VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Moa 2 år

Idag fyller lilla Moa hela 2 år! Tänk att det är två hela år sedan hon bestämde sig för att komma ut. Tiden har verkligen gått jättefort. BVC-besök blir ju inte förrän vid 2,5 år men enligt våra mätningar är hon ca 90 cm lång och väger ca 16 kg. Hon står ju dock inte still så det är svårt att mäta men mer tillförlitligt kommer alltså först vid 2,5 år på BVC.

Sedan början av september går Moa heltid på förskolan. Båda barnen bytte förskola nu efter sommaren på grund av vår flytt men Moa verkar trivas och tycker väldigt mycket om att måla, kladda med färger och såklart gunga. Vi hör ofta att hon är glad men tro mig, hon har mindre glada sidor också. Hon är också lite av en pajas och älskar att dansa och lyssna på musik.

När det gäller maten äter hon det mesta. Det vi har märkt som inte är lika poppis är exempelvis friterad eller panerad mat (tvärtemot storebror). Den stora favoriten är ost! Ostskivor, oststavar, riven ost – ja, det spelar mindre roll så länge hon får ost. I perioder har vi haft ett litet lås på kylskåpet just för att hon springer där och hämtar. Men hon äter i alla fall fem gånger om dagen en vanlig dag. Då blir det frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och sedan middag.

Moa brukar sova en gång om dagen, efter lunch, och det blir max en timme. På kvällen nattar vi oftast vid 18.30-19 när de har varit på förskolan och lite, lite senare andra dagar. De blir ju väldigt trötta av en dag på förskolan och det märks när det börjar närma sig läggdags.

Moa har storlek 6 på blöjorna och vi kör med Libero Up&Go. Hon har blivit mer och mer intresserad av toaletten när hon sett Charlie sitta på den och hon har även fått prova lite. Ibland kan man fråga henne om hon vill sitta på den och då svarar hon ja, ibland sätter jag henne där när vi byter blöja för att hon ska få känna på det. När det kommer till kläder har vi i stort sett bytt ut allt till storlek 98 nu efter sommaren.

Ordförrådet har ökats på rejält bara nu efter sommaren och de senaste orden har varit exempelvis katt, mormor och ost. Hon hjälper gärna till och torkar upp efter sig och är väldigt nyfiken. Ett tag bråkade hon och Charlie konstant men nu har det blivit lugnare och de leker mer med varandra än bråkar. Moa lyssnar också mer på vad vi säger och vi använder väldigt sällan vagnen längre. Hon vill helst gå, precis som brorsan.

moa2

Om ni vill läsa om Charlie när han fyllde 2 år kan ni klicka här!


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!