VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Godmorgon! Flytt del 1. Nu mot Stockholm

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Godmorgon!

Jösses vilken grej igår…… somnade av utmattning på soffan med kläderna på🙈 med Stina och Sture i min famn ❤️

Första gången jag sov ensam, utan Ludvig i lägenheten på öland. Kändes superkontigt! 

Idag är jag trött i kroppen efter träning, målning och allt bärande! Härlig träningsvärk! 

När det händer sådär konstiga saker som man är helt oförberedd på…. så är det såklart läskigt. Jag blev ärligt talat skit rädd. Men det får mig också att stanna upp och tänka till. Man kan banne mig inte ta någon eller något för givet! Nu gick det ju bra efter omständigheterna och den det var mest synd om var ju mannen. Han mådde onekligen allt annat än bra. Hoppas att han får hjälp, på riktigt. Så att han inte skadar varken sig själv eller andra….

-nog om det!

3EDEE8C8-CE1F-413B-8A87-8AC98CD35C1F

Igår körde första omgången med möbler till torpet. Ludvigs möbler. Köksbordet, och lite smått och gott. Jag hade nån vision om att jag skulle ha det ”perfekt” när jag flyttade in😂 Ni vet, bara som möblerna som jag verkligen ska ha, osv…. det sprack! Nu föröker jag bara ta mig ute om flytten. Så får jag successivt byta ut sak efter sak. Om det behövs bytas ut….  DE05E63A-0A4D-4C20-B7D6-F478CC3D5A44 C5B275CE-39F6-4D6D-9DB6-F8AB976F7B7F FFBA08A9-400A-4BD4-9785-C77B9C668A73 36C5B8C7-CF5E-4E4C-B693-1FE219F33C08 0F781528-3AEB-48B3-9419-7D04D1ED84CA B519D1E9-702A-4D86-8C2F-E835FE9DC798

Ville testa om möblerna funkade som jag tänkt mig i Lillemans rum. Der gjorde dom 😃 fast byrån ska inte stå där….. Men får bo där tills färgen torkat☺️ Fasen vad bra det går i veckan ändå! Nu Sk ajag upp till Sthlm några dagar. Till renoveringen hemma hos Jonas 😂❤️

Sen ner igen gör att göra ordning inför att Lilleman kommer hem i helgen! Han olika legobygge får jag köra några i taget. Varje bygge får en egen kartong, VIKTIGT hälsar Lilleman ☺️

Nu, en morgon PW och kite gröt innan jag ger mig iväg på roadtripp!

Stor kram

/My Martens 

Kommentera

Annons

Attackerad av en knarkis som kastade sig in i bilen samtidigt som jag körde!

BEDFA14F-9E61-4601-B958-AB96B74D4929

Godkväll!

idag har jag varit med om det sjukaste av det sjukaste!

Jag blev på riktigt rädd för mitt liv, och i nästa ögnblick rädd för att köra över en vilt främmande människa. Denna dag har varit minst sagt påfrestande på flera plan. Nu när jag väl landat hemma och sjönk ner i soffan så kom chocken…  Började skaka och gråta av utmatning när jag reflekterade över dagens obehagliga situation!

-Alla inblandade hade någon form av änglavakt! 🙏🏻❤️

Jag hade tänkt blogga med bilder från flytten och vårat nya lantställe. Men kvällens inlägg handlar om någonting HELT annat!

Jag hade fått låna min sons pappas skåpbil.

Han skämtade lite om att jag skulle vara ”rädd om bilen”. Jaja, jag ska vara rädd om den skämtade jag tillbaka!

Nåväl, jag tog tacksam emot lånemöjligheten för att köra första flyttlasset.

Jag hämtade min väninna som skulle hjälpa mig några timmar och åkte upp till Kroppkakorna för att hämta minibussen. Från det att jag tog emot bussen och körde in på min egen lugna gata, där jag själv bor… tog det ca 14 min.

Det som händer när jag kör in på gatan är att jag får tvärbromsa. Det dyker nämligen upp en lång, läskig man, rakt framför bilen. -FRÅN INGENSTANS!?!

( På Hantverkargatan mitt i färjestden på lugna Öland…. ) 

Nära en hjärtattack handlar jag instiktift och tvärbromsade. Väninnan och jag tittar frågande på varandra och på mannen som stod och viftade mitt på gatan?!. Han viftar mer och mer och beter sig allt mer uppseendeväckande.

När han sedan sätter sig ner och börjar diskutera och prata högt med en parkerad, stillastående bil.. Utan människas i, så inser jag att någonting är riktigt, riktigt galet här!

Jag ”smyger” försiktigt fram med skåpbilen och kör så sakta jag kan… Vi pratar om att vi kanske borde larma polisen. Då min snabba misstanke är att han är narkotikapåverkad och en fara för sig själv OCH andra!

Mycket mer än så hinner vi inte säga förrän han tar fulll sats mot våran bil. Han springer rakt mot oss! Min väninna skriker högt, ”lås bilen My”. Paniken utbryter!

Jag börjar i ren och skär panik leta efter någon form av centrallås så att jag ska kunna låsa in oss, men blir så stressad att jag inte hittar rätt knapp. 

Samtidigt rycker och bankar han på hennes dörr, och hon försöker hålla emot, och hindra honom från att hoppa in. -Köööör My! skriker hon!

Jag tvekar ett ögonblick, men kör. Då lyckas han på något sjukt sätt få upp sidodörren som är på samma sida som min väninna…

Jag kör och han hänger i handtaget och halva kroppen inne i bilen och halva hängandes. jag vågar inte gasa fullt men ser samtidigt hur dörr-jäveln låser sig i öppet läge och han lyckas ta sig in i våran skåpbil!?!!! han börjar banka på rutan som är precis intill våra huvuden och nu utbryter riktig panik!

Min väninna ringer 112 och jag tutar och viftar då jag ser att folk börjar komma fram längsmed gatan och alla har nog insett att denna situationen är mer än farlig! 

Livrädd för att han ska ta sig in till oss, samtidigt som jag blir rädd för att köra för fort så att han skulle fara ut och kanske slå ihjäl sig på kuppen! Jag menar… ”Vållande till annans död” vill man knappast ha på sitt samvete!  Situationen blev så surrealistisk att jag knappt förstod vad som hände!

Då dyker polisbilen upp! Någon annan måste larmat innan. TACK och LOV, den kom i grevens tid!  Den minst sagt våldsamma, och förvirrade mannen arresteras och plockas bort ur våran bil! Herre gud! När jag sedan pratade med flera grannar så insåg jag att det var HUR många vittnen som helst som sett detta.

Han hade tydligen försökt att ta sig in på socialtjänstens kontor som ligger i samma byggnad som där jag bor, och betett sig konstigt att flera olika personer redan hade larmat. Så samtidigt som min väninna hade 112 på luren så kom polisbilen,

– Så otroligt uppskattat!

Förmodligen var han en knarkis som helt enkelt bara ville ha hjälp. Så sorgligt och så tragiskt på samma gång… Stackars denna man.  

Samtidigt så blev jag nog chockad först. Men nu ikväll när jag landat hemma i min halvtomma lägenhet, så sjönk hela denna surreliatsika situation in.

-TÄNK OM DET VAR LUDVIG SOM SUTTIT BREVID.

Vågar knappt tänka tanken! Han hade aldrig orkat hålla emot dörren så som väninnan gjorde!

Jag är tacksam att det slutade så bra som det gjorde….. Stort TACK och Cred till poliserna som dök upp som änglar från ovan! 🙏🏻

582AC909-C1B7-4F34-84C3-816F5A138D1A 45309A1F-E62B-47EF-935A-7205B597E4B9

 

6D899F76-1BA7-4B11-8029-DA1C444421C6 5D47D21E-C23F-44A4-8932-28090FA5F9CF

Mannen arresterad, dramat är över. Ingen större skada skedd. Allting slutade förvånansvärt bra. 

 Förutom bilens handtag. Tack X:et för lånet… Sorry för trasigt handtag ! 🙄😒🤨

/My Martens 

Kommentera (15)

Annons

Kampanj på 30 dagars viktminskningspaket – Skip Nutrition

I samarbete med SKIP NUTRITION 

bild-4450

Hej hopp!

Jag vet att ni är många som hängt på utmaningen, och på olika sätt börjat värna me rom hälsan. Vissa går från soffpotatisläge till motion. Andra lägger i en växel till i träningen, vissa fokuserar mer med kosten.

 Många olika anledningar, Oavsett vad DU gör så vill jag att du ska fokusera på helhetshälsan.

Majoriteten har öppet svarat att ni vill gå ner några kilo i vikt. Vissa vill bli starkare, friskare OCH minska en strl. Det finns inga rätt eller fel. Sålänge du gör det för din egen skull, och för att det får dig att MÅ BRA!

 Jag tycker inte att man behöver skämmas för det. Men kombinationen för att lyckas med din egen målsättning är variation och att hitta en balans. 

Jag har hittat en balans på vissa plan, men har själv inte en balans med kosten. Det går upp och det går ner. Nu när jag är MITT I FLYTTKAOS, så räcker inte tiden till… Därför har jag flirtat lite med mina kollegor på Skip Nutrition. Jag ar fått köra en ”Favorit i repris”. I höstas körd evi en kampanj på Skips Viktminskningspaket .

Läs mer om hälsofördelarna nedanför. Det jag uppskattar mycket med just detta paket är att det får bort sötsuget på mig. Jag minskar hungern och känn mig piggare. Detta kan ge dig en extra skjuts i utmaningen. Kombinera det med träning/motion och su sund, varierad kost med mycket ”clean” mat och en massa grönt, så får du ett garanterat bra resultat =)

Detta är en kur för 30 dagar, jag fungerar väldigt bra när jag har ett datum att förhålla mig till. 

Med koden MARTENSVIKT får du betala 399:- istället för ord pris 699:-

In och Beställ HÄR 

Viktminsk_Paket_500X650

Info om paketet: 

Skip, har satt ihop ett komplett paket för att hjälpa dig med viktreduceringen.

Paketet innehåller:

  • 1 burk KROM innehållande 100 tabletter. Krom hjälper dig att bibehålla normala blodsockernivåer. Krom bidrar också till en normal omsättning av makronäringsämnen. Här kan du läsa mer om vår Krom
  • 2 burkar L-KARNITIN som vardera innehåller 60 tabletter. L-Karnitin är en aminosyra som har till uppgift att transportera fett till mitokondrierna där förbränning sker. Innehåller även Åkerfräken, Kisel och B6. Här kan du läsa mer om vår L-Karnitin.
  • 1 burk CLA innehållande 120 kapslar. CLA är ett kosttillskott utvunnet från naturliga råvaror. Används med fördel tillsammans med lågkaloridiet.Här kan du läsa mer om vår CLA.

Intas enligt följande schema. Missar du något så ta det vid nästa måltid istället.
Morgon: 1 krom och 2 CLA
Lunch: 4 L-Karnitin
Kväll:2 CLA

Kram kram

/ My Martens

Kommentera


Annons

Söndagsträning!

6A21A3DE-BDDB-47ED-B028-8F1F380BF5AF

”Kom iform med mig” utmaningen rullar på!

Jag känner dock att jag inte kan peppa dig så mycket som jag egentligen vill. Men hur känns sett? Jag personligen håller sötsuget bort, jag känner mig piggare rent generellt. Och utan att vägt mig ännu så känner jag på byxor att det börjat hända grejer! Jag är taggad till tiden på att lägga i en växel till när allt lugnat sig för mig…… Jusy nu håller jag i det som jag påbörjat. Citronvatten 🍋 på morgonen. En PW om dagen! (Rask, högt tempo) och kah letar efter tillfällen till träning och extra motion i vardagen hela tiden……😃

Hur går det för dig?

Som jag nämnde tidigare så blev det en Tiiiidig morgon PW och styrketräning idag 💪🏻👊🏻

Jag är hemma nu, med en kopp i handen.  Laddar om inför första flyttlasset som ska gå idag.

Jag drar mig för gymmet just nu…. Jag är beroende av frisk luft. Oavsett väder. Har ett stort behov av att vara ute…. Det hjälper mig att hålla stressen nere och ångesten i schakt. Just nu är jag glad över som pass jag får till. För dra nig baklänges vad flytten rubbar min vardag 😝 Men, den träning som räknas är den som blir av 👊🏻

-GLÖM ALDRIG DET! 

Söndagmorgon fick bli bättre start på dagen helt enkelt!

Stor kram! Och TACK för alla hejarop och DIN pepp! Der är ovärderligt!

 /My Martens 

Kommentera (4)

Annons

Det går framåt…

8AFA6299-74E2-43AE-96F8-EFC04449F8AF

Godmorgon!

Tidig morgon idag! Körde min PW och ett ute pass, vid strax innan 06;00. Så skönt att det bor just lite tidigare nu🙏🏻

Vi hälsade på hästarna igår. Jag lovade Ludvig att han skulle få rida. Men lite längre fram…… inte nu😅 (för stressigt)  blev positivt överraskad att han frågade om det☺️

Våra ena grannar, dom som äger gården har också barn. Ludvig har redan funnit en lekompis i en pojke som är något år äldre ❤️🙏🏻

Igår lämnade jag Lilleman hos sin pappa…. jag borde ju vara ”van” och så. Men just igår skulle jag gjort vad som helst för att få krypa ner med Lilleman och bara vara❤️

-Saknar honom redan!

Det är SÅ rörigt just nu 🙈 Tror att det  förstärker separationsångesten.

Jonas kom hem från spelning igår. Kämpar på med renoveringen…. Jag och Ludvig körde ett lass till torpet igår eftermiddag…  Jag tänkte att det kunde vara bra för honom att få vara där en stund☺️

Jag gav mig på våningssängen med färg igen!

Samtidigt så började Lilleman ta upp legot och sina leksaker som han själv packat…. Slog sig ner i soffan, och spelade på paddan en stund.

Sen kom han nyfiket in och tittade på mig då och då…. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visst börjar den bli fin?! 😉

A375BD75-3112-4148-B318-97E057CE7B1F

Lilleman packar precis som jag 😎

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I den där kartongen ligger värdens snyggaste skänk som jag beställt… Med sten skiva. Kartongen vägde 75 kilo, men vi lyckades få in den tillslut. Men ärligt talat. Jag måste ha hjälp att montera det. Det är INTEmin grej!

861E4A87-14D5-427D-90D3-140019C70472 0F706996-D76E-4CC2-A86B-C0A77E4100AA

såhär ser mina händer ut just nu. Man egna, långa naglar har jag  brutit av sedan någon vecka. Nu är dom torra, med små sår och sprickor. Lite avskavt naglack på det 😂 och sen lite målarfärg på det…. schnyggt! 🙈

Men nu har han snart en fin säng min pojke… ❤️ Mitt mål är att få ordning på det mesta nu när Ludvig flyger till varmare breddgrader… 

1C53EA2D-3D11-4BFC-B40C-475460795255

Idag ska jag åka och hämta en mini-buss som jag lånat,  och köra så mycket som jag bara kan! Ingen tid för vila! Nu kavlar jag upp ärmarna och Köööör! Men jösses vad jag längtar tills det är över, en sovmorgon och lite lugn och ro står på önskelistan 😇

-Hoppas du får en fin dag☺️

Kram kram

/My Martens

Kommentera (8)