VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Kom iform med mig =) Dag nio! -Öland, squats och redo för helg!

 

Foto: Linda Brolin 

bild-4260

Kom iform med mig, dag nio =)

Bitiga vindar, men vacker miljö. Jag fortsätter med min dagliga PW, GÖR DU? 

Idag fick det bli ca 50 min. i motvind. Men det var så vackert… Solen sken till och från.

När det går ca 40 min så stannade jag upp… Värmde upp lite, mjukade upp kroppen och körde mina squats. 3×15 Fortsatte sista biten hem och kom fram och körde squatsen igen. Nu idag börjar jag känna att mitt sötsug inte stör mig. Det har hunnit gå dryga veckan med utmaningen, några dagar med sockerfritt. Första dagarna har jag haft huvudvärk till och från. Det är dessvärre inte helt ovanligt.. Men idag är första sedan jag satte igång sockerfritt som jag själv inte är sötsugen! SKÖNT! Som sagt, små steg… framåt.  Nästa vecka ska vi kika mer på kosten.

Men nu…

bild-4240

Jag vill att du fortsätter precis så som du gör. Citron vatten på morgonen, en daglig PW (gärna utomhus), våga utmana dig själv till att tycka att det är jobbigt! Att svettas och få upp flåset är bra!  Du ska öka längden liiite varje dag! Glöm inte att öka! 

Fortsätt med squatsen kör 3×15 och känner du att du har mer kraft att ge, öka till 17/20 och bygg sakta men säkert upp styrkan.

Jag hoppade upp på bänken som du ser ovan, squatsen prövade min balans.. och det blev en ”snygg” bild. Dom blev även lite för ”smala” för att jag ska komma ner till det djup jag vill. Sätt fötterna höftbrett och låt såna peka snett utåt eller rakt fram. Försök att komma ner djupt. Andas in på nervägen, och tryck ut luften på uppvägen. SPÄNN BÅLEN!

Håll i detta nu över helgen så ska vi börja blanda in nya övningar. Enkla att göra, utomhus eller hemma, med bara din egna kroppsvikt och möjligtvis en bänk eller liknande.

Ikväll är det fredagsmys med Lilleman.  

VI ska hem till vänner på middag. Grillning och potatisgratäng fick jag på sms.. sen kom det ett sms till, Nyttig gratäng 😉 hehe! Ska bli spännande att se den nyttiga gratängen…

Kram & trevlig helg!

/My Martens

Kommentera (3)

Annons

Min typ av bil!

A62C52E1-291B-4DFD-B600-24D95F97A313

Hej från öland!

Plåtning och häng med grymma Linda 📸🌟🙌🏻

Men förutom att hon är en GRYM fotograf… så har hon SÅ cool bild! 😍😎 Jag har kört alla möjliga  ilar genom åren. Skruttga och nya. Stora & små.  skåpbil och lasbil… Men Jeep har ja ännu inte haft! Hur cool! Inte så ”smidig” inne i stan förstås….. Men här nere på Öland, PERFEKT! 

-Linda Brolin, är det Okay att jag lånar denna? 😎 

kram kram  

/My Martens 

Kommentera (1)

Annons

Krispig morgon PW. Vacker utsikt över kalmarsund.

D0ECECDC-FD98-42DC-9E83-A1ADF1464281

Godmorgon! 

Men lång skön, tyst PW med vackra Kalmarsund som utsikt🌟🙏🏻 Min medecin mot allt! Rensar Som vanligt tankarna och boostar med energi…. Är det någotning som jag verkligen behöver just nu, så är det energi 🙏🏻

Jag är sjukt pressad från alla håll. Hjärtat blöder, ekonomin blöder, beslutsångest och  juridiska åsikter. Förutom det, ett ”vardags puzzle” och livet i största allmänhet. Studierna kräver sitt, bloggen likaså. Nånstans däremellan föröker jag att hålla mig själv ovanför vattenyta, och hålla ångesten på avstånd. 

Dubbla åsikter på sista inlägget. Vissa tror sig veta allt och lite till. Alltid ett intressant fenomen det där… det ligger så nära till hands att dömma, utan att känna till.

-Vi hörs sen!

Kram

/My Martens 

Kommentera (13)

Annons

Kom ifrom med mig =) dag åtta!

72707D32-71E4-4A18-BA79-D47C747178F3

 

Nu till utmaningen ”kom from med mig” =)

Vi har passerat första veckan och är inne på dag 8.

Fokus på att få in en PW/dagen, högt tempo med svett och flås!

Jag har ytligt benämnt kosten, satt igång lite tankar kring den och satt in sockerfritt, på mig själv och för er som känner sig manade att hänga på!

För att ta kontroll över mitt egna sockersug och mitt småätande  (småätandet är förödande för både vikt och energi) så behöver jag att ta till just den metoden . Helt sockerfritt ett tag… I det långa loppet så tycker jag självklart att man ska få unna sig ibland. Men i ”lagom” mängd och med en helhetsbalans….

*Jag vill att DU fortsätter med din PW, öka liiite varje dag. ( Utan att tappa tempo)

*Ta ut svängarna i vardagen, Ta trapan istället för hissen. Gå en omväg till affären, rasta hunden/barnet en extra gång. Våga röra på dig lite mer! 

*Öka på ”vardags stegen” om du kan!

*Leta efter saker som peppar dig,tex köp ett träningmagasin eller snoka runt på nätet.

*Försök styra upp kosten så at du äter regelbundet. Långsiktigt kommer jag att rekommendera 5gg/dagen. Men lugn nu.. en sak i taget! 

*Fortsätt med citronen på morgonen. ( läs tidigare inlägg HÄR

*kör på med squats 3×15 /dagen. Gör fler om du är van och redan tränad, lägg till hopp eller vikter om du är rutinerad.

-Stay tuned för fler tips och övningar!

-Vad vill du veta? Vad tycker du att jag ska ta upp?

Kram

/ My Martens 

Kommentera (5)


Annons

Hjärtesorg… beslutsångest och början på något nytt…

36A6F809-CFFD-48A7-860D-92F4639E7080

Hej fina!

Wow vilken dag! jag är HELT slut! Jag kommer somna samtidigt som Lilleman! 

Nu kommer ett sånt där personligt halvlångt inägg igen.. 

Jag har under en längre period tampats med ännu ett sånt där tungt beslut. Livet. Alltså Livet är då aldrig ”bara” enkelt.

Ett beslut som jag kommer att behöva leva med. Förutom att jag behöver leva med mitt egna beslut så kommer jag att få leva med en ovisshet kring framtiden och vänta på att ”tredje part” tar ett beslut som påverkar just framtiden och beslutet som jag själv behöver ta.  

Detta låter luddigt och denna gången har jag iallfall behållt hela denna pågående process för mig själv.

Jag har tidigare skrivit att jag inte klarar av att ta så mycket som ett beslut till, då sista åren har varit extremt påfrestande med flytt, dubbla bostäder, dubbla utgifter, flybiljetter, konkursen, större utgifter. Dubbel jobb bara för att överhuvudtaget går runt.

Jag kraschade, fick domen att jag ”gått in i väggen”. Jag höll även det för mig själv och skrev lite luddigt om det. Fortsatte med en utredning, som fortfarande pågår. Står i kö för nästa steg.

MEN jag krigar på, och mycket har vänt. jag har fått större självinsikt, lärt mig SÅ mycket mer om mig själv. Jag har den hårda vägen fått lära mig vilka människor som verkligen finns där, som betyder något och är riktiga vänner. Med distans till det så är var det absolut bästa som kunde hända, det har nog ärligt talat räddat mitt liv.

Jag har träffat kärleken, och hittat ”hem” med Jonas som jag, sakta men säkert bygger bo och framtid med.

Så mycket och det mesta går framåt och är riktigt positivt. 2018 har fått en grym start! Jag kämpar på med utbildningen som det är ca 15 mån kvar av. 

MEN, Det ska du veta kära läsare…

Dom flesta av er, dom vill mig gott och jag tycker om att kunna vara både öppen och ärlig.

Men ibland slår det hårt tillbaka när jag är ”för” ärlig eller detaljerad. En svår balansgång även för mig. Jag har ett brokigt förflutet. Jag har gått igenom en hel del… precis som så många andra. Därför har jag tidigare känns att jag kunnat hjälpa många av er där ute genom att själv vara öppen och ärlig kring tuffa saker. Men det har inte alltid varit friktionsfritt, utan har kostat på i både nätahat, förutfattade meningar och annat skit! Därför har jag inte varit öppen denna gången. Inte om detta iallafall. 

Oavsett vad jag tidigare gått igenom så har jag aldrig slutat att vara optimistisk. Positiviteten har räddat mig. Jag minns när konkursförvaltaren klev in, jag drog ett skämt, på bekostnad av mig själv… med mina söndergråtna ögon och fick då hans respekt bara genom att vara mitt positiva jag även om jag hade en väldigt tilltufsad uppsyn.

 Inför detta beslutet började jag tappa den… Både positivisten och glädjen.  Jag blev rädd. Rädd att förlora det som står mig närmast.

Rädd att förlora mig själv om jag inte tar hänsyn till mitt välmående. Jag började ”ducka” för problemet, för den onda cirkeln som jag sedan i sommras befunnit mig i. Jonas brukar normalt sett gå upp ca 09:00 ( om han inte sover ännu längre… hehe!)  Han sitter nämligen uppe halva nätterna och jobbar.

Men så kom vi till den där punkten när jag fick grövre ångest, och tampades med beslutet. jag ”duckade” klev inte upp ur sängen. Stannade kvar i mörkret och sov. Tidsinställde inlägg så att varken du eller mina vänner skulle se att jag går under jorden. Svarade inte när det ringde eller smsade.

Jonas undrade såkart vad som var fel.

”-Hallå, ska du inte typ gå upp? Du har väl massor att göra?”

Jag svarade att jag var sjuk.  Lögn eller sanning…. Jag skulle snarare kunna likna det med hjärtesorg.

Ingenting har riktigt blivit som planerat. Ändå har jag försökt landa på fötterna och vara alla och mig själv till lags med fokus på det som betyder mest. Men det räcker inte till, jag bryter ner mig själv.. sakta men säkert kör jag mot enkelriktat. Min kbt/psykolog har försökt få mig att inse det, min egen mamma och pappa, mina vänner och även Jonas…

Alla försöker av omtänksamhet att linda in det i bomull, ingen talar i klarspråk. Alla närstående och psykologen vet att jag inte vill höra det som alla, på nära håll ser blir konsekvensen av det som jag utsätter mig för. Tills en dag när jag var så illa tvungen att erkänna det för mig själv…

Det fungerar inte. Jag kan inte leva som jag gör. 

Jag har tagit mig vatten över huvudet i ett tidigare beslut. Det vet jag. Men jag hade aldrig förstått det om jag inte hade försökt. Ibland behöver man gå igenom vissa saker för att förstå att det inte går. Det spelade ingen roll för mig hur många som försökte stoppa mitt tidigare beslut! jag skulle bara klara det, jag.. jag klarar ju allt och lite till!

Trodde jag……….. 

Nu har jag bestämt mig. Dessa månader av ångest. ältande och ett enormt beslutsångest lyckades jag iallfall hålla borta för dig, och från bloggen-…  min fina cybervän. Det tar emot lite.. för jag vill kunna vara 100% ärlig, jag vill kunna dela med mig och då samtisgt hjälpa andra att känna sig mindre ensamma i liknande situationer. Men denna gången behövde jag skydda mig själv. jag hade inte kraft, ork eller minsta energi över för den skit som det ofta drar med sig. 

Jag kommer snart att förklara vad detta handlar om. Men först ska det som betyder mest i hela världen få reda på det… Sen du, min kära cybervän.

Fram tills dess,

Ha liiiite överseende med att jag inte alltid är på topp att det vissa dagar inte kommer ut så många inlägg. Jag kämpar på! Men en sak ska du också veta…..

Jag är sjukt glad mer att ni är så många som hänger på Utmaningen! SÅÅÅÅÅ stolt över er, och taggad på att fortsätta!  

Nu till en uppdatering om dagen:

PW utomhus… en liten stund. Sen ringde jag Sara min Kalmar-fru som  hälsade på oss i sthlm  förra veckan. Vi beslöt oss för att mötas upp och köra gemensam PW på löpbandet istället. Sagt och gjort, vi möttes på gymmet, och körde tillsammans! 

Sen ville vi såklart ta en kaffe, så vi gick vidare till hotel Skansen.

För något cafè eller kaffe/frukost place finns nämligen inte i Färjestaden förrän kl 11 !?!

-Bläää för lågsäsong! 

A9A90BF5-8EC5-4C9A-B8A3-5E8B9D7F9F12

å-andra sidan blev det väldigt mysigt på skansen, öppenspis, tjejsnack och mys efter träning är inte så dumt!

-Så mysigt på Hotel Skansen! 

1DA5D6EA-AD4D-4481-A354-76C9EBFFC821

Nu ikväll… Mys med Lilleman. Älskade goa lilla unge! Vad vore livet utan dig?! 

AAB2AF81-1584-42EB-BBD6-DD443BA26889

Mitt 8:e inlägg gällande ”kom from med mig” Kommer ut strax efter detta…

Idag har jag och fotografen Linda Brolin  börjat plåta övningar för eran skull. Enkla övningar där du varken behöver gym kort eller vikter.  Återkopplar gällande dessa inom kort….  

-Stay tuned!

Om du vill se en kort film där jag gästar Lindas instagram så gå in HÄR och kika på hennes story! hahaha!

-jag bjuder på den 😉

Tror dock att du måste gå via mobilen för att se den =) 

CE9793DA-218B-4FCB-9C50-B2769AF98E54

Nu ska jag faktiskt krypa till kojs med Lilleman. Klockan är strax efter 19:00. Men det ska duschas, läsa saga och sedan mysas med en mini-film. Jag ska också försök somna då…. Sömnen är viktig ur många perspektiv. Både hälsan, och träningen mår bra av sömn! 

Kram på dig!

-Tack för att du finns <3

/ My Martens 

Kommentera (39)