VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Träning, motivation, resultat redan efter 7 veckor =)

  • Inlägg av:
  • Datum:
  • Kategori: Allmänt

10153758_711131408925356_1036926307_n

Jag hittade mig själv i dagens Hänt Extra. Från en trevlig kväll på Finest Awards. Jag bara älskar den där klänningen!

Jösses klockan är snart midnatt! Vart tar timmarna vägen?? Jag har haft en riktig toppen dag! Intensiv men massa grejer på gång =) Som jag berättade för er så kommer My’s Blommor inom kort att lansera en webbshop, om allt går enligt planerna. Jag ska berätta mer om det imorgon. Efter en heldag på jobbet lämnade jag butiken för en ”catch up” med två väninnor. Även om vi inte setts på länge så känns det precis som innan. Vi kan verkligen bubbla och babbla i munnen på varandra och avbryta varandra med skratt attacker och roliga uttryck! jag lämnade tjejerna med ett leende på läpparna! Istället för en saftig kladdkaka, eller några chokladbollar vilket tidigare var mer vanligt än ovanligt att man mumsade i sig något gott och onyttigt samtidigt som man hade tjejkvällar som dessa så valde vi istället ett nyttigare alternativ ifrom av en enkel och jätte god fruktsallad =)

10154201_711289072242923_1633534827_n

Det är just dom där små förändringarna som kan göra så stor skillnad. Att hitta ett sätt som funkar för en själv till en nyttigare och mer hälsosam livsstil. Man kan ju faktiskt äta gott & nyttigt 😉 Jag säger inte att det är lätt, men det går! Så om just DU har något bra tips på ett recept eller någon form av nyttigare fika så får du gärna skriva det till mig så kanske jag publicerar det här på bloggen =)

Förutom den dagliga träningen så har jag idag varit hos min kostrådgivare Jenny och gjort en kalipermätning

1549445_711412415563922_393202035_n

Jenny gjorde mätningen, och jag var lika nervös som förra gången….. Jag är en person som sätter väldigt höga krav på mig själv, samtidigt som jag har NOLL tålamod och vill ha resultat direkt. Denna kombinationen kan ibland vara minst sagt spännande. Jenny har varit tydlig från början med att jag INTE ska stirra mig blind på vågen, snarare ignorera den. Anledningen? Jo, när jag tränar ökar jag muskelmassan, höjer där med förbränningen och minskar då kroppsfettet. Samtidigt som muskler väger mer än fett. Ganska logiskt. Men för mig som nybörjare så är jag som en liten svamp när jag sitter framför Jenny och har kostsamtalen, då detta är en helt ny värld för mig och det är väldigt mycket information att suga in =)

Men idag gjorde hon mig verkligen glad när vi tillsammans gick igenom resultatet. Kom ihåg att detta är en KALIPER mätning och kan alltså då inte jämföras med annan typ av mätning då man mäter på olika sätt!

Jag själv har varit irriterad över att jag inte gått ner någonting i vikt! Det känns som om jag har hållt på hur länge som helst, utan resultat. Men när jag tänker efter så har jag inte hållt på hur länge som helst. jag har tränat i 7 veckor. Min kropp har fått en chock som har börjat äta mer och oftare än någonsin. Jag äter nu 5gg/dagen men jag äter nyttigt!

Så dagens resultat blev såhär:

Total kroppsfett minskning  från 20,8 -17,8 = -3% (på 7 veckor)

Men sedan förra mätningen för 3veckor sedan så har jag minskat

”kärlekshandtagen” Från 26,4-18,2 = -8,1%

Magen 25,9-18,3 = -4.2%

Konstigt nog hade benen stått stilla sedan förra mätningen, men då hade jag gjort en ganska stor minskning så det kan också vara därför. Baksida lår hade för 7veckor sedan 36,5- idag ligger jag på 25,2

Midjemåttet mätt med måttband har minskat på 3 veckor 4cm

DESSUTOM så har jag sedan förra mätningen för 3 veckor sedan minskat 1,7 kg på vågen också, som jag ska ignorera och inte bry mig om 😉 Men fan vad gött rent ut sagt!

Så nu när jag ser detta framför mig så känner jag mig faktisk väldigt glad och stolt över mig själv. Samtidigt så är jag extremt peppad på att fortsätta kämpa med att uppnå mina mål! Det handlar om att bestämma sig! Att man ändå kan se denna skillnaden på 7 veckor känns grymt roligt! Dessutom har jag ökat vikterna, blivit mer stabil och säker på tekniken på mina övningar. Idag höjde jag vikten på stången jag använder vid raka ryggresningar från 12,5kg till 15. Alla förbättringar ökar motivationen och kämparglöden. Om jag ska vara helt ärlig så kände jag mig så otroligt osäker och malplacerad när jag tränade med min PT Jesper första gången. Jag ställde mig frågan vad jag hade gett mig in på. Nu ett par senare är jag mer än nöjd över att jag verkligen bestämde mig och tog tag i detta. Det handlar om att våga ta sig utanför sin trygghets zon, att våga göra förändringar även om det inte alltid är enkelt!

Det finns inga genvägar, som håller och fungerar i längden. Tro mig, jag har provat allt! Visst skulle jag kunna banta ner mig x-antal kg snabbt om jag vill. Men vips så går man upp dom där kilon lika fort som man har gått ner dom. Men en bra start är att börja med små små förändringar, hitta ett sätt att röra på sig lite mer och ett sätt att förändra sitt tankesätt.

1901370_710532318985265_1234295357_n

Jag lovade er tidigare att jag skulle lägga upp ett lättare träningsprogram för er, men jag känner att ögonen börjar gå i kors och att jag snart somnar med datorn i famnen. förvisso så har jag placerat mig i sängen, men jag känner att skönhetsömnen kallar, dessutom har jag en fotografering på schemat imorgon och jag kan ju inte dyka upp med mörka ringar under ögonen! 😉 Men imorgon lägger jag upp ett pass till er =)

Jätte kram på er! / My Martens

PS Kan jag så kan du, glöm inte det 😉

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *