VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Attackerad av en knarkis som kastade sig in i bilen samtidigt som jag körde!

  • Inlägg av:
  • Datum:
  • Kategori: Allmänt

BEDFA14F-9E61-4601-B958-AB96B74D4929

Godkväll!

idag har jag varit med om det sjukaste av det sjukaste!

Jag blev på riktigt rädd för mitt liv, och i nästa ögnblick rädd för att köra över en vilt främmande människa. Denna dag har varit minst sagt påfrestande på flera plan. Nu när jag väl landat hemma och sjönk ner i soffan så kom chocken…  Började skaka och gråta av utmatning när jag reflekterade över dagens obehagliga situation!

-Alla inblandade hade någon form av änglavakt! ??❤️

Jag hade tänkt blogga med bilder från flytten och vårat nya lantställe. Men kvällens inlägg handlar om någonting HELT annat!

Jag hade fått låna min sons pappas skåpbil.

Han skämtade lite om att jag skulle vara ”rädd om bilen”. Jaja, jag ska vara rädd om den skämtade jag tillbaka!

Nåväl, jag tog tacksam emot lånemöjligheten för att köra första flyttlasset.

Jag hämtade min väninna som skulle hjälpa mig några timmar och åkte upp till Kroppkakorna för att hämta minibussen. Från det att jag tog emot bussen och körde in på min egen lugna gata, där jag själv bor… tog det ca 14 min.

Det som händer när jag kör in på gatan är att jag får tvärbromsa. Det dyker nämligen upp en lång, läskig man, rakt framför bilen. -FRÅN INGENSTANS!?!

( På Hantverkargatan mitt i färjestden på lugna Öland…. ) 

Nära en hjärtattack handlar jag instiktift och tvärbromsade. Väninnan och jag tittar frågande på varandra och på mannen som stod och viftade mitt på gatan?!. Han viftar mer och mer och beter sig allt mer uppseendeväckande.

När han sedan sätter sig ner och börjar diskutera och prata högt med en parkerad, stillastående bil.. Utan människas i, så inser jag att någonting är riktigt, riktigt galet här!

Jag ”smyger” försiktigt fram med skåpbilen och kör så sakta jag kan… Vi pratar om att vi kanske borde larma polisen. Då min snabba misstanke är att han är narkotikapåverkad och en fara för sig själv OCH andra!

Mycket mer än så hinner vi inte säga förrän han tar fulll sats mot våran bil. Han springer rakt mot oss! Min väninna skriker högt, ”lås bilen My”. Paniken utbryter!

Jag börjar i ren och skär panik leta efter någon form av centrallås så att jag ska kunna låsa in oss, men blir så stressad att jag inte hittar rätt knapp. 

Samtidigt rycker och bankar han på hennes dörr, och hon försöker hålla emot, och hindra honom från att hoppa in. -Köööör My! skriker hon!

Jag tvekar ett ögonblick, men kör. Då lyckas han på något sjukt sätt få upp sidodörren som är på samma sida som min väninna…

Jag kör och han hänger i handtaget och halva kroppen inne i bilen och halva hängandes. jag vågar inte gasa fullt men ser samtidigt hur dörr-jäveln låser sig i öppet läge och han lyckas ta sig in i våran skåpbil!?!!! han börjar banka på rutan som är precis intill våra huvuden och nu utbryter riktig panik!

Min väninna ringer 112 och jag tutar och viftar då jag ser att folk börjar komma fram längsmed gatan och alla har nog insett att denna situationen är mer än farlig! 

Livrädd för att han ska ta sig in till oss, samtidigt som jag blir rädd för att köra för fort så att han skulle fara ut och kanske slå ihjäl sig på kuppen! Jag menar… ”Vållande till annans död” vill man knappast ha på sitt samvete!  Situationen blev så surrealistisk att jag knappt förstod vad som hände!

Då dyker polisbilen upp! Någon annan måste larmat innan. TACK och LOV, den kom i grevens tid!  Den minst sagt våldsamma, och förvirrade mannen arresteras och plockas bort ur våran bil! Herre gud! När jag sedan pratade med flera grannar så insåg jag att det var HUR många vittnen som helst som sett detta.

Han hade tydligen försökt att ta sig in på socialtjänstens kontor som ligger i samma byggnad som där jag bor, och betett sig konstigt att flera olika personer redan hade larmat. Så samtidigt som min väninna hade 112 på luren så kom polisbilen,

– Så otroligt uppskattat!

Förmodligen var han en knarkis som helt enkelt bara ville ha hjälp. Så sorgligt och så tragiskt på samma gång… Stackars denna man.  

Samtidigt så blev jag nog chockad först. Men nu ikväll när jag landat hemma i min halvtomma lägenhet, så sjönk hela denna surreliatsika situation in.

-TÄNK OM DET VAR LUDVIG SOM SUTTIT BREVID.

Vågar knappt tänka tanken! Han hade aldrig orkat hålla emot dörren så som väninnan gjorde!

Jag är tacksam att det slutade så bra som det gjorde….. Stort TACK och Cred till poliserna som dök upp som änglar från ovan! ??

582AC909-C1B7-4F34-84C3-816F5A138D1A 45309A1F-E62B-47EF-935A-7205B597E4B9

 

6D899F76-1BA7-4B11-8029-DA1C444421C6 5D47D21E-C23F-44A4-8932-28090FA5F9CF

Mannen arresterad, dramat är över. Ingen större skada skedd. Allting slutade förvånansvärt bra. 

 Förutom bilens handtag. Tack X:et för lånet… Sorry för trasigt handtag ! ???

/My Martens 


Kommentarer


  1. Lotta Lennartsson 18 februari, 2018 on 20:16 Svara

    Trodde först det var kärringen som trängde sig in hos mig för hon gör samma sak med bilar fy så otäckt och där går doriz och jag varje dag skönt att ni är oskadda kramar

  2. Sara 18 februari, 2018 on 20:32 Svara

    Men fy vilken upplevelse. Tur att det gick bra och att ni är oskadda. ? ta hand om dig. Kram Sara ?

    • My 18 februari, 2018 on 20:38 Svara

      Tack Sara ???

  3. jezz 18 februari, 2018 on 20:45 Svara

    Ja shit, det är först nu jag börjat lugna ner mig ? men ja gud tänk om vi haft barnen i bilen.. då hade jag nog kört över honom i ren panik om jag hade vart sen som körde ?
    Vi får se det positiva med dagen, det kommer bli himla fint i torpet när allt är klart ☺️?

    • My 18 februari, 2018 on 20:50 Svara

      Ja, verkligen ??❤️❤️❤️❤️❤️ Herregud! Så sjukt!

  4. GC 18 februari, 2018 on 20:50 Svara

    Usch, va otrevligt. Tur att det slutade bra. Du får betala exet för låsreparationen så kanske du får låna bilen en annan gång du behöver. 🙂

    • My 18 februari, 2018 on 20:55 Svara

      Haha? ja…. ???

  5. Karin B 18 februari, 2018 on 21:15 Svara

    Fy f-m! Verkligen läskigt! Vilken tur att det slutade bra ändå.

    • My 18 februari, 2018 on 21:19 Svara

      Ja verkligen… ??❤️

  6. Lena 18 februari, 2018 on 21:58 Svara

    Men fy vad läskigt ? kram ❤️

  7. sofia 18 februari, 2018 on 22:09 Svara

    Inte förvånad för 5 öre.. jobbar i vården.

    • My 18 februari, 2018 on 22:09 Svara

      I färjestaden?

  8. Anna 18 februari, 2018 on 22:13 Svara

    Fy vad otäckt. Tur att det slutade så bra som det gjorde

  9. Gunilla 19 februari, 2018 on 07:45 Svara

    Usch så otäckt!! Tur det gick bra!!

  10. […] På bloggen berättar hon om paniken. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *