VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Fokusera på det du GÖR, istället för det du inte gör!

  • Inlägg av:
  • Datum:
  • Kategori: Allmänt

4ECFA854-7175-47BB-AE71-DF14040D3BEE

Godmorgon!

Inatt har jag för första gången på fyra veckor sovit en hel natt… utan att vakna med ångest eller tårar. Såååå skönt!??❤️ 

Men. Jag vaknar ändå på morgonen med ett adrenalinpåslag och hög puls. Men tvingar mig själv att ligga kvar och känna att det är okay. (Normalt set flyger jag ur sängen, springer omkring i lägenheten, tömmer diskmaskinen, plockar undan och röjer tills jag kommer ner i varv) Men inte imorse.

Jag känner igen känslan, jag vet att den går över. Jag andas mig igenom den ångesten som adrenalinet och pulsen också medför. Jag lägger handen på magen. Andas in, behåller luften en stund och andades ut ett längre ut-andetag och får på så vis mer pulsen efter en stund. Det kommer en tår. Men jag är i nuet och ”tillåter” mig att känna. Jag ”tillåter” mig att ligga kvar och bemästrar min smärta och ångest!

-Enkelt? Smärtfritt? Nej, skitsvårt och väldigt påfrestande…

Det har tagit tid. ÅR av tid att lära mig detta. idag var första gången någonsin som jag behärskade det helt??

-Det gjorde mig glad, och stolt?

(får man skriva att man är stolt över sig själv? Utan att framstå som en besserwisser?) 

Min energi är oftast bättre på morgonen/förmiddagen. Jag tog kraft, och tog på mig skorna för en promenad…

B78A627B-6D9B-40CD-9F8C-FC2B13BFB3E6

En lugn promenad ner till vattnet. Fortfarande ingen pw, men ändå en promenad. Något längre än igår. Även om vi inte pratar mer än kanske ca 1.5 kilometer. Mina tanke for iväg när jag skrev just det. Sträckan. Jag fnös åt hur ”futtigt” det låter om man jämför med min dryga mil som jag dagligen går.

Men! Jag stöter bort ”den” känslan och förlikar mig med att den där sträckan som jag faktisk tog, den kändes som att bestiga ett berg.

Jag försöker istället fokusera på vad jag GÖR istället förvar jag INTE gjort! (Detta är en gammal o-vana, som jag dagligen går kämpa med att ändra på) 

Och just DET, är någonting jag vill slå ett extra slag för. Klappa dig själv på axeln och ge dig beröm för det du gör istället för det du inte gjort!

-Den känslan kommer både du och jag längre på❤️

När jag kom hem igen…. så sov Jonas fortfarande.  (morgontrött min Indian ?❤️)

F5B36BDD-3518-421B-9F5A-99E352C6BCCC

Jag gjorde mig lite frukost som jag åt ensam. Havregrynsgröt och mandelmjölks lattè.

Jag tittade på nyhetsmorgon, Stina & Sture höll mig sällskap….

Jag tände ett doftljus. (Ger en ”hemma känsla” och lugnande effekt på mig)

Tittade på mina busiga rosor som jag fick i present och fick binda om själv tillsamman med lite grönt. Jag gjorde dom lite spretiga. Precis så som jag känns ring. Spretig och asymmetrisk. 

3BC1D0D1-A459-447F-9250-8A2C32B5B049 E3E7A4CB-E66D-4F3C-A009-902DF32BC7C8

Just nu börjar energin att försvinna igen och tröttheten har slagit till. Men jag intalar mig att det är OKAY. 

För just precis nu, så känner jag mig tillfreds med att jag ändå börjat dagen så bra. Jag ser mina framsteg och fokuserar på dom….??

Jag kommer nu krypa ner i sängen igen. Med GOTT samvete.

Jag ska lagga en ansiktsmask. (Vore ju kul att slippa se ut som en salami i ansiktet ??‍♀️?)

Men framförallt så ska jag krypa ner för att vila och återhämta mig. Kanske titta på nån serie/film. Läsa min mindefullnes tidning, och försöka slappna av…..

Så summering av detta blogginlägg.

 Se framstegen, fokusera på det du GÖR istället för de du inte gör/gjort! Du duger precis som du är, glöm inte det! Och du…..

-Tack för strid finns??❤️ Dina ord och din omtanke betyder mycket mer än vad du tror, -Tack❤️

Varm Kram 

/My Martens 


Kommentarer


  1. Ann 25 september, 2018 on 09:43 Svara

    Jag har haft panikångest till och från hela mitt vuxna liv. Det har varit mycket kämpande på vägen men jag mår bra idag. Jag vet vad jag har problem med och accepterar att jag blir orolig när jag ska göra vissa saker och då går det faktiskt mycket bättre.Jag har slutat jämföra mig med andra och utgår bara från vad jag själv klarar av. Den känslan som man får i kroppen när man klarar av något som har varit jobbigt i vardagen, går inte att beskriva i ord.

    • Gunilla 25 september, 2018 on 10:40 Svara

      Samma här! Levt med det hela mitt liv men kan nu hantera det bättre.

    • My 25 september, 2018 on 11:33 Svara

      Stor kram till dig❤️❤️❤️

  2. Lena A 25 september, 2018 on 10:46 Svara

    Du har redan gjort stora steg My-acceptans är grunden, se det som händer men låta tanken försvinna ?
    Ett tips, ta in lavendel på något sätt. Har en lugnande o avslappnande effekt ❤️

  3. Malin 25 september, 2018 on 11:31 Svara

    Vad duktig du är My❤️ Att stå kvar och bemöta sin ångest ist för att fly är det bästa. Kram?

    • My 25 september, 2018 on 11:32 Svara

      ❤️❤️??

  4. Benni 25 september, 2018 on 11:39 Svara

    Men My, det här att du uppdaterar bloggen varje dag och din insta när du är så sjuk? Lägg ner det istället när du är sjuk och fokusera på dig själv, skit i bloggläsare o allt vad media heter, för du kopplar ju aldrig av utan denna ständiga press med uppdateringar under en utbrändhet? Jag känner en tjej som gick in i väggen, ett helt år låg hon i sängen och orkade inte ett skit, hon var dessutom högutbildad, har du en utbrändhet orkar du inte med detta ständiga uppdaterande, och det påskyndar ju bara och upprätthåller stressen hela hela tiden.

    • My 25 september, 2018 on 11:54 Svara

      Hej Bennie! Tack för din omtanke ??❤️ Men en sak man ska tänka på är att det är individuellt hur man mår och vad man mår bra av under en utmattningsdepression. Första gången var jag sängliggande under en period. Drygt 1.5 år sedan. Inlagd på sjukhus tre gånger.

      Nu under detta bakslag så blev jag också inlagd på sjukhus. Två veckor sedan. Nu är jag hemma och känner mig även mycket trött. Jag sover till och från hela dagarna och har precis lyckats ta mig utanför dörren för en promenad..

      Men, Man ska aldrig jämföra sig med andra. Det spelat ingen roll. Det som fungerar för mig, kanske inte fungerar för din väninna tex. (Och tvärt om)

      Bloggen är min ventil… Jag har bloggat i sex år och mår bra av att skriva i både med och motgång…. det ger mig energi. Däremot. Har jag loggat ut och begränsat min tid.

      Från att vara tillgänglig och online i stort sett hela dagarna så begränsar jag det till 1-2 gånger dagen. OM jag vill.

      Det är enormt stor skillnad, för mig.(Förutom första veckan, då var jag helt offline och det kom ut tidsinställda inlägg)

      Men. I det långa loppet behöver jag hitta en balans som fungerar för mig. För att inte falla tillbaka igen….

      Just nu, gör jag som jag känner för. Loggar in, om/när jag vill. Läser alla fantastiskt öppna och modiga meddelanden Jag får ifrån kvinnor i liknande situationer.

      Det GER mig energi att få känna att jag kan hjälpa några där ute. Få några att känna sig mindre ensamma ??❤️ Det hjälper också mig själv att känna mig mindre ensam….

      Men som sagt. Individuellt. Och återigen. Tack för din fina omtanke ?? Med vänlig hälsning, My

  5. eva 25 september, 2018 on 12:42 Svara

    Vad skönt My att du sovit gott inatt. Bara det är ett steg framåt.
    Vad roligt att ni ska titta på ringar när du känner dig starkare. Men vänta tills du kan glädja dig åt det för det är speciellt.
    Kram och sköt om dig.

  6. Agnes 25 september, 2018 on 14:19 Svara

    Hej!
    Så viktigt du skriver om att fokusera på det man gjort och inget annat. Jag har en otroligt ful ovana att mäta allt i tid. Jag klockar mig själv för att utföra minsta syssla på effektivaste sätt. Jag vet exakt tid för att tömma diskmaskinen, tvätta ansiktet, sitta på toaletten, köra till jobbet, koka upp tevattnet osv osv. Frågar maken vad jag gjort en dag kan jag svara som en loggbok som vi ska fakturera efter!
    Känns som om jag också behöver befinna mig i nuet och vara nöjdare med det jag gör.
    Tack My för att du delar med dig om hur svårt det kan vara att vara människa! Kram

  7. victoriaestelle 25 september, 2018 on 14:22 Svara

    ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Stor kram till dig

  8. jezz 25 september, 2018 on 14:58 Svara

    Heja dig My. Klart du ska känna dig stolt över dig själv, du gör framsteg i din egen takt och du låter dig läka på bästa sätt. Du vet vad du behöver.
    Haha å jäklar så söta kissarna är när dom busar å leker å fina i sina kortare frisyrer tycker jag allt. Haha för ett år sen låg Sture på mitt köksbord å kollade när jag beställde hem mat från maxi såg jag på fb minnena haha. Underbara katt.
    Ta hand om dig fina du. Kram kram J

  9. M 25 september, 2018 on 16:59 Svara

    SMÅ kliv framåt är bra mycket bättre än tre fram och två bak som du brukat skriva.
    Ta hand om dig och låt omvärlden ”vila” i den mån det är möjligt så ska du se att snart kommer nog jätteskuttet, och det är framåt.
    Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *