VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kom iform med mig =) Dag 1

16012016-MyMartens-HermanCaroan-015390426

Foto: herman Caroan 

Kom iform med mig, Dag 1!

Well, well, well. Då är vi igång!

Första dagen på resten av våra liv! haha! klyschigt men sant! Jag har satt upp MINA personlig mål. Nu ska DU sätta upp DINA personliga mål.

Ställ dig frågan vad är det du vill?

Vissa vill MÅ bättre, bli starkare, snyggare, smalare… Det finns inga rätt eller fel. Men att MÅ bra, brukar även ha den positiva effekten att man också Ser bra ut! hehe!

-Allting hänger ihop!

Just nu så står jag själv i ett läge där jag ”börjar om ifrån början”. Jag har som du kunde läsa i mitt inlägg igår, brottats med mitt egna kortisol påslag. Sen gjorde jag en bukplastiks korrigering i oktober och har inte tränat mycket sedan dess. Rehabilitering tar sin tid.

Så nu, lite rundare och goare än vanligt så sätter jag igång denna utmaning! 😉

 MÅLSÄTTNING, vad är DIN målsättning? 

Det som spelar någon roll är att DU gör det för DIN skull! Sen om du vill komma i ett par tighta jeans du inte haft på länge.. Det är okay det också. Många här i våran svenska kultur VÅGAR inte säga att man vill träna för att bli tightare och snyggare! Skit samma, så länge du gör det för din skull och ingen annans.

Jag vill att träning ska vara kul. Variation är viktigt för att jag ska tycka att det är kul och inte tröttna. Jag kommer att dela med mig av vad JAG gör.

jag utgår ifrån mig själv och mina målsättningar. Men förhoppningsvis så kan även du hitta motivationen här och hänga på det jag gör. Du kan skräddarsy det utefter dig och dina förutsättningar. Gör jag tex övningar med vikter, så kan du göra utan vikter.  Gör jag fler/färre än dig så gör du så många som du orkar och några till och ha som mål att öka nästa gång… eller gången efter….

-Okay? är du med mig? 

( Linda… nere på Öland min kära fotograf. Häng på nu du också! hehe! syns nästa vecka vännen <3 )  

träningstips vinterkyla

Först och främst. Skriv ner dina egna personliga mål på en lapp, i anteckningar i mobilen, så att du vet vart du har dom. Du får JÄTTE GÄRNA även nämna dom här bland kommentarerna, om du vill =)

Det gör det mer intressant för mig och du kan såklart vara anonym! Nåväl.

Jag kommer inte vilja att vi fokuserar för mycket på vågen. Men vill ändå att du väger dig och gärna mäter dig över Lår, rumpa och midja. var noga med att memorera VART du mäter dig så att du mäter dig på samma ställe nästa gång som du mäter dig. Skriv ner mått och vikt någonstans så att du själv vet vart du har det.

Första steget är att du bestämmer dig. När du gjort det… då har du kommit en bra bit påvägen.

Grattis, nu är du gång!

Nu vill jag vill att du börjar med att hittar MINST 20 min/dagen där vi börjar med en enkel Power walk.

Power walk betyder POWER WALK!

Inte gå runt om mys-strosa ute nu j*klar ska vi upp i tempo! Har du barnvagn eller hund, kör på med dom också, se det som en bonus träning…. hehe!

Det är alltså en vanlig promenad, men där vi ska upp i tempo! Du ska upp i ett tempo att du får upp din puls en bra bit och börjar svettas! Inte lulla omkring, stanna upp och ta en selfie eller fota något du ser på vägen… Upp i tempo nu! ( Bilder kan du ta innan/efter hehe!) 

Fotriktiga skor och varma kläder i vårat kyliga vinterland! Att ha lager på lager i kylan är bra… att svettas är grymt! 

Men jag vill att du gör din PW utomhus. Helst INTE på löpbandet om du verkligen inte måste! OM du kör löpbandet lägg gärna på lite lutning och ha INTE för låg fart! Men tanken är att få frisk luft i kombination med motion! Helst på morgonen om du har möjlighet…

Om du är en van power walkare, så stannar du givetvis inte på 20 min utan går så länge som du brukar. Jag körde en ordentlig PW morse på 45min. Svettig och varm när jag var klar. 

Tanken är att vi ska börja någonstans. Men inte minska något som du redan gör. Känner du att du orkar gå en stund till, bara gör’t! Men ta inte ut dig maximal här på första dagen tack!

NU till dagens sista uppgift.

Citron. Jag ska förklara varför citron är så bra, i ett senare inlägg….

Men någon gång under dagen så vill jag att du köper hem färska gula härliga citroner. Sen imorgon så ska du och jag att börja dagen med ett glas varmt citron vatten. ( jag dricker det varmt, vill du dricka det kallt… gör det)

 Min rekommendation är att du ska börja dagen med pressad citron i ett kallt/varm glas vatten. En halv citron.

Följt av en härlig PW. Men om du har jobb/vardag som inte gör att du kan börja dagen med en PW så får du såklart lägga in den precis när du vill. Men du ger kroppen en bra skjuts genom att börja med den!

Okay kära cybervän. Vi sammanfattar.

*Bestämm dig!

*Skriv ner dina egna målsättningar GÄRNA i kommentarerna! 

*Ta en PW på minst 20 min, i RASKT tempo, svettas ska du göra!

* Inhandla några färska citroner

 Det var väl inte så svårt? =)

Och det sista jag vill att du gör, tipsa dina vänner! Ju fler vi är ju roligare blir det! Alla sätt där ni visar att ni finns, här inne eller på Instagram, gör mig glad!  Lämna era avtryck!

En smiley på instagram kan göra hela min dag!

 På tal om just instagram  jag har börjat filma mycket på instastory! Där kan du hänga med mig på mina PW eller täringspass bla kika gärna in HÄR

Nu laddar vi om och kör. Imorgon är dag två, börja med ditt citronvatten på morgonen! OK?

Stor kram

/ My Martens 


Kommentarer


  1. Diana - "La madre" 11 januari, 2018 on 09:29 Svara

    Men åh vad kul My!! Klart jag är på!!
    Jag började redan i måndags. När jobbet började. Styrka varannan dag och cardio varannan ungefär. Däremot har jag inte kommit ut än, för att ta en PW i kylan är inte min grej. Önskar jag kunde göra det på morgonen innan jobb men det blir för stressigt och jobbigt med två barn som ska lämnas på skolan och allt. Men det tar sig, sakta men säkert. Det jobbigaste är nog inte träningen, utan maten. att hitta bra och lätta, snabba recept.
    Jag handlar citroner idag sen väntar jag ivrigt på dag två. 😀

  2. Mia 11 januari, 2018 on 09:44 Svara

    Ett litet tips, eller iallafall jag skulle tycka det var lättare att läsa texten om den inte var centrerad samt att det ser lite mer proffsigt ut.
    Ett annat förslag kan vara att använda ett program där du förhandsgranskar texten så man slipper en massa stavfel osv. Denna kanske: petnoga.se. Jag gör det ofta när jag skriver på engelska så det ser lite mer proffsig ut så slipper du även kommentarer från dem som inte vet att du är dyslektiker. Hoppas jag inte trampade på några tår… du gör ju som du vill såklart. Kram.

  3. Alexandra 11 januari, 2018 on 09:58 Svara

    Hej my jag började i måndags tänkta på kosten och komma ut på pw 20-30 min varje dag för att få in det på rutin. Har gått även 20 min på min rast och sen efter jobbet en ordentligt pw där jag blir varm och får upp pulsen. näsa vecka ska jag börja använda min bungypums igen efter långt uppehåll på min pw. Mvh Alexandra

  4. Malin 11 januari, 2018 on 09:59 Svara

    Nu kör vi ?
    Jag har också börjat en nyttigare livstil nu efter en för GOD ledighet!
    Jag har världens bästa power Walk kompis, en halvblod häst !! Hon ser till att man har ett högt tempo på promenaden ??

    • My 11 januari, 2018 on 11:53 Svara

      Jaaaa ? haha! Underbart!!! ???????

  5. Marita 11 januari, 2018 on 10:34 Svara

    Hur gick det med tentan du skrev innan jul?

    • My 11 januari, 2018 on 11:52 Svara

      Vilken av dom 🙂

      • Monica 11 januari, 2018 on 13:19 Svara

        Har du klarat ngn/ngr och blivit underkänd på ngn/Ngr? Annars hade det ju varit lättare att skriva ”Tack, det har gått bra på alla skrivna tentor”…

        • My 11 januari, 2018 on 13:42 Svara

          Haha! Tänkte mer om du hade frågor särkilt någon särskild kurs 🙂 Tack det har gått bra 🙂

  6. Karin 11 januari, 2018 on 11:05 Svara

    Jag tål tyvärr inte citroner…tråkigt?

  7. Sara 11 januari, 2018 on 16:32 Svara

    Äter du citron för c-vitamin eller har det nån annan effekt?

    • My 11 januari, 2018 on 17:18 Svara

      Det kommer i ett senare inlägg… Stay tuned =) Kram

  8. Håller helt med dig My, att man tränar och gör det av vilken anledning man vill. Just nu så verkar det som om man hela tiden måste vara politiskt korrekt. Själv vill jag gå ner några kilo i vikt för att jag vill bli smalare, för det mår jag bra av. Andra får göra det av vilken anledning dom vill. Jag blir oerhört trött på att alla måste tycka likadant. Vi är alla individer och strävar mot olika saker. Det vore väl tråkigt om alla såg likadana ut.
    //Berith

    • My 11 januari, 2018 on 17:52 Svara

      Haha! jag älskar det du skriver Berith! allting hänger ihop… vill man som du skriver ( och som jag själv vill) Gå ner några kilo och man mår bra av det.. kör! Allting ska alltid vara så politiskt rätt, jag själv får försvara mig och förklara mig OM och OM igen! Snart är det slut på det! hehe! Man ska göra det man själv MÅR bra av… så länge man inte gör det på någon annans bekostnad såklart =) Hejja dig Berith! Kramar

  9. Marita 11 januari, 2018 on 17:35 Svara

    Precis monika

  10. Sarah 11 januari, 2018 on 20:12 Svara

    Hej fina älskar din blogg inspo! Hur går det med boken ? Kram på dig ! Lite bilder från lgh kanske ?

    • My 11 januari, 2018 on 20:29 Svara

      Tack snälla Sarah! Kul att höra =) Boken är på hold, det sista ska skrivas när mäklarutbildningen är klar och vissa puzzelbitar är på plats. Men så långt den är färdig hittils så känns det bra. Dom ”tuffaste” bitarna är klara =) kram

  11. Malin 12 januari, 2018 on 07:45 Svara

    Ok, jag är på?
    Har fått mitt 3:e barn som nu är 7 veckor o jag måste snart komma i lite kläder o inte minst kunna visa mig på stranden i sommar??
    Har lite problem att få till allt med en man som är egen företagare (du förstår?) men ska göra mitt bästa! Mammamage bort! Började i måndags att inte äta socker o i dag ska jag köpa citroner? Tack för inspon! Har haft en liten tanke om jag ska hänga på på eventet på Skansen på Öland… kanske! Ha det gut!

    • My 12 januari, 2018 on 18:36 Svara

      Åhhhh GRATTIS till tredje barnet =) Bra jobbat! Vi ska hjälpas åt och peppa varandra. Bra tänk med socker. Socker är gift! mer om det och kost lite längre ´fram…. =) Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *