294B07B

Godkväll ifrån sjukstugan!?

Några anledningar som motiverat mig att komma igång och börjat med Yoga.

Dels för att mina nära vänner har puschat för det. Samt för att jag länge varit nyfiken, men inte fått ro att börja… Träning har i många år varit en stor del i mitt liv. I olika former m. Men jag har aldrig gett Yogan en ärlig chans.

Jag har ju en yogastudio på Kollbergården, där vi bor på Öland. (Kleva) Malin som jag hyr av är också, yoga instruktör. Jag har tagit några privatlektioner och ska föröka ta några till…  Jag går på YinYoga. Det är min start in i yogans värld. Med fokus på andning, och rörlighet.

Jag har googlat runt, köpt yoga tidningar, och böcker. För att kunna börja hemma. Laddat ner en app, med bas övningar och program. Det är långtifrån alla dagar jag orkar/vill vara med i grupp. Därför försöker jag även att lära mig grunderna hemifrån….

Här är några anledningar som fått mig att ta steget och börja:

// Tillägg i inlägg då vissa efterfrågar källa. Det finns inte EN källa, jag har samlat ihop mina favorit anledningar för att motivera mig själv, lära mig mera och kanske få dig att också våga prova ?

Mina inspirations källor: Citat ifrån böcker, tidningar, och OLIKA artiklar. Magasinet yoga world, lifestyle wellness, Malin Berghagens bok, kurera, Topp hälsa, hälsa och fitness, Wellneess Aftonbladet, @yogasoulmate, yogaworld //

1. Yoga flyttar fokus till din andning – vilket är det viktigaste vi gör varje dag, och en av mina personliga svåraste bitar.

2. Yoga är spirituell träning som får både sinne och själ att öppna upp.

3. Yoga hjälper dig att välja bättre och hälsosammare mat, som ger din kropp bra energi.

4. Yoga är ett fenomenalt sätt att säga ”Ja!” till dig själv och saker som är viktiga för dig. -Jag jobbar stenhårt på just det!

5. Regelbunden yoga gör dig mer medvetet, rörligare OCH starkare

6. Yoga hjälper dig bli mer klarsynt, i olika saker som just du själv dealar med.

7. Yogaövningar där vi utmanar balanssinnet, hjälper oss att koppla ihop sinne och balans. Minst lika viktigt i vardagen som under yogalektionen.

8. Yoga amvönder sig av verktyg för att hantera ångest, stress, och obehagskänslor. Verktyg som hjälper dig mentalt.

9. Yoga kan underlätta en naturlig viktnedgång, eftersom du blir mer lyhörd inför din kropps behov, och sänker stressppslaget (kortisol)

10. Yoga knyter ihop både kropp och Själ.

11. Yoga hjälper dig att hantera livets bergodalbana bättre. Med hjälp av yogan kan du hantera kriser/utmaninhat på ett bättre sätt…

12. Yoga öppnar en helt ny värld av resmöjligheter. Yogaretreats hålls över hela världen. Jag har både delaktigt och arrangerat olika träningsresor och kan varmt rekordet detta! Perfekt sätt att fördjupa sig, lära känna nya människor och utveckla dig själv inom den kategorin du åker på.

13. Yoga är en oändlig värld med mängder av olika yoga-sorter. En trends som växer sig starkare. Men precis som med allt annat. Det finns något som passar alla. Oavsett om man som jag är ”nybörjare” eller om man redan är en yogis. -Jag har hittat till YinYogan som en start.

14. Yoga hjälper dig att minska och hantera din negativa inre dialog…. Den ökar positiviteten.

15. Yoga är ett verktyg som hjälper dig att bli genuint lycklig, och får dig att inse vad som får just dig att må bra.

16. Yoga bäddar för känslor som harmoni, inspiration, glädje.  Samt lär dig att både uppskatta dig själv känna en tacksamhet över dig själv och din egen prestation.

17. Yoga hjälper dig återupptäcka dina egna  drömmar. Tex sådant som du drömt om men aldrig vågat fullfölja.

18. Yoga gör att du lär känna din egen kropp, och får en både fysika och psykiskt förståelse för dina egna  behov.

19. Yoga skapar hjälper dig att skapa en balans, i våran alltmer stressade vardag.

20. Yoga lär dig att vara i ”nuet” och att ”bara vara” både under yoga lektionerna, men också i vardagen…

Jag är långt ifrån ”hemma” i yogan. Men vill verkligen läran mig och ha det som en naturlig del i min vardag…. ☺️

-Kanske något du också vill prova?

Kram Kram?

/My Martens


Kommentarer


  1. ♡ Diana ♡ 8 oktober, 2018 on 20:43 Svara

    Yoga is the shit! Måste också börja med det, bara måste. 🙂

  2. Lena A 8 oktober, 2018 on 23:14 Svara

    Yoga är en viktig del i mitt liv. Den hjälper till på så många sätt tex att släppa alla tankar som kommer farandes o bara fokusera på andningen. I morgon ska jag börja mindfulness. Det är 3 tillfällen som vi blir erbjudna genom arbetet ?

  3. AO 9 oktober, 2018 on 00:25 Svara

    Hitta tillbaka, komma tillbaka, till vad då? Du får nog komma på något mer intressant att blogga om, blir lite tjatigt, samma, samma hela tiden?Ingen som orkar kommentera längre. Ha de gött och ta hand om dig

  4. Katrin 12 oktober, 2018 on 13:57 Svara

    Jag är också svårt sjuk i utmattningssyndrom och depression och har också generaliserat ångestsyndrom. Jag kör medicinsk yoga hemma varje dag och det har verkligen hjälpt mig när det kommer till att lätta hjärntrötthet och mot svår värk. Det är helt suveränt ❤️

    • My 13 oktober, 2018 on 10:59 Svara

      Hej! Det finns biljetter på din Mail. Såg du detta igår? ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *