VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Små steg framåt… Restorative yoga. Ekologiska & Veganska kroppsprodukter…

Inlägget är i samarbete med Rosenserien 100% naturligt och ekologiskt ???? 3559B157-823C-46C1-8096-48D58A9D5350 

Hej fina!

Idag har jag en bra dag. Känner mig mer utvilad än på länge. Känner mig glad över mina framsteg imorse ???

Men även glad och tacksam över alla er som vågr höra av er och öppet, modigt dela med er av era egna likande situationer. Att få Mail, på Mail där ni tackar mig för att jag delar med mig av min situation, bekräftar min magkänsla att jag förhoppningvis kan hjälpa någon annan där ute ??❤️ -Tack!

Det händer mycket inom mig just nu. Jag gör många små förändringar som i det långa loppet kommer ge stora resultat.

Jag jobbar med mig själv på ett ännu djupare plan än tidigare. Jag kastas mellan hopp och förtvivlan. Mellan frustration och entusiasm.

För mig att komma ner i varv och ”bara vara” är lika svårt som för en narkoman att ”bara sluta” , eller för en elitidrottare att ”bara träna för skoj skull”

Inom mig har jag alltid en prestations-princessa som alltid strävar efter att göra bra ifrån sig. Vara ”alla” till lags, bli omtyckt, göra bra ifrån mig osv…

En driven sida som alltid vill framåt och oftast väljer att fly iväg in i nya projekt och mer jobb, bara för att inte behöva känna efter.

Jag har under så många, många år flytt ifrån det som gör ont…. flytt ifrån allt som har med känslor att göra. Fram tills för två år sedan. När jag var helt kraschad. Kaputt, utbränd. Varken kropp eller själv fungerade.

Dessa sviter lider jag fortfarande av, nästan dagligen. Mer eller mindre.

Nu när jag hamnade i detta bakslag så blev frustrationen ÄNNU större, besvikelsen ännu djupare. Jag kände mig misslyckad och blev både arg och ledsen på mig själv som låtit det gå så långt…

För det är ingen annan som bär ansvaret, än just jag själv. DEN insikten gör ont!

Men det är också första och kanske största steget  att ta, i rätt riktning igen. Att erkänna det för sig själv, att vara medvete än om vad som inte fungerar…

Just nu så återhämtar jag mig. Gör det som faller mig in. Pratar med min lifecoach och kbt terapeut.

jag lyssnar på råden och tar dom till mig…. 

85A49F28-1962-4D2A-AEF8-BC7A848A31ED

Många av mina små förändringar är yttre saker. Saker som man kan ”ta på”. 

Det är egentligen den ”lätta” biten, att kunna påverka.  Men även en bit som är viktig för helheten. Som betyder enormt mycket för mig i min väg att komma tillbaka…. 

Några exempel.

Jag försöker tex en gång om dagen ta mig ut…. ut på en promenad i frisk lift, omgiven av den vackra natur jag har precis utanför dörren???

Jag har även dragit ner på kaffet. (Inte uteslutit, inga förbud som stressar) Men jag har landat i 2-3 koppar om dagen istället för 10-12☕️

Jag har bla bytt ut mjölken i kaffet och gröten till osötad mandelmjölk.

Jag äter mina vitaminer, bla min grönsakboost ?och så tar jag en shot spirulina varje morgon. (Den smakar ordagrant GRÄSLIGT?) Men den får mig att må bättre?

För även om jag inte går på någon diet, räknar points, eller annat. Så är jag väldigt mån om VAD jag stoppar i mig. (-Viktigt! )

Immunförsvaret är skört. Kroppen behöver näring för att reparera och bygga upp mig själv. Så därför gör jag dagligen några små föräningar mot en mer ”clean” och blaserad kost??????

Jag steker tex maten i kokosolja istället för någon matolja som jag tidigare haft. (Undviker dåliga fetter som tar för mycket energi av kroppen att veta ner och ta hand om)?

Jag försöker äta en varierad kost som inte är för tung för magen att bryta ner. (Tex kyckling, kalkon m.m)

Kort och gott kosten är vårat bränsle, vi behöver det för att  fungera. SPECIELLT om vi är sjuka och mår mindre bra…..

 Som Olga Rönnberg skrev på sin instagram ” Ät ? Må ?”  Jag skrattade lite åt henens val av emoj. Men det är ju SÅ sant…. 

Dom här små, små förändringarna gör också att jag känner mig bättre. Det sporrar mig till att fortsätta min resa???

Till att våga pröva nya saker….. Att bryta mitt tidigare vanemönster där stress och press gjorde att jag slarvade med kosten, aldrig vilade och fick min återhämtning.

Var sak har sin tid. Detta kommer att ta tid. Jag kommer ge mig själv den tiden. 

Jag har sedan en tid börjat använda Rosenseriens kroppskprdukter❤️

Dom är nämligen 100% naturliga, svensktillverkade och gjorda på rena produkter och är ekologiska och veganska.

För en tanke som också slagit mig är att det är just åt det hållet jag vill… Det naturliga som är bra för både mig, dig och miljön???

För oavsett VAD vi väljer att stoppa i oss, så påverkar det oss.

Samma sak med det vi använder och smörjer in oss med. Jag är ingen expert. Jag kan inte lära mig allt.

Men, Innan jag bekantade mig med Rosenserien så visste jag tex inte hur en deodorant kan påverka oss.

Nu är jag helt hooked på denna deo från Rosenserien och kommer antagligen aldrig att byta igen. 

 Deodoranten har en bas av rättvisemärkt aloe vera gelé som gör den mycket dryg och skonsam för huden, även för mig som i stressiga perioder får känslig hy. 

Men grejen är att den är 100 % naturlig, med naturliga salter som motverkar dålig lukt ( såklart) Men framförallt fri  från aluminiumklorid, alkohol, parabener och triklosan.  

-Vilket är väldigt sällsynt på deo marknaden!?! (Om du är nyfiken av dig så kan du googla vad aluminiumklorid gör för kroppen ? )

236F1BB9-2822-4D1D-9A80-CFDDD22EFEEC

Både jag och Jonas använder denna handtvålen som också är 100% naturlig och  vegetabilisk? För inte nämna schampoot med argan olja????

(Som numera även Jonas ”stjäl”  av mig i duschen) 

Kroppspeelingen är fantastisk! Skön, bra för kroppen och ro-givande??❤️??

458E5684-1B66-45F9-99A9-2D9ECA4BBD6F

Som sagt… små förändringar som ger stora resultat??

Jag hade ordnat så att ni alla skulle få möjligheten att shoppa från Rosenserien med en rabattkod som ger dig 15% med koden martens15.

Kanske vill du också gå åt det ekologiska och naturliga hållet. Eller skämma bort någon du bryr dig om med bra-att-ha produkter som är både effektiva och  naturliga??

-Använd då koden och gå in på deras webbshop HÄR ??

 Jag det var lite av det jag fokuserar på just nu.

Ytligt, djupt. Stort och litet. Spelar ingen roll. Jag fokusera på det jag gör istället för det jag inte gör!

Det kommer jag återupprepa gång på gång för dig och även mig själv….?

ikväll ska jag testa något helt nytt. En slags yoga som ska hjälpa mig att få ner stresshormonet.

 *Restorative heter den. Jag har googlat mig till en Studio som ligger 5 min från där vi bor. Jag har varit på väg hela veckan, men inte haft varken ork, kraft, eller mod. Men idag har jag bokat in mig. Ringt och pratat med dom. Berättat kortfattat hur jag mår, att jag är folkskygg och inte har någon erfarenhet inom yoga. Jag möttes av en väldigt förtroendeingivande kvinna som kom ut likande erfarenhet. Hon fick mig att VÅGA boka och ge detta en chans. ( Min lifecoach hejjer också på ??❤️)

En lugn och avslappnade yogaform helt enkelt.  Berättar kanske imorgon om hur det gick…. Om jag orkar och har lust.

För er som skriver att jag ska sluta blogg. -Gör inte det! Jag kikar in här 1-2gånger dagen. (Gentemot tidigare dygnet runt uppkopplas) Jag gör vara det som känns okay. -Jag lovar ??

 Bloggen är min ventil och den får mig att må bra. Både genom att skriva av mig, men också gebom att kunna hjälpa andra i liknande situationer ❤️ 

Men nu, nu ska jag logga ut igen.  Jag Ska vila med en film och kissarna som just nu busar i sängen…..

A0FCF603-9300-4C6C-ABD7-04C855A97C90

-Tack för att du finns ??❤️ Du betyder jätte mycket för mig!

Kramar

/My Martens 

 


Kommentarer


  1. Lena 25 september, 2018 on 18:00 Svara

    Så osmaklig du är My. Verkligen. Hävdar att du gått i väggen igen. Du måste stänga ner allt. Pronto. Backa bandet. Visa dig utan smink. Så sårbar. Men trots detta – duktiga du My, som orkar och driver dina sociala mediakanaler till 100 procent. Trots att du framställer dig som nästan döende. Och du har dina samarbeten oförändrat. Riktigt bra arbetat. Och en riktig fet jävla käftsmäll till alla de andra som gått i väggen och ligger helt utslagna och blir HELT sjukskrivna. Men du My, du driver bloggen och Instagram med samma frenesi. Inget sjukt där inte, bara ett annat publikfriande innehåll. Skämmes ta mig fan, My.

    • Stina 25 september, 2018 on 20:53 Svara

      Vet du vad den som är osmaklig är du som skriver så som du gör till My! Man kan gå in i väggen på olika sätt och för My är det kanske hennes sätt att tackla det genom att skriva av sig på sin blogg/instagram. Om du tittar bilderna som hon lagt upp det sista så ser man att hon mår inte bra och då tycker jag det är riktigt illa att sparka på den som ligger.

      Jag hoppas du snart mår bättre My och i framtiden slipper dessa bakslag. Kram

      • My 25 september, 2018 on 21:25 Svara

        ❤️?? Tack Stina…. kram

    • My 25 september, 2018 on 21:20 Svara

      Ojojoj Lena. Nu brinner det på andra sidan skärmen. Jag ligger inte på några 100%. Jag är knappt aktiv alls. Vissa inlägg är tidsinställda. Ett enkelt hjälpmedel idag. Jag skriver utifrån mig själv och mitt hjärta. Jag har förlika mig med att jag aldrig kommer att bli omtyckt eller accepterad av alla.

      Men du VÄLJER att gå in här, du väljer att läsa min blogg. Om du inte tycker om det jag skriver när jag mår som jag gör så är det ganska enkelt att helt enkelt inte gå in här.

      Men jag, jag väljer inte logga in och få ta emot din skit, din ilska, och din frustration. -Hur undviker jag det? Det är nämligen allt annat ön vad jag behöver just nu?

      Jag loggar in. Skriver om jag känner för det och fångar upp dom som är i behov av en kram, en germanskas eller en känsla av att någon förstår som är i likande situation. Försöker svara på det jag känner att jag orkar/mäktar med för stunden.

      Om du tror, att jag pga att jag använder ekologiska produkter och smörjer in min kropp med, duschar eller tvättar mig med… om du tror att det gör att jag mår bra. Att min ångest, utmattning och depression försvinner. Mitt bagge och det jag brottas med slutar ”jaga” mig. Just pga av att jag lägger upp en bild och ger mina läsare en rabattkod.

      Då tror du fel.

      Samma bagage, samma smärta och samma situation kvarstår. En bild ut arkivet tar ca 2 sekunder att publicera. Att gå ut genom dörren denna omgång tog 1.5 vecka. När jag gick in i ”väggen” när jag fickkniv diagnos så låg jag i 3 månDer. Jag fungerade inte funktionellt förrän efter 1.5 år. Jag kom aldrig tillbaka helt….. Nu kom bakslaget, och medvetenheten slog till igen. Målet är att komma tillbaka, helt. Men det kommer var en lång kamp i att bibehålla balansen och inte trilla över igen…

      Om jag väljer att förmedla ett helt inlägg av känslor, och det enda du kan fokusera på är att jag har ett samarbete.. samarbeten kan vara kontrakterade ett inlägg. en månad, ett kvartal, ett år osv…

      Din kommentar och dina hårda ord säger mer om dig än om mig?

      Jag väljer helt enkelt att bara utgå ifrån att du inte vet bättre. Att du antagligen mår så pass dåligt själv, att du behöver ta ut det över mig…..

      Men en sak kan jag säga dig….. att ta ut sin egen smärta över någon annan är ingen bra taktik….

      Vi som lever med denna situation, vi förstår och respekterar varandra. Accepterat varandras individuella situation. Behöver inte förklara oss, eller sätta ord på känslor, vi förstår ändå…… vi är ”medaystrar”, Vi stöttar och lyfter varandra…..

      Prova det en gång eller två, så kanske det känns något bättre??❤️

      • Charlotte 25 september, 2018 on 23:52 Svara

        Långt inlägg. Varför?

    • Charlotte 25 september, 2018 on 21:50 Svara

      Tänker faktiskt att hej då.

      • Charlotte 26 september, 2018 on 02:47 Svara

        Nu gör my långa mejl igen. Förklarar sig så hon blir blå. Gillar inte detta så jag lämnar bloggen. Hek svejs ?

        • Lena A 26 september, 2018 on 09:19 Svara

          Hej då Charlotte ??

        • My 26 september, 2018 on 12:04 Svara

          Ta hand om dig ❤️??????

    • Minna 26 september, 2018 on 10:45 Svara

      Lena, hur kan du skriva så elakt, ifrågasättande och fyllt med negativ energi!? Tänk igenom varför du överhuvudtaget läser bloggen, vad ditt syfte är och vad du tillför? Vi finns till för att bekräfta och stötta varandra och sprida positiv energi. Du sprider verkligen motsatsen. Rikta din kraft mot dig själv först och när du mår bättre så kan du börja se dig om.

    • tt 26 september, 2018 on 19:04 Svara

      Skämmes ta mig fan Lena!!
      Vad är det för fel på dig??

  2. anonym 25 september, 2018 on 19:27 Svara

    Rosenserien verkar bra. Men varför tycker du att du är folkskygg? Jag tycker du är jätte social. Vad dina katter är fina. Krya på dej.

    • My 25 september, 2018 on 21:08 Svara

      Det beror på i vilket sammanhang, och på min dagsform….

  3. Jag 25 september, 2018 on 19:44 Svara

    Jag trodde du alltid använde osötad mandelmjölk,? Det var väl inte något nytt?

    Hoppas du snart e pigg igen så du orkar åka till Öland och vara med Lilleman

    • My 25 september, 2018 on 21:28 Svara

      Mandemjölk brukar jag använda i smoothie tex. Och nån gång då och då. Nu har jag tagit bort all mjölk. Och anlvdner istället mandel/havremjölk. Även i kaffet….

      Vad det gäller min son så har vi har ett rullande schema. Nästa gång kommer han hit. Och sedan jag dit. Tack för din genuina omtanke ❤️??

      • Malin 26 september, 2018 on 09:09 Svara

        Men de gånger han kommer till dig kan det ju bara bli en kortis över helg. Eftersom han har skolplikt. ? men ni är väl smarta och flexibla så att han passar på att vara hos dig när det är lov o sånt. Så jämnar det ut sig i slutändan. Allt måste ju inte vara på pricken 50/50 som en del verkar tro, bara för att man har sagt att man ska dela vårdnaden o tiden.
        Min bror flyttade just tillbaka till Sverige efter drygt 6 år i annat land, han o tjejen separerade o de har en son på 4 år som nu är kvar med mamman. Inte så lätt att köra varannan vecka då. ? får ont i hjärtat när jag tänker på hur de ska få ihop pusslet.

  4. Charlotte 25 september, 2018 on 21:18 Svara

    Nej nej… My, du tror nog att du gör rätt. Inte, enligt mig.

    • Katja 26 september, 2018 on 06:06 Svara

      Charlotte, så vad ska hon göra istället menar du?

  5. Anna 25 september, 2018 on 21:28 Svara

    Yoginis är underbart! Älskar Viktorias pass!! De har hjälpt mig Så mycket ❤️

  6. Terese 25 september, 2018 on 22:12 Svara

    Vilket jobb du gör ❤️??

  7. Mollan 25 september, 2018 on 22:23 Svara

    Otroligt att du orkar med allt detta som du mår, ja vi människor är verkligen olika.

  8. Lars Karlsson 25 september, 2018 on 22:26 Svara

    Du gör helt rätt My.
    Har mitt stöd och jag vet att du kommer att klara detta också.
    Fast det tar lite tid och du måste göra det på det sättet som passar dig.
    Många kramar L.

    • My 26 september, 2018 on 12:05 Svara

      ??❤️

  9. M 25 september, 2018 on 23:38 Svara

    Jag ( minst dubbelt så gammal som du, med massor av erfarenhet i bagaget ) blir riktigt orolig för dig nu.
    Det har inte gått mer än nån dag så skriver du att du gjort si och så, och har ändrat på än det ena än det andra.
    Det har du inte!
    Du skriver att du loggat ut och läser men inte svarar på allt.
    Du har vare sig loggat ut eller vilat.
    Du kör bara på!
    Snälla du, unga människa.
    Du som (tror) du har sån insikt om allt.
    Lyssna till ditt inre.
    Det här inlägget gör mig verkligen orolig för du tycks ha tappat begrepp om tid! !
    Läs dina egna sista blogginlägg så kanske du förstår vad jag menar.
    Vill bara väl

  10. Tess 26 september, 2018 on 01:13 Svara

    Hej My,
    Jag tycker att du gör ett kanonbra jobb med dig själv just nu för det är verkligen ett jobb. Men snälla, du kan ALDRIG jämföra dig med en narkoman som ska sluta med droger. Det skulle betyda att du skulle bli (oftast) tvångsomhändertagen och göra en behandling en LÅNG behandling på ett behandlingshem. Nu vet jag att du vet en del om missbruk så jag hoppas att du förstår att det absolut inte går att jämföra med att stressa ner, inte ens i samma mening. Kram och det ska bli intressant att höra om din yoga.

  11. Siv Å 26 september, 2018 on 09:31 Svara

    Jag blir så förbannad o frustrerad när jag läser vissa av er som skriver så sjukt elaka o taskiga kommentarer, till my. Hur kan ni?? Mår ni bra av att sparka på en människa som redan ligger? Gå in på andra bloggar som bara skriver om hur allt härligt är, det rekommenderar jag!!! Till dig My vill jag bara säga…..kämpa på och många kramar från mig.

  12. sophie 26 september, 2018 on 10:31 Svara

    Kan du inte ändra din text från liggande till rak? Samt förstora texten lite … den är jobbig att läsa tycker jag så jag läser sällan….

  13. CC 26 september, 2018 on 16:33 Svara

    Krya på dig! Jag vet hur det känns ,verkligen . Det är många års hårt arbetande, press, stress, inte lyssnat på kroppen, psykiskt pressad m.m. som har gjort att man hamnar där. Man kommer aldrig gå tillbaks till att må 100 % som man gjorde innan. MEN kroppen ger en signaler när stresskänslor kommer tillbaks, man får verktyg för att hantera det. Jag var utbränd för 10 år sen, med 2 bakslag. Idag får jag huvudvärk och värk i axlar m.m ibland ångest. Då avbokar jag åtaganden och återhämtar mig med lugn, andningsövningar, spikmatta, har gått i kbt i omgångar för att få verktyg att hantera saker. Som alla skriver och säger, det finns ingen genväg.. allt måste ta sin tid. Lyssna på kroppen och gör saker som du mår bra av, omge dig med de som står dig nära, de du kan vara dig sjäv med. Ett tips, för att få skratta mitt i allt är att titta på någon rolig film, man behöver skratta 🙂 även fast livet inte är ett dugg roligt just nu. Varm kram !

  14. Jos 26 september, 2018 on 22:18 Svara

    Är helt förundrad, samtidigt förfärad. Här har vi en ung kvinna, mamma, som kämpar, på olika sätt, visst med uppenbara fördelar på mänga sätt. Tycka vad man om det. Men ändock väljer & vågar visa de svagare, eller kanske mer äkta delarna utav livet. Eller inte,,? Oavsett har vi inte lärt oss någonting de senaste hundra åren, det senaste året? låt det bli en kraft att förändra, istället för att vända oss mot varandra gömda bakom en skärm…..?

  15. Helen 2 oktober, 2018 on 03:21 Svara

    jag var precis i den situationen du är i. har två barn med annan pappa och det tär. jag slutade äta antidepp,socker, kött och började rida. tänkte positivt och nu är jag lyckligare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *