VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Jag flyttar hem till Öland.

image

Villkorslös kärlek!

Hej fina du!

I veckans poddavsnitt berättar jag om känslorna kring beslutet jag tagit.

Gå in och lyssna på min och finaste ÅZAs podd MULTIMAMMORNA HÄR 👈🏻

Som mamma, som förälder, som bloggare, som människa så tror jag att många av er delar min åsikt gällande att barnen kommer först! I alla lägen! PUNKT!

När Ludvig föddes jan 2011 så var jag överlycklig! Lyckligt ovetande om att jag strax skulle bli ensamstående mamma med en splitrad kärnfamilj 💔

Min lilla kille var det bästa som hänt mig. I min planering och närmaste framtid ingick det INTE att separera från Ludvigs pappa. Den uttjatade historien orkar jag inte älta mer. Ludvigs pappa hade varit otrogen och gjort en annan kvinna gravid. ( Inget ont som inte har något gott med sig)  Lilleman fick alltså en lillebror född samma år. Dom här två killarna är alltså födda samma år och idag bästisar💙

Sedan denna dagen då jag blev ensam med en tio veckors bebis så har jag utsatts för prövning efter prövning. Men samtidigt så växte sig bandet mellan mig och Ludvig bara starkare… ❤️ Vi fick en tillfällig bostad först, sedan ett eget hyreskontrakt och sedan köpte vi vårat första hus. Men trots flyttarna som vi behövde göra så blev grundtryggheten hos varandra. Jag var egen företager och pendlade mellan Holland/Öland.

(hehe jag små fnissar lite för mig själv när jag inser att pendlingen alltid har och alltid kommer att vara en  stor del av mitt liv 😝🙈✈️) 

Åren har gått och senaste åren har vi haft växelvis boende, dvs varannan vecka. Vi har haft en bra relation, men samtidigt har både pappan och jag haft en oro inför Ludvigs skolstart.

Jag har haft en stor klump i magen inför framtidens ovisshet, detta har stressat mig enormt! Mardrömmar och en inre stress kring detta som vuxit sig starkare och starkare. 

Sedan oktober 2015 har vi bott häruppe i Sigtuna, norr om Stockholm.

 Jag och Lilleman stormtrivs i denna vackra lilla idyll med ett par hundrameter ner till vattnet och strandpromenaden.

IMG_5028

 Vi har fantastiska grannar som vi umgås med dagligen, ett super härligt dagis med många vänner.

Lilleman har flygpendlar ner ( en flight på 50min) till Kalmar/Öland. Det har fungerat riktigt bra, och Lilleman har vuxit enormt med detta ansvar.

-SÅÅÅÅÅ stolt över dig min älskling! ✨🙏🏻

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MEN, nu när Lilleman börjar skolan till hösten så får man inte längre ha två olika skolor (såklart) Så nu under våren så har vi befunnit oss i en umgängestvist. Alltså INTE en vårdnadstvist utan en fråga där vi båda föräldrar har velat ha Ludvig boende hos oss.

Jag yrkade på Sigtuna och Lillemans pappa på Öland tillsamman med sina syskon. ( två äldre bröder som jag själv levt med i 6 år och två yngre syskon med hans nuvarande) Som mamma så FÖRSTÅR jag hans pappa också, men vi kunde från början inte enas kring detta. Ingen av oss kunde tänka sig att släppa iväg Lilleman och bli varannan helg förälder.

Jag har rent praktiskt försökt att överväga för och nackdelar med Öland/Sthlm (med omnejd) och försökt få det att fungera. Mina jobb och samarbeten har krävt mig här uppe, jag har INTE lyckats lösa det.

Hans pappa driver företag nere på Öland, och har sin familj och släktingar där, plus att han har 5 barn med tre olika mammor så en flytt upp till Stockholm för dom är inte heller ett alternativ.

Jag och pappan har under våren diskuterat med med respektive advokater, fått sitta i förhör med familjerätten, socialtjänsten osv. (Detta är obligatoriska förhör, inför en rättegång)

 Mitt hjärta har gått i tu över detta💔😔

Sen var det en dag som jag och Ludvig verkligen pratade om detta. Både pappan och jag har försökt att hålla honom HELT utanför detta, för att inte lägga någon separationsångest eller rädsla på honom. Där har vi varit 100% enade. Barnen ska ALLTID KOMMA FÖRST! 

Men en tanke som slog mig när jag pratade med honom…. Det var det att jag står in för två situationer i denna tvist. Det första är att jag eventuellt skulle vinna, dvs att umgängesrätten skulle falla på mig och han då skulle bo här uppe och träffa sin pappa varannan helg plus lov enligt överenskommelse.

Alternativ två skulle vara helt tvärt om. Jag ordagrant bryter ihop inombords över självaste tanken på att bara få ha min Lilleman varannan helg. Det GÅR bara inte!!!! Att inte få vara en del av hans skolgång, hans utveckling och att inte få ha honom i min vardag skulle ta livet av mig!💔

  Jag funderade vidare. Tro mig, detta har jag grubblat över tusentals gånger. Försökt att hitta lösningar  svar på alla obesvarade frågor.  OM jag skulle vinna, OM jag skulle få ett domslut på att han får bo hos mig. Skulle jag vara lycklig då?

Eller framförallt  skulle LUVDIG vara lycklig då?

-Nej, det skulle han inte. Han vill inte välja, han vill bo varannan vecka, han vill ha det som han alltid har haft det. Sin mamma och pappa lika mycket …och sina syskon i närheten. 

-Fan, fan fan! Jag ville bara slita mitt hår, gråta, skrika, sparka!!!!!!!!😫😰😔

Hur ska jag lösa detta, praktiskt, ekonomiskt och känslomässigt! Nej, jag lyssnade på min magkänsla, på mitt mamma hjärta, på min inre röst. Jag kommer ihåg hur min mamma och pappa grälade om detta mer eller mindre helt min uppväxt. Pappa kom och gick när jag var mindre. Jag saknade honom jämt! SÅ VILL INTE JAG ATT MIN SON SKA HA DET!

( När jag skrev ett tidigare  inlägg och berättade o att jag stod inför ett svårt beslut så började många att tycka till. På både gott och ont. Många tror/trodde att det bara handlade om min karriär. Givetvis handlar det om mycket mer än så. Även om jag roddar, bloggar och är relativt offentlig så har även jag en integritet. Jag kan inte dela med mig om allt till 100%

MEN, att Ludvig inte kommer först, eller att jag ens har övervägt att ha honom varannan helg, DET har ALDRIG varit ett alternativ! )

Jag bestämde mig, där och då. Jag gjorde en ”walk over” i den pågående tvisten. Jag ringde upp min sons lapa och grät samtidigt som jag berättade hur jag kände, och vad jag tänker göra. Han blev mer än lättad, glad och tacksam över detta. Vi var helt överens.

Jag ringde min advokat, jag ställde in allt. Veckan innan vi skulle varit i första Tingsrätts förhandlingen. Mitt beslut var taget. Jag VÄLJER att flytta ner och tillbaka till Öland. Inom loppet av en timme en helt vanlig tisdag så hade jag hunnit ställa in tvisten, säga upp lägenheten, skaffa en ny lägenhet och sagt upp mig från vissa jobb och samarbeten.

Nu känns det helt rätt i mamma hjärtat!  Jag och hans pappa är rörande överens om att detta är bäst för Ludvig. ❤

Ingenting annat spelar egentligen någon roll. Jag kommer att fortsätta jobba med bloggen, med podden, som PT, med träningsresor, event och andra åtaganden. Jag kommer fortfarande att vara i Stockholm i stort sett varje vecka. Men min grund och min bas blir nere på Öland. 

Tillsamman med mitt hjärta, med mitt ALLT, med min Lilleman❤

Jag får flygpendla emellan  och vara den som får anpassa mig utefter dessa förutsättningar. Jag tog detta beslut för Ludvigs skull.

Allt praktiskt, och allt detta medför får lösa sig på vägen. Jag kommer landa på fötterna även denna gången….

 Ludvig är överlycklig och jag ser framemot att komma hem till Öland.  

/My Martens 

_DS_1969


Kommentarer


 1. Annica 14 maj, 2017 on 18:39 Svara

  My en kvinna i sina bästa år :)
  My en tjej som gör allt och lite till för sin lilla kärlek :)
  Det du skriver gör så tårarna kommer men efter att följt din blogg ett bra tag så vet jag att du gör det rätta.
  Lycka till med allt.
  Varm kram Annica

  • My 14 maj, 2017 on 18:52 Svara

   Åhhhhh! Annica! Tack snälla för dina fina ord! Dom gick rakt in i hjärtat <3 Kram

 2. eva 14 maj, 2017 on 18:41 Svara

  modigt;)

  • My 14 maj, 2017 on 18:51 Svara

   ja… men helt rätt <3

 3. Doris 14 maj, 2017 on 18:49 Svara

  Underbart!
  Rös när jag läste detta, det gick rakt in och kändes så rätt!
  Du har ett underbart mammahjärta!
  Var rädd om det!
  Är övertygad att detta kommer bli kanonbra.
  Lycka till med allt härliga underbara My!
  ❤️

  • My 14 maj, 2017 on 18:51 Svara

   Tusen tack Doris! <3 Stor kram

 4. Lotta Lennartsson 14 maj, 2017 on 18:50 Svara

  Välkommen hem till Öland kommer att gå bra du har verkligen tänkt på att din son och även du ska må bra kramisar 💕💕🤗

  • My 14 maj, 2017 on 18:50 Svara

   Tack snälla du <3 Kram

 5. GC 14 maj, 2017 on 18:53 Svara

  Kära mamma My, så glad jag blir. Vilket bra beslut. Nu får Ludvig ha det som han vill. Nu kommer du att få ro i ditt hjärta ska du se. Allt kommer att bli så bra ska du se. HEJA!!❤️ ❤️❤️

  • My 14 maj, 2017 on 18:55 Svara

   Tack snälla Gunilla! Ja, jag hoppas att min inre ro också ska falla på sin plats.. Jag vet i båda magen, hjärtat och själen att detta är helt RÄTT för Lillemans skull <3 TACK! Kram <3

 6. Lotta Lennartsson 14 maj, 2017 on 18:54 Svara

  Välkommen tillbaka du är världens bästa mamma som tänker på din sons bästa kram 💞💞💞

  • My 14 maj, 2017 on 18:55 Svara

   Tack <3<3<3<3 Kram

 7. Johanna 14 maj, 2017 on 18:55 Svara

  Underbart!

  • My 14 maj, 2017 on 18:57 Svara

   Verkligen <3

 8. Monkan 14 maj, 2017 on 18:58 Svara

  My du är så klok. Ett bra beslut för er båda tror jag. Lycka till

  • My 14 maj, 2017 on 19:06 Svara

   Tack Monkan! Det värmer att höra… kram

 9. Anna 14 maj, 2017 on 18:58 Svara

  Låter som ett klokt beslut🙂Gillar din och Åzas pod👍

  • My 14 maj, 2017 on 19:03 Svara

   Tack Anna, vad glad jag blir <3 kram

 10. Ghita 14 maj, 2017 on 18:59 Svara

  Men herregud, vilken fantastisk människa du är My 🙏😇! Så fint och så osjälviskt gjort. Det bevisar bara återigen den starka kärleken mellan dig och Ludvig ❤️.
  Önskar dig all lycka! Kram

  • My 14 maj, 2017 on 19:03 Svara

   TACK Ghita <3 Det värmer att läsa dina ord…… Tack! <3 Kram

 11. Annelie 14 maj, 2017 on 19:01 Svara

  Det visar hur mycket lilleman betyder för dig💕 Det känns som det var ett klokt och förnuftigt beslut👏🏻

  • My 14 maj, 2017 on 19:02 Svara

   Tack Annelie! Ja… lilleman har och kommer alltid att komma förts<3 Kram

 12. Mia 14 maj, 2017 on 19:01 Svara

  Så rätt du gör♡ å modig du är! Välkommen hem igen♡
  Stor kram till dej My♡

  • My 14 maj, 2017 on 19:02 Svara

   Tack snälla Mia <3 Kram

 13. Katarina 14 maj, 2017 on 19:03 Svara

  Du är fantastisk, din son har en underbar mamma! Såååå glad för din skull!🌿❤

  • My 14 maj, 2017 on 19:05 Svara

   Tack <3 Kram

 14. Anne 14 maj, 2017 on 19:03 Svara

  Det var bästa beslutet!
  Finn tryggheten i ditt beslut.
  Du kommer att lyckas med karriären även från Öland.
  Finns massor med framgångsrika människor i hela Sverige. Allt måste inte koncentreras i Stockholm.

  • My 14 maj, 2017 on 19:05 Svara

   Tack fina! Ja, alltså detta handlade inte direkt om karriären….. det låg lite mer bakom än bara det.. Men oavsett vad så vet jag i hjärtat att detta är helt rätt… kram

 15. Carina S 14 maj, 2017 on 19:06 Svara

  Hej My!
  Förstår att du haft ett hel–ete med att grubbla, oroa dig,tvingas välja, väga för-och nackdelar.Men tror genuint att det kommer även att bli det bästa för dig, i o m att du alltid har din sons bästa framför ögonen, så har du gjort ett klokt val. Håller alla tummar för att ni ska komma till ro och att även du ska stortrivas i ditt nya hem:)Allt har sin tid, du är ung och har hela framtiden för dig.Du kommer alltid ha ryggen fri när det gäller att ha sett till Lillemans bästa, och vara en bra mamma !!
  Kram :)

  • My 14 maj, 2017 on 19:10 Svara

   Tusen tack Carina för dina tankar, ord och din kommentar. Ja, hela mitt hjärta håller med <3 Stor kram

 16. Lotta 14 maj, 2017 on 19:10 Svara

  Kram ! Helt rätt beslut att följa mamma hjärtat
  Tiden mé de små är så kort! du är stark och modig heja dig Kram❤️

  • My 14 maj, 2017 on 19:26 Svara

   Så sant Lotta… så sant! TACK! stor kram

 17. Linda 14 maj, 2017 on 19:11 Svara

  Hej My
  Vilket klokt och ärligt beslut! Stort lycka till på Öland. Tack för en fin blogg.
  Med vänlig hälsning, Linda

  • My 14 maj, 2017 on 19:18 Svara

   Tusen tack, fina linda! Tack <3 Kram

 18. Johanna 14 maj, 2017 on 19:12 Svara

  Blev rörd till tårar när jag läste ditt blogginlägg. Kärleken till sitt barn är störst av allt, lyckliga barn ger lyckliga föräldrar ❤️ Detta kommer bli toppen för Er alla! Kramar från en mamma till en annan 😍

  • My 14 maj, 2017 on 19:18 Svara

   Tack! Det är SÅ sant, kärleken till barnen är starkare än allt! Kram

 19. tina 14 maj, 2017 on 19:13 Svara

  Brukar inte kommentera men känner bara att jag var tvungen. Så underbart moget, bra beslut och att du sätter sonen i första hand är så fint. Förstår att det är mycket som drar i Stockholm men jag tror att detta var det bästa du kunde göra för alla inblandade. Du har ju haft mycket motgångar och jag tror att det är nu det vänder.. och Stockholm finns ju kvar.. Lycka till kram Tina

  • My 14 maj, 2017 on 19:17 Svara

   Tusen TACk Tina…… TACK! Ja, det känns helt rätt i mamma hjärtat! Ja alltså, Stockholm kommer jag att jobba i ändå, men vi panerar ett schema utefter flygtider och varannan vecka liv… Allting går…. Stor kram <3

 20. Gourmettjejensblogg 14 maj, 2017 on 19:15 Svara

  Vilken grym och fantastisk person du är! Du inspirerar mig ♡

  • My 14 maj, 2017 on 19:16 Svara

   Tusen tack! <3 Vad rörd jag blir! Kram

 21. Carola 14 maj, 2017 on 19:17 Svara

  Fina My, lilleman har verkligen en mamma med ett stort varmt hjärta. Stor kram

  • My 14 maj, 2017 on 19:26 Svara

   Tack Carola! Kram

 22. Erika 14 maj, 2017 on 19:17 Svara

  Åhhh… tårarna bara trillar nerför mina kinder… Vad bra du är ❤️ Det här kommer att bli jättebra för er båda. Jag hade troligtvis gjort samma sak i din sits. Barnen kommer först. Såklart ❤️✨✨✨

  • My 14 maj, 2017 on 19:25 Svara

   Tack Erika <3 Tack…. Ja, barnen först! Till vilket pris som! Kram

 23. Lindalou 14 maj, 2017 on 19:18 Svara

  Så klokt men tufft beslut. Du har ett stort hjärta. Lycka till. 🦋

  • My 14 maj, 2017 on 19:22 Svara

   Tack… så sant! Det enda rätta… Kram

 24. Lena 14 maj, 2017 on 19:18 Svara

  Det kommer att bli bra när alla bitarna har fallit på plats. Förstår att det har varit en jobbig tid för dig. Kram 💕

  • My 14 maj, 2017 on 19:22 Svara

   tack lena….. Ja, det har varit tufft. men nu vänder dejt <3 kram

 25. Mari 14 maj, 2017 on 19:19 Svara

  ❤️❤️❤️ Du gör så rätt. Tror du kommer finna ett inre lugn igen❤️. Kram

  • My 14 maj, 2017 on 19:22 Svara

   Tack snälla Mari! Kram

 26. Ullis 14 maj, 2017 on 19:21 Svara

  Men grattis My, nu har du gjort ett väldigt klokt och vuxet beslut !!! Tror du kommer att
  bli lugnare och mer harmonisk. Önskar dig all lycka. Kramar.

  • My 14 maj, 2017 on 19:25 Svara

   Tusen tack!!!! Kram

 27. Janet 14 maj, 2017 on 19:22 Svara

  Fan va fint. Gråter lite <3 Lycka till! Kommer bli super!

  • My 14 maj, 2017 on 19:24 Svara

   Tusen tack!!! <3 kram

 28. Lena 14 maj, 2017 on 19:23 Svara

  (Lena igen) glömde att skriva att du är grym, modig o klok ❤️

  • My 14 maj, 2017 on 19:24 Svara

   <3 Kram Lena..

 29. Hanna 14 maj, 2017 on 19:27 Svara

  Här sitter jag och bölar. Vilken otroligt osjälvisk mamma du är. Helt fantastiskt att du gör detta för Ludvig. Rätt beslut helt klart. Men det blir tufft, du får mycket med du väljer bort mer.
  All lycka!/Hanna

  • My 14 maj, 2017 on 19:29 Svara

   Tack Hanna <3 Tack… ja, det blir långt ifrån okomplicerat, men jag kommer lösa det som behöver att lösas, med pendling, flighter och en resväska ständigt packad för min del…. Tack! Kram

 30. Eva 14 maj, 2017 on 19:28 Svara

  My My My, vilket modigt och moget beslut ! Jag kan tänka mig att Ludvig är lycklig nu. Hur det är så har han nog funderat lite var han ska gå i skolan. Vad underbart för honom att få ha dig,pappan och syskonen på Öland. Nu får han gå i samma klass som sitt halvsyskon. Och du får följa dom genom skoltiden.
  Detta visar hur fin du är My.
  Många kramar. Nu släpper nog oron i magen för dig.

  • My 14 maj, 2017 on 19:32 Svara

   Tack snälla Eva….. Ja, jag hoppas att oron släpper nu. Tack! Stor kram

 31. Marie 14 maj, 2017 on 19:31 Svara

  Fina My! ❤️ Hoppas att du finner ro och lycka på Öland! För Ludvig kommer det att bli jättebra att ha närheten till båda föräldrar. Pendlingen o karriären kommer du att fixa! Är många som pendlar. Blir det lägenhet i Kalmar?

  • My 14 maj, 2017 on 19:32 Svara

   Tack snälla Marie! Nej, vi kommer att bo i färjestaden, 5 min från hans pappa och brofästet…. TACK!<3 Kram

 32. Annika 14 maj, 2017 on 19:33 Svara

  Åh vad fint skrivet. Din kärlek till sonen lyser verkligen igenom. Önskar att alla föräldrar tänkte som du.
  Kram och lycka till med flytten!

  • My 14 maj, 2017 on 19:34 Svara

   Tack snälla Annika! Tack <3 kram

 33. Mia 14 maj, 2017 on 19:36 Svara

  Åhh vad du är klok och bra My…vad skönt att du kommit fram till ett beslut som känns rätt för er. Jag hoppas och tror verkligen att det blir jättebra för er. Stort lycka till med allt och Ludvig är lyckligt lottad som har en så fin och kärleksfull mamma……kram på er ❤

  • My 14 maj, 2017 on 19:38 Svara

   Tusen tack Mia! ja, detta är helt rätt… sen kommer det ta ett tag för mig att ”landa” strukturera upp allt praktiskt med pendling och jobb. Men när jag tittar på Ludvig så får jag styrkan att fixa det… tack! Kram

 34. Maria 14 maj, 2017 on 19:37 Svara

  Du är inte bara förbannat fin i rakt hår och utan lösögonfransar(😉),du är en förbannat fin människa rätt och slätt!!😘

  • My 14 maj, 2017 on 19:40 Svara

   haha! Tack Mia! Nu fick du mig att skratta för mig själv…. Tack <3 Kram

 35. C.S 14 maj, 2017 on 19:38 Svara

  Välkommen tillbaka My. Du e så stark ♥️

  • My 14 maj, 2017 on 19:39 Svara

   tack <3 Kram

 36. Maria 14 maj, 2017 on 19:44 Svara

  Din lilla son är väldigt lyckligt lottad som har en så klok och omtänksam mamma som du. Blev så glad för Ludwigs skull! :) Med det beslut du gör nu så lägger du grunden för hans trygghet i det fortsatta livet. Fantastiskt bra att du drog i bromsen och såg till helheten! Din lilleman kommer att ha dig och pappa i närheten under sin skoltid och det ger honom en helhet som han kommer att bära med sig resten av livet. Så himla bra gjort av dig!! Jag är övertygad om att det kommer att bli bra! En sväng till Öland kan dessutom vara precis det som behövs just nu. Med ditt driv och engagemang spelar det ju ingen roll var du är, du kommer att hitta rätt väg ändå! :) Kram!

  • My 14 maj, 2017 on 19:45 Svara

   Ahhhhh! Tack snälla Maria för dina fina ord! Dom gick rakt in i hjärtat! Tusen tack! Stor kram

 37. Anna 14 maj, 2017 on 19:46 Svara

  Grattis till vad jag tycker låter som ett jättebra beslut. Allt det praktiska ger sig med tiden ska du se. :-)

  • My 14 maj, 2017 on 19:56 Svara

   Tack Anna! Tack <3

 38. MiaPet59 14 maj, 2017 on 19:47 Svara

  All cred till dig fina My 👍🙂 tiden går fort och rätt vad det är är Ludvig tonåring/vuxen och din tid kommer 🙂
  Men när barnen är små, då går dom först i alla lägen.
  Ni kommer få det bra och välkomna hem hit till Kalmar/Öland 🌹🌹

  • My 14 maj, 2017 on 19:55 Svara

   Tack Mia! Min tid är nu… med Lilleman =) Tack! Stor kram

 39. Lars Karlsson 14 maj, 2017 on 19:48 Svara

  Ja du tog det bästa beslutet.
  Något som du hade gjort ganska tidigt innerst inne.
  Du är en verkligen stark kvinna .
  Det här blir jättebra.
  Sedan kommer du att få en bonus.
  Du får försöka lista ut den själv.
  Kram L

  • My 14 maj, 2017 on 19:55 Svara

   Tack Lars… tack! Kram

 40. Anna J 14 maj, 2017 on 19:53 Svara

  Välkommen hem!
  Vilket härligt beslut som kommer bli toppen både för dig och Lilleman.

  • My 14 maj, 2017 on 19:54 Svara

   Tack Anna! tack…. kram

 41. C 14 maj, 2017 on 19:55 Svara

  💕💕💕💕💕

  • My 14 maj, 2017 on 19:58 Svara

   <3

 42. Caroline 14 maj, 2017 on 20:04 Svara

  My! Du är en sådan fantastisk mamma som sätter din fina som i första hand. Följ ditt hjärta vilket du gör. Du är grym du superkvinna! All lycka till er! Kram Caroline

  • My 14 maj, 2017 on 20:12 Svara

   Tusen TACK Caroline! kram

 43. Tina 14 maj, 2017 on 20:06 Svara

  Åååååp My. Inte undra på du mått pyton och varit stressad. Du är klok och smart och detta kommer att bli jättebra för dig o Lilleman. Allt löser sig, och stöter man på hinder på vägen, backa 1 meter o lägg sen i 1.ans växel o smygstarta.
  Bamsekramar

  • My 14 maj, 2017 on 20:12 Svara

   Detta har verkligen ätit upp mig inifrån och ut. Många saker behövde ordnas innan jag kunder ta något beslut. Men jag känner i hjärtat att detta kommer att bli bra <3 Långt ifrån okomplicerat…- men det bästa för Lilleman <3 Kram

 44. Sandra 14 maj, 2017 on 20:13 Svara

  Du är en otroligt stark och en alldeles underbar mamma till lilleman 😊 lycka till med allt 😊 kram

  • My 14 maj, 2017 on 20:39 Svara

   Tack snälla Sandra… tack! Kram

 45. Ulli 14 maj, 2017 on 20:13 Svara

  Vad skönt att höra, Det enda rätta i mina ögon – ur min synvinkel – vi bloggläsare vet ju inte allt runt omkring men förstått det varit tufft. Hoppas det blir bra nu och lycka till med allt. Ni är så fina du o lilleman <3

  • My 14 maj, 2017 on 20:39 Svara

   Tusen tack! Kram

 46. Jessi 14 maj, 2017 on 20:14 Svara

  Hej fina My! Du är så stark! Det kommer bli jättebra på Öland igen. Ska du öppna upp My’s blommor igen vartefter? (Håller tummarna 😉 ). Kram kram 😘

  • My 14 maj, 2017 on 20:39 Svara

   Tack snälla du <3 Nej, My's Blommor är i graven, hur ont det än gör… Kram

 47. Maria 14 maj, 2017 on 20:17 Svara

  Hej ! Har följt din blogg ett tag och aldrig skrivit till dej! Men detta gjorde mej verkligen rörd till tårar 💕Starkt gjort och så underbart detta kommer bli för din älskade son , du är fantastisk och tänker så klokt men förstår att det måste varit tufft men en lättnad när du väl bestämt dej, Stort lycka till My💕

  • My 14 maj, 2017 on 20:38 Svara

   Tack Maria! Ja, en stor lättnad när jag hagelöst så att jag kunde ta detta beslutet… jag känner i hela hjärtat att detta är höet rätt. Praktiska saker som ställer till det för mig, får jag lösa under resans gång…. Tack! Kram

 48. Eleonor 14 maj, 2017 on 20:20 Svara

  Å My du gör helt rätt. Du skriver rakt in i hjärtat. Så underbart med föräldrar som gör allt för sitt barn och inte tänker på sig själva. Du kommer fixa detta galant.
  Stor Bamse Kram

  • My 14 maj, 2017 on 20:37 Svara

   Tusen tack! Stor kram

 49. Zandra 14 maj, 2017 on 20:23 Svara

  Stor kram till dig och Lilleman❤️ Ni är så fina!

  • My 14 maj, 2017 on 20:37 Svara

   Tack! Kram <3

 50. Jenny 14 maj, 2017 on 20:24 Svara

  Har aldrig kommenterat en blogg tidigare (även om jag läser många) men detta inlägg berörde mig mycket och jag måste bara få berätta hur stark jag tycker du är och vilken fantastisk mamma Ludvig har!! Önskar dig och lilleman all lycka!

  • My 14 maj, 2017 on 20:36 Svara

   Tack snälla Jenny…. Både för kommentaren och för dina fina ord! Kram

 51. Carina 14 maj, 2017 on 20:30 Svara

  Du är så klok, du gör så rätt! För känns det bra i hjärta och mage när du tog beslutet, sä är det så rätt! 🙌🏻 Tänk känslan lilleman har nu när han har både pappa och mamma på samma ställe. Det kommer att bli så bra. Och ÖLAND.. fina vackra Ö. All lycka till dej ❣️

  • My 14 maj, 2017 on 20:36 Svara

   Tack…. Det känns helt rätt. tvekar inte en sekund på beslutet. Även om det såklart för med sig en hel del praktiska saker som JAG måste lösa… Men jag kommer att fixa det =) tack! Ja, Öland är super vackert…. kram

 52. Erica 14 maj, 2017 on 20:32 Svara

  Det ska bli väldigt intressant att få följa ditt liv framöver.Kan du snälla blogga om allt!
  Hur långt är det mellan Öland och Stockholm? Hur ser Öland ut? Var ska du bo i Stockholm? Ska du jobba som PT på Öland också? Blogga om din vardag med Ludvig när skolan har börjat.Jag väntar ivrigt!
  Jag tycker du gjorde ett mycket osjälviskt beslut och tänker på barnets bästa! Mycket fint gjort! ( ingen som ropar om att du bara tänker på karriären här i kommentarsfältet nu!)
  h. från en läsare i Finland

  • My 14 maj, 2017 on 20:35 Svara

   Hej fina Erica! Tusen tack för dina ord! Verkligen <3 Jag kommer absolut att fortsätta blogga om det mesta som vi gör och som jag tar mig för =) u skrattar jag lite för mig själv, jag vet inte exakt hur långt det är mellan sthlm/öland ca 50 mil. vi bor 3 mil norr om sthlm just nu… Jag kommer absolut att uppdatera. Öland är jätte vackert… Stor kram

 53. Susan 14 maj, 2017 on 20:34 Svara

  Du är helt fantastisk. ❤❤❤

  • My 14 maj, 2017 on 20:43 Svara

   <3 Tack!

 54. Carro 14 maj, 2017 on 20:34 Svara

  Wow! Nu blev jag väldigt positivt överraskad! Jag ska erkänna att jag trodde inte detta om dig! Missförstå mig rätt! Men wow! Det där bevisar vilken fantastisk mamma du är!! Väldigt bra gjort! Detta kommer du vara så tacksam över o aldrig ångra!
  Lycka till med allt!

  • My 14 maj, 2017 on 20:43 Svara

   Tack Carro! Tack…. <3 Att välja bort Ludvig var ALDRIG ett alternativ, lite svårt att förmedla det genom bloggen när jag inte kan prata om allt… Oavsett vad så är och kommer han alltid att komma i första hand. Det praktiska som blir svårt för mig att lösa, komet jag lösa under resans gång. detta är det enda rätta. Kram

 55. my 14 maj, 2017 on 20:35 Svara

  Bra!!!!!!! Nu får Kalmar och Öland en toppen PT och en toppenflorist!
  Helt rätt beslut!!

  • My 14 maj, 2017 on 20:42 Svara

   Tack! =) Nu ska jag iof jobba i sthlm… =) kanske lite där nere också… Stor kram

 56. Milla 14 maj, 2017 on 20:36 Svara

  Du är fantastisk ❣️Det kommer att bli så bra! All lycka,pepp och kärlek till dig och Lilleman 💖

  • My 14 maj, 2017 on 20:44 Svara

   Tack Milla! <3 Kram

 57. Annelie 14 maj, 2017 on 20:40 Svara

  Detta var så gripande att läsa! Vilken mamma du är, vilken kärlek du visar! Så osjälviskt, kärleken till din son går inte ta miste på! Du kommer inte ångra beslutet när du ser din sons glädje. Önskar er allt gott framöver🤗

  • My 14 maj, 2017 on 20:41 Svara

   tusen tack <3 Kram

 58. Linda 14 maj, 2017 on 20:42 Svara

  Otroligt stort och ett modigt beslut av dig att ta. Visar att du har ett gott hjärta och är klok att tänka på din son och sätta honom främst ❤️ . När ni har landat på Öland och så småningom fått en vardag och en rutin så kommer det att finnas tid för bara dig (och det måste få finnas egentid. Viktigt 😊) och du kommer må bra igen. Att ge så mycket av sig själv som du har gjort kommer löna sig!
  Fantastiskt fint skrivet och det visar även på vilken stark och osjälvisk tjej du är. En förebild!
  Allt gott!
  Kram

  • My 14 maj, 2017 on 20:45 Svara

   Tusen tack Linda….. dina ord berörde verkligen mig <3 Tack snälla…. Stor kram

 59. Linda 14 maj, 2017 on 20:44 Svara

  Låter som ett jättebra beslut! Tror ni kommer trivas bra! Vad gör man inte för sina barn:) kram

  • My 14 maj, 2017 on 20:53 Svara

   Tack fina du <3 Ja… man gör allt och lite till för sina barn <3 Kram

 60. Majsan 14 maj, 2017 on 20:50 Svara

  Så glad för din och Lillemans skull!! Du ska se att allt blir bra! Önskar er allt gott <3
  Ps Älskar din och Åsas podd

  • My 14 maj, 2017 on 20:52 Svara

   Tack <3 Både för lyckönskningar och att du gillar podden <3 Kram

 61. Ida 14 maj, 2017 on 20:51 Svara

  Känner på mig att du fattat rätt beslut, och respekterar verkligen din osjälviskhet i frågan. Det kommer att bli jättebra!

  • My 14 maj, 2017 on 20:52 Svara

   <3 Tack ida… tack! Kram

 62. Annica 14 maj, 2017 on 20:55 Svara

  Blir rörd❣️
  Det känns i hjärtat! Stort av dig att se till Ludvigs bästa. Det kommer bli jättebra. Alla vägar, både de vi vill ta och de som kan kännas jobbiga verkar ändå leda fram till något nytt och något bra🌿
  När en dörr stängs öppnas en ny🦋

  • My 14 maj, 2017 on 21:02 Svara

   Tack 🙏🏻💚❤

 63. Ullis 14 maj, 2017 on 20:57 Svara

  Åh så bra – heja dig 😘🍀

  • My 14 maj, 2017 on 21:02 Svara

   🙏🏻💚 tack! Kram

 64. Madde N 14 maj, 2017 on 21:00 Svara

  Jag brukar inte kommentera men måste säga att jag beundrar dig i detta beslut! All heder till dig, att du sätter sonen i första hand gör dig till en helt underbar mamma!

  • My 14 maj, 2017 on 21:01 Svara

   ❤❤❤ tack 🙏🏻

 65. Sara 14 maj, 2017 on 21:05 Svara

  Åh fina My. Lycka till med flytten. Du verkar vara en helt fantastisk mamma till Lilleman.
  Kram sara ❤❤❤

  • My 14 maj, 2017 on 22:00 Svara

   ❤❤❤

 66. Åse 14 maj, 2017 on 21:10 Svara

  Kan inte med ord beskriva vad bra du är, du har än en gång bevisat att du ÄR BÄST💞

  • My 14 maj, 2017 on 22:01 Svara

   Tusen tack Åse 🙏🏻❤ dina ord 🙏🏻

 67. Eva 14 maj, 2017 on 21:11 Svara

  Söta gulliga My, har lyssnat på er pod o du gör mig så rörd, tårarna rinner. Men en sak vet jag ( eftsm jag själv varit i liknande situation) även om det känns skit nu, så kommer du få tbx allt med råge. Detta är något Ludwig alltid kommer att komma ihåg. Jag tror även att du kommer att få ro i själen o allt kommer att bli så bra. Hade du varit nära, hade du fått en stor varm kram❤️

  • My 14 maj, 2017 on 22:02 Svara

   Åhhhh! Blir så rörd! TACK 🙏🏻✨🙏🏻 Kram ❤

 68. Maria 14 maj, 2017 on 21:17 Svara

  Så skönt att du tagit detta beslut! Det kommer bli jättebra! Bara lite orolig att du inte ska orka med att pendla hela tiden ❤️

  • My 14 maj, 2017 on 22:04 Svara

   ❤❤❤ kag kommer fixa pendlingen ☺️ För Ludvigs skull… kram

 69. Ulle 14 maj, 2017 on 21:17 Svara

  Hej!
  Vilket bra beslut! Det bästa!
  Kramar

  • My 14 maj, 2017 on 22:04 Svara

   Tack 🙏🏻❤

 70. Siv Åhlin 14 maj, 2017 on 21:29 Svara

  My😄 Du är klok, modig, en helt otrolig underbar mamma. Tror du gör helt rätt, även om det blir tufft för dig, men som du säger, barnen går först. Starkt av dig. Många kramar👍🏻💕💕

  • My 14 maj, 2017 on 22:05 Svara

   💖💖💖💖Tack 🙏🏻 kram

 71. Tant H 14 maj, 2017 on 21:42 Svara

  Du är ett föredöme! Tänk om alla separerade föräldrar kunde vara så här osjälviska och just se till barnets bästa!
  Du är unik/värdefull och Lilleman han har just den bästa mamman!
  Önskar Dig all Lycka!

  • My 14 maj, 2017 on 22:06 Svara

   Tusen tack! Mina tårar rinner när jag läser alla fina kommenterar…. kram 🙏🏻❤

 72. Lena T 14 maj, 2017 on 21:45 Svara

  All heder åt ditt beslut! Hade du tagit ett annat beslut hade du troligtvis ångrat dig resten av livet. Nu ger du dig själv samtidigt bästa möjligheterna till din egen kropp att återhämta sig också. Nu får både du och Lilleman en stabilare grund att stå på, en trygghet som är så viktig för er båda. Kram <3

  • My 14 maj, 2017 on 22:06 Svara

   ❤❤❤ tack! Kram

 73. Richard 14 maj, 2017 on 21:53 Svara

  Vilken underbar mamma /människa du är My.
  Så himla stort av dig att ta detta stora beslut.
  Att göra det bästa för din älskade son Ludvig. Ett beslut som han alltid kommer att komma ihåg. Jag beundrar dig verkligen ska du veta 😊

  • My 14 maj, 2017 on 22:00 Svara

   Tack Richard!🙏🏻💚

 74. Linda 14 maj, 2017 on 22:02 Svara

  Hej My! Alla här har redan sagt det men jag gör som alla andra. Jag vill ge dig beröm för ditt kloka val och din styrka! ❤️ Jag har gjort samma ”resa” som du, brutit upp och förändrat hela min tillvaro för mina barns skull (dock för länge sedan) och med nu stora barn så har jag kvittot på att det är så rätt att vända ut och in på sig själv för barnens skull ❤️ My, du kommer lyckas i framtiden oavsett var du bor och du och Ludvig kommer få en underbar framtid! Lycka till med flytten och med allt ❤️ kram till dig grymt starka kvinna ❤️

  • My 14 maj, 2017 on 22:19 Svara

   Tusen tack! Dina ord! 🙏🏻❤ alla fina kommentarer, 🙏🏻❤ tack! Kram

 75. MosterM 14 maj, 2017 on 22:03 Svara

  Grattis till ditt beslut och bara du vet hur rätt det känns. Egentligen spelar det ju ingen roll hur man själv pendlar, att flyg till Sthlm är en baggis och varannan vecka blir ditt liv på Öland. Helt fantastiskt. Du verkar vara en smart, ödmjuk och positiv person som gått igenom mycket tyvärr även trista saker. Och även om jag inte känner dig så vill jag ändå skriva att kör bara kör, der är ditt liv och din son och det är viktigast av allt. Fortsätter titta in här då och då, och lyssnar givetvis på podden oxå. Stor kram

  • My 14 maj, 2017 on 22:33 Svara

   Sååååååå sant! Tusen tack för dina ord 🙏🏻❤ kram

 76. Åsa t 14 maj, 2017 on 22:05 Svara

  Å vad skönt det måste vara att du har tagit ett beslut. All lycka till dig å hoppas att du landar i själ å hjärta❤

  • My 14 maj, 2017 on 22:18 Svara

   ❤❤❤

 77. Åsa Pettersson 14 maj, 2017 on 22:11 Svara

  Så klokt beslut, det bästa för sonen o ni vuxna slipper riskera att en tvist skulle göra så en förlorar. Nu har sonen det bästa alternativet, lika stor rätt till er båda o ja, Stockholm finns kvar och varannan vecka kan du köra på hårdare o varannan vecka vara med sonen på en underbar plats! Lycka till

  • My 14 maj, 2017 on 22:17 Svara

   Tack! 🙏🏻☺️ Så sant.. kram

 78. Sara 14 maj, 2017 on 22:12 Svara

  Ett helt rätt och vuxet beslut, som många redan har skrivit! Nu kommer du kanske också kunna träffa Ludvig ibland även när det inte är mammavecka 😊

  • My 14 maj, 2017 on 22:17 Svara

   🙏🏻☺️❤

 79. Monica i Nacka 14 maj, 2017 on 22:13 Svara

  Vet du? My, lyssnade på podden imorse och satt och tjöt med dig ♥ tårarna bara sprutade. blev så rörd av ditt beslut, och för att du är så modigt och ärlig och delar med dig , även av detta som är svårt, nu tänker jag inte bara på det med Ludvig ,men även din kärlekssorg och allt annat du har har öppnat dig för , i podden.. ♥♥♥ Kram på dig och uppdatera , där uppe *pekar upp* 😉 du är ju faktiskt 29 i passet ;))))

  • My 14 maj, 2017 on 22:17 Svara

   TACK fina! Nu grinar jag! ❤🙏🏻❤ tack! Kram

 80. katarina 14 maj, 2017 on 22:15 Svara

  älskade människa!! All lycka! Puss o kram

  • My 14 maj, 2017 on 22:16 Svara

   Tack 🙏🏻😘

 81. Karin 14 maj, 2017 on 22:16 Svara

  Här behövs inga ord. 💖💖💖💖💖💖

  • My 14 maj, 2017 on 22:33 Svara

   💖💖💖🌸

 82. Ann 14 maj, 2017 on 22:20 Svara

  Vilken härlig, fin och helt underbar mamma du verkar vara till din son Ludvig. Att sätta sin son i första rummet är det finaste jag hört, det var det bästa du kunde göra. Hur ska ni bo på Öland? Lycka till med allt finaste My :)

  • My 14 maj, 2017 on 22:32 Svara

   Tack 💚🙏🏻 Vi kommer bo i lägenhet i Färjestaden ☺️ Kram

 83. Madeleine 14 maj, 2017 on 22:43 Svara

  Vilken underbar mamma du är💕
  Med rätt inställning klarar man allt, du löser detta med👍👊

  • My 14 maj, 2017 on 22:54 Svara

   Tack <3 Kram

 84. […] det var sonens kommande skolgång som legat och gnagt i Myggan behöver man kanske inte vara familjeterapeut för att förstå och nu berättar hon på bloggen […]

  • My 14 maj, 2017 on 23:01 Svara

   Men dra mig baklänges! Att du skriver positivt om mig var ju en överraskning! Även om du fortsätter med ditt uttjatade smeknamn och ändå måste pika mig och rödmattan grejer och annat…. Tack för den…… En sak kan vi ju iallfall enas om, och det är att barnen ALLTID kommer i första hand… och att OM man pga av bitterhet låter sina känslor ta över, så är det just barnen som hamnar i kläm. WORD!

 85. Anna 15 maj, 2017 on 00:05 Svara

  Livets träd!
  Fy tusan vad du är stark och fin.

  Varma kramar
  Anna

  • My 15 maj, 2017 on 00:07 Svara

   🙏🏻💚 Tack…

 86. Mellis 15 maj, 2017 on 00:54 Svara

  Hej, brukar läsa din blogg. Men har aldrig kommenterat så mycket .. bra beslut för din son. Hoppas du fixar det. Hoppas det löser dig med hoten och sånt.. om du vet vem det är? Kan de inte få förbud att vistas nära dig..
  Undrar också över en långärmad tröja du hade på en bild.. den är blommig och gult därnere på ärmen.. stod någonstans att den var i liten storlek. Jag tror jag ser liknande ut som dig upptill och funderar vad du har för storlek på den.. ta vara på dig.. skit i alla gnällspikar .,
  Jag har rensat bland alla energitjuvar. Livet är kort. Lycka till med allt😄
  Vi funderar på att semestrar på Gotland.
  Har du några bra tips får du gärna maila mig.
  Skulle vilja hyra hus eller nått charmigt men inte mitt all turist hets..
  Skit i elaka människor😘 Kommer alltid att finnas. Lustigt att man på mångas bloggar ser samma elaka. Behandla människor så som du vill bli behandlad själv.. många punkter på den 😄❤️ Kram

  • Mellis 15 maj, 2017 on 01:01 Svara

   Jag menar Öland förstås 😂

  • My 15 maj, 2017 on 10:33 Svara

   Tack snälla du =) Ja…. allting bara måste lösa sig till det bössa! =) Kram

 87. cecilia 15 maj, 2017 on 04:06 Svara

  Det låter väldigt bra som beslut för dig, din son och er framtid :) Jag förstår att det handlade om honom främst men om man ska tänka på din karriär så är det ganska coolt med en så känd livsstills bloggare på Öland och inte alla i Stockholm :) Jag önskar/hoppas att jag hade varit så smart/godhjärtad som du om jag varit i din situation – min reflex hade varit att kämpa mot exet med näbbar och klor. Men som du säger – man måste ju tänka på barnen först och tänka på risken att se sitt barn så himla sällan om man förlorar. Jättestarkt gjort, ser fram emot att följa allt spännande på din blogg. Du är verkligen en stark kvinna och ett föredöme.

  • My 15 maj, 2017 on 12:31 Svara

   Tack snälla Cecilia! Det värmer att höra! ja, alltså det är inte alltid helt lätt att sätta sitt ego och sin bitterhet åt sidan. men jag lyckades frigöra mig ifrån det året efter att vi separerade…. Bloggen få följa mig vart jag än tar vägen =) tack för dina fina ord <3 kram

 88. Anna Göransson 15 maj, 2017 on 06:38 Svara

  oh är så glad för att du tagit detta beslut ! Verkar som Lilleman har det tryggt hos sin pappa med, så han kan skatta sig lycklig att hans föräldrar tänker på hans bästa och att han får känna sig trygg och älskad från båda. Lyck till My

  • My 15 maj, 2017 on 12:30 Svara

   Hej Anna! tack snälla du… ja han har det bra hos oss båda. Han är älskad av två föräldrar som båda försöker att samarbeta och göra det bästa för Lilleman… Stor kram

 89. Diana - "La madre" 15 maj, 2017 on 08:26 Svara

  Jag tycker du tar rätt beslut finaste My. Det är så svårt när man har barn, att man inte bara kan göra lite hur man vill utan har en annan att ta hänsyn till men jag är väldigt övertygad om att ni kommer att klara det bra och att detta blir din start till ett starkare och lugnare och mer harmonisk My i framtiden. Finaste du, det kommer att gå bra. <3
  Önskar dig all lycka till och du ska veta en sak, du är den bästa mamman din son kan ha. Bättre kunde han inte fått, en som tänker på hans bästa, som offrar allt för han och försöker lösa livet på bästa sätt för er båda.
  Kram

  • My 15 maj, 2017 on 12:29 Svara

   Tack snälla Diana för dina fina ord! Dom går rakt in i hjärtat och jag blir verkligen berörd! Tusen tack <3 stor kram

 90. Krisse 15 maj, 2017 on 08:32 Svara

  Mycket bra beslut, lycka till!💐

  • My 15 maj, 2017 on 10:09 Svara

   Tack Krisse =)

 91. M 15 maj, 2017 on 08:59 Svara

  Starkt! Nu har ni bott i Stockholm ett par år och prövat på det. Är nog lättare för dig att pendla…Var ska du bo när du är i Stockholm?

  • My 15 maj, 2017 on 10:41 Svara

   Ja, pendlande höll jag på med i x antal år även innan jag flyttade upp.. Vart jag ska bo när jag är i sthlm är ingenting jag kommer att dela med mig av 😉

 92. Charlotte 15 maj, 2017 on 09:07 Svara

  Jag följer inte din blogg så ofta, hinner oftast inte läsa bloggar öht – MEN – vad glad jag är att jag klickade mig in här idag!

  Vilket fantastiskt beslut!
  Vilken fin framtid er son kommer få nu och att du står över allt gammalt som varit gör dig till den bästa mamman i världen!

  Jag bor själv kvar på en plats där jag antagligen inte skulle bo annars för att min son ska få träffa sin pappa varannan helg (hans pappa har valt varannan helg själv) och ja, för att underlätta bor jag kvar här tills sonen blir stor nog att pendla på egen hand – har man satt ett barn till världen får man utgå från barnets bäst oavsett om pappa är kass eller inte….

  All lycka till!

  • My 15 maj, 2017 on 12:28 Svara

   Tack charlotte! Ja du.. tiden räcker inte alltid till =) Tack snälla du <3 Jag delar helt din åsikt! Att välja bort Ludvig var aldrig ett alternativ.. kram

 93. Helena 15 maj, 2017 on 09:27 Svara

  Åh man blir ju helt rörd till tårar när man läser. Så ärligt och starkt. Visar bara vilket fin person du är. Önskar dig ett stort lycka till i framtiden med allt. Kram

  • My 15 maj, 2017 on 10:08 Svara

   Tusen tack Helena! kram

 94. Camilla 15 maj, 2017 on 09:31 Svara

  Flyttade ni ihop när du var 15?? Du och Ludvigs pappa?
  Har för mig att han redan talat om att han träffat någon annan innan ni fick Ludvig men du inte ville lyssna på det örat. Tur att du har varit förnuftig den här gången i varje fall.

  • My 15 maj, 2017 on 10:08 Svara

   Nej, jag var 18 år när vi träffades… han hade då två söner sedan tidigare. När Ludvig var ca 10 veckar separerade vi detta 2011.

 95. Amaltea 15 maj, 2017 on 10:06 Svara

  Du är helt otrolig!! Kärlek och respekt till dig och all lycka i framtiden! ❤
  PS. Inte en nedlåtande eller taskig kommentar här heller. Än finns det hopp *blink*
  KRAM!!

  • My 15 maj, 2017 on 10:07 Svara

   TACK <3 Tusen tack… kram

 96. Inez 15 maj, 2017 on 10:12 Svara

  Vilken härlig gullig mamma du är.
  Stor kram till dig. Lycka till.

  • My 15 maj, 2017 on 12:25 Svara

   stort tack <3

 97. Tuija 15 maj, 2017 on 10:17 Svara

  Ja du fortsätter att imponera My. En sådan stark, modig och ung kvinna!!! Tänker också på hur du inspirerar många unga tjejer/kvinnor till mod och styrka. Beundransvärt!

  Jag önskar dig och Lilleman en underbar framtid <3

  Kram Tuija

  • My 15 maj, 2017 on 12:27 Svara

   Tack snälla Tuija! Stor kram

 98. Marianne 15 maj, 2017 on 10:21 Svara

  • My 15 maj, 2017 on 12:23 Svara

   <3

 99. Ewa 15 maj, 2017 on 10:43 Svara

  Hej My
  Beslutet du tog är jätte bra barnen är det viktigaste som finns,åren går sååå fort
  Öland och Färjestaden är såååå mysigt.
  vill önska dig Lycka till och en stor kram
  Ewa

  • My 15 maj, 2017 on 11:52 Svara

   Tack snälla! kram

 100. Mia 15 maj, 2017 on 10:46 Svara

  Starkt beslut och så rätt ❤️

  • My 15 maj, 2017 on 11:51 Svara

   <3

 101. Sonja 15 maj, 2017 on 11:10 Svara

  Du fantastiska människa som väljer din son och hans lycka först. Att sätta sina barn i första rum och kliva över sitt eget ego. Blir så glad och rörd. Det heter gemensam vårdnad och inte delad vårdnad som många tycks tro. 100 rosor till dig. Kram från en farmor till en 7-åring med skilda föräldrar.

  • My 15 maj, 2017 on 11:54 Svara

   tusen tack Sonja för dina fina ord <3 kram

 102. Ann 15 maj, 2017 on 11:11 Svara

  Nu har jag lyssnat på Multimammorna och vilket fint avsnitt det var denna gången, så fint du berättade om din son och dig själv. Nu förstår jag hur allt hänger ihop, vilken kämpe du är My :)

  En undran i alla välmening, hur kommer du att bo i Stockholm när du skall pendla dig den veckan du inte ha Ludvig? Kommer du även att ha arbete på Öland?

  Stor Lycka till än en gång :)

  • My 15 maj, 2017 on 12:23 Svara

   Hej Ann! Vad glad jag blir att du skriver till mig… Tack <3 Jag kommer eventuellt att jobba delvis om PT på Öland/kalmar. Men behöver pendla upp till sthlm, ibland över dagen på min barnvecka. och delar av min barnfria vecka… Hur jag kommer bo är inte helt klart ännu. det är en hel del jag behöver ordna praktisk innan allt faller på sin plats.Tack för lyckönskningar! Kram

 103. Anna 15 maj, 2017 on 11:23 Svara

  Blev alldeles varm i kroppen när jag läste detta. Så klokt beslut, Heja!!! Det brukar vara tungt att gå in här och läsa men inte nu, för första gången blev jag så glad, lycklig att du tagit så rätt beslut. All lycka till nu !!

  • My 15 maj, 2017 on 11:51 Svara

   Tack snälla Anna! Kram

 104. A 15 maj, 2017 on 12:17 Svara

  Mina barn har en pappa som valde att flytta lång bort efter vår separation. Det är inte bra, de har saknat, längtat, gråtit osv. Nu är de nästan vuxna och träffar sin far några ggr per år men har en dålig kontakt. Tycker du gör ett självklart val, förstår dock att det varit en jobbig resa dit. Då jag själv känner igen situationen fast från ett annat håll vill jag bara säga att jag som mamma blir sååå glad över ditt beslut! Du är fantastisk! All lycka till er!!

  • My 15 maj, 2017 on 12:25 Svara

   Tack snälla Agneta! Vad tråkig att höra om dina barns pappa <3 Så synd för barnens skull…. MEN det är INTE ditt fel, glöm aldrig det! Tack snälla du! Stor kram

 105. Pernilla L 15 maj, 2017 on 12:54 Svara

  Ett så fint beslut. Tänk om alla föräldrar alltid satte sina barns bästa först. Jag tror du klarar detta bra, du är ju inte direkt den som lägger dig ner o ger upp vid motgångar.
  Stort lycka till med allt! Förstår att det blir intensivt med kommande flytt.
  Tack för en toppen podd med Åza o även en fin blogg!

  • My 15 maj, 2017 on 12:56 Svara

   Tack snälla Pernilla! det värmer att höra <3 Kul att du gillar podden också =) Kram

 106. Linda 15 maj, 2017 on 16:03 Svara

  Vad härligt att ni hittat en lösning som känns bra i mamma hjärtat =) <3 Du verkar vara en sån fina mamma och tjej! Kram <3

  • My 15 maj, 2017 on 16:22 Svara

   Tack snälla Linda <3 Kram

 107. Anette 15 maj, 2017 on 16:04 Svara

  Sååå bra gjort,underbart tänk och sunda åsikter om detta.
  Flaggan i topp för dig.

  • My 15 maj, 2017 on 16:22 Svara

   Tack snälla Anette <3

 108. brittis 15 maj, 2017 on 16:16 Svara

  Tror att du fattade rätt beslut.Han får det säkert lugnare att växa upp på Öland. kram

  • My 15 maj, 2017 on 16:21 Svara

   Ja, helt rätt beslut… Känner det i hela hjärtat! Tack <3 Kram

 109. Malin 16 maj, 2017 on 22:31 Svara

  Du är en förebild!

  • My 16 maj, 2017 on 23:45 Svara

   🙏🏻❤

 110. Frida 17 maj, 2017 on 00:02 Svara

  Du är klok som en bok <3

  • My 17 maj, 2017 on 12:31 Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *