VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

En viktresa bygger på motivation!

  • Inlägg av:
  • Datum:
  • Kategori: Allmänt

imageHej! Jag får väldigt många frågor om vad jag äter, hur jag äter, när jag tränar, hur ofta jag tränar osv….

Men nu ska jag erkänna en sak. Jag är en riktig periodare! Tidigare så kunde jag frossa i mängder, utan hejd! Att snälla i mig ett helt paket med ballerina kex, inga problem! Jag kunde köpa en chokladboll med pärlsocker, äta upp den och gå och köpa en till… Jag ÄR sockerberoende, det finns verkligen inget stopp!

Detta periodvisa hetsätande, varvat med oregelbunden kost på jobbet, ingen frukost, ingen lunch för att sedan köpa någon skitmat längsmed vägarna då jag ofta varit på resande fot, med en rejäl överdosering utav kaffe som toppen på isberget! Låter det sunt??? Nja…

Vad leder detta till?  Svajande humör, blodsockerfall, dålig hy, en trötthet utan ord som rättvist kan beskriva den!  Lätt depression och ett ständigt dåligt samvete, och en inre stress över att bryta denna onda cirkel!  Not good!

 

imageDå jag periodvis har försökt att dämpa mitt dåliga samvete så har jag Bytt ut min katastrofala kost till något ännu sämre! En jävla massa dieter!

Naturdiet, Nutrliett, Burn. Olika andra typer utav dieter, bara frukt! Inga kolhydrater, Inget socker, LCHF, 5-2, 4-3. Osv You name it!

Ja ni, jag kan konsten att svälta ner mig fort som tusan, men också konsten att lägga på mig i samma takt igen.

Med med risk för att låta som en gammal kärring så måste jag erkänna att jag har blivit klokare med åren. Framförallt sedan jag blev mamma. (Tack min älskade Ludvig!)

Jag tror absolut att vissa dieter kan vara toppen! MEN allting handlar om en balans! Jag började i våras träna med en super duktig PT i Kalmar. Jesper tillsammans med hans flickvännen Jenny som är min kostrådgivare. Jag är långt ifrån exemplarisk, jag är extremt långt ifrån mitt egna mål. Men jag har ändrat hela min syn på kosten och träningen, tack vare dessa fantastiska människor.

Jag kommer att börja dela med mig lite utav små vardags tips här till er. Tips som funkar för mig…

Men allting handlar om motivation. Motivation är ingenting man får det är något DU skapar!

Om jag som ensamstående mamma, entreprenör, företagare, bloggare, med en massa bollar i luften och olika projekt på gång, men ändå kan klara av att gå ner ifrån 97kg till min nuvarande vikt. Så kan DU också det!

Resan har inte varit lätt, men i slutändan genererar det så otroligt mycket positiva effekter som bara går i hälsans tecken! Med andra ord, sååååå galet Mycket värt det! Blod, svett & tårar 😉

kramar My Martens

 


Kommentarer


  1. Lotta W. 12 september, 2014 on 08:16 Svara

    Jag blir så inspirerad och peppad av dina inlägg! Din positiva energi smittar av sig, och jag blir glad av att läsa din blogg 🙂 Nu är jag boostad av positiva tankar inför denna Fredag.
    Hoppas du får en fin dag 🙂

    Kram

    • mammamy 12 september, 2014 on 09:14 Svara

      Tack detsamma fina Lotta! <3

  2. Mia100+ 12 september, 2014 on 12:45 Svara

    Tack för ett inspirerande inlägg! Jag väger nu över 100 kg och min fasa har länge varit att passera just 100 kg. Har i många år gått upp och gått ner i vikt och har provat många dieter med resultatet dubbel viktökning efter varje försök. Efter att ha ätit Cymbalta (antidepp) gick jag upp *poff* 1 kg eller mer i veckan…! Nu är jag medicinfri och kommer aldrig mer äta ett piller (fick förhöjda levervärden också).
    Jag följer din blogg och just dina ord: ”Kan jag så kan också DU!” ger mig hopp. Tack. <3

    • mammamy 12 september, 2014 on 13:02 Svara

      Hej Mia! Tack för att du delar med dig utav detta…. Jag kommer snart att dra igång en ”90-days challange” där det kommer att gå ut på att minska i vikt eller öka i vikt/muskelmassa beroende på utgångs läge! Du får jätte gärna bli en del i detta då alla som kommer att acceptera challange-utmaningen kommer att peppa varandra genom sociala medier. Det är ju faktiskt så att vi tillsammans är så mycket starkare! =) Stort LYCKA TILL! Många kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *