VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Nu behöver jag alla kattmäniskors råd…

 • Inlägg av:
 • Datum:
 • Kategori: Allmänt

IMG_9169

Gonatt säger lilla Stina💖

Min lilla Stina är fortfarande liten…  tycker hon växer väldigt lite 😳 Är väl inte orolig, men tanken slog mig ändå…

Sture däremot han är rund och go☺️😂 Nästan lite för rund…. hehe! Kan det vara så att han äter upp Stinas mat?

Nu alla kattmännsikor vill jag ha ditt råd🙏🏻

Kram & Gonatt.

/My Martens

IMG_9171 IMG_9172


Kommentarer


 1. Elin 26 juni, 2017 on 00:47 Svara

  Hankatter är oftast större/kraftigare. Sålänge söta stina annars värkar må bra och är nöjd så tycker jag inte du behöver oroa dig. Dessutom tycker jag att det är först då de närmar sig året man faktiskt ser att ”nu håller du ju på att bli stor” :)

 2. Tess 26 juni, 2017 on 00:58 Svara

  Men visst kastrerade du Sture? då blir de gärna lite rundare, kolla bara så att hon äter och bjud henne på lite godsaker :-) ring till uppfödaren och hör hur hennes föräldrar och syskon ser ut, vissa katter blir mindre och vissa större det är nog ingen fara, bara du som är lite stressad över det mesta nu? kram.

 3. Ulrika 26 juni, 2017 on 01:13 Svara

  Avmaskning?

 4. alexandra 26 juni, 2017 on 01:49 Svara

  Ha ha ja min kille´s katt Pinky blev bara fetare och fetare till slut tror jag han var uppe på 13/14 kilo och fick diabetes (nu får han insulin-sprutor dagligen) Pinky blev satt på dietfoder. Lilla Fijji däremot försvann nästan, så visst var Pinky boven…. Nu har Pinky blivit fet igen, och orkar inte hoppa upp på byrån där Fijji har sin matskål. Ett tips är att sära på matskålarna. Se till att Sture inte kommer åt Stina´s mat;-) Lilla hjärtat, hon behöver få lite hull att ta av;-) kram!

 5. Anne 26 juni, 2017 on 05:15 Svara

  Du får hålla koll ett tag. Ha skilda matplatsen åt dem.

 6. Tina 26 juni, 2017 on 08:33 Svara

  God morron. Nog kan det vara så att hon får mindre mat, men om jag vore du skulle jag kontakta veterinär.
  Kram

 7. Anna 26 juni, 2017 on 08:43 Svara

  Hej 😊
  Jag tror det är som du skriver att Sture äter upp Stinas mat!
  Jag skulle ge dom mat på olika platser, kanske stå kvar hos Stina under tiden hon äter. Förstår att det är svårt, uppfödaren kanske kan ge mer och bättre råd 😊
  Kram 🤗

 8. Paula 26 juni, 2017 on 09:54 Svara

  Har du aldrig sett när de äter? Äter de samtidigt?

 9. Emma 26 juni, 2017 on 10:03 Svara

  Honor är generellt mindre men våra katter kan inte ha maten så båda kan komma åt det. Vår äldsta katt äter upp vår kattungens mat så vi har köpt en matmaskin som öppnar sig endast när kattungen kommer, den läser av chippet som vi har ställt in den på.

 10. Carolin 26 juni, 2017 on 10:06 Svara

  Hej! Min honkatt är hälften så stor som min hankatt, som är syskon, hon har alltid varit liten, men desto tuffare. Så hon kan ju bara vara liten till växten😊Men testa som ovan skrev att ge dom mat på olika platser, så hon får äta ifred, hon kanske inte äter lika fort och han tar resten av hennes när han är klar med sin. Annars kanske hon behöver annat foder, men det kan du ju rådfråga hos veterinär/uppfödare😊

 11. Lindha 26 juni, 2017 on 11:15 Svara

  Håller med, separera dom när dom äter. Vad får dom för foder? Jag ger mina ragdolls blötmat morgon och kväll och dom har fri tillgång till torrfoder (orijen cat & kitten)

 12. aa 26 juni, 2017 on 11:37 Svara

  Det är inte alltid självklart att katter trivs att leva ihop, de är inte flockdjur. Det kan vara så att den lilla är undergiven och den större är dominant utav just den orsaken att de har konflikter, ibland ser man knappt dessa konflikter men är man god kattkännare kan man se dem hela tiden i vardagen, så kallade tysta konflikter. Den lilla kan tappa aptiten och även dra sig för att äta från matskålen när den stora är där och äter. Ge dem varsina matskålar på helt olika platser, kanske ett helt annat rum. Håll ett öga på katterna när de äter så du kan mota bort den som stjäl eller stör den andre när de äter.
  Lycka till, det löser sig ofta om man är uppmärksam och ger bättre förutsättningar för katterna. De behöver även varsin toalåda men även där kan den dominante använda båda lådorna.

 13. Linda 26 juni, 2017 on 18:05 Svara

  Hej My!
  Tror absolut inte att du behöver oroa dig!
  Jag har en kastrerad perserhane på 4 år, han väger drygt 5,3 kg. Hans syster är 1 år 3 månader, inte kastrerad och väger 3,1 kg. Jag ställer ut mina katter och enda kommentaren är att hanen är en ”Big Boy” oxå skrattar domarna😉!
  Slappna av & lycka till med flytten👍🏻🌸!

  • My 26 juni, 2017 on 18:56 Svara

   Haha! Underbart att höra 😂☺️☺️🌸💖 Tack! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *