VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Akut tandläkarbesök

Min eftermiddag och kväll i torsdags blev inte riktigt som jag hade tänkt. Jag sov till strax efter 16 och hade sedan tänkt ta det lugnt innan nattjobbet MEN barnen kom in, vi busade lite i sängen och vips hade Charlie ramlat framåt och slagit i munnen i sängbordet. Först tänkte nog både jag och mamma att det inte var så farligt utan mest bara gjorde ont men när jag håller Charlie kommer det en del blod, han får på fingrarna och har riktigt ont. Till slut får jag kika men det var svårt att se vart det kom ifrån. Det kunde vara strängen, det kunde vara läppen eller något helt annat.

När det hade lugnat sig lite kikade jag en gång till och då såg det mer ut som ett jack i tandköttet i överkäken. Jag ringde tandläkaren som ville ha in oss på en gång så jag hann i princip duscha och klä på mig innan det var dags att åka.

Charlie öppnade munnen och visade alla tänder för tandläkaren som kunde konstatera att det var ett jack i tandköttet. Hon sa inget om strängen och läppen men det är ju sådant som läker på ett kick. Tandläkaren ville att vi skulle badda såret med Corsodyl vid tandborstning men det har jag inte fått göra. Jag smakade på den själv och den var vedervärdig så jag är inte alls förvånad att Charlie vägrar. Jag har dock fått borsta väldigt försiktigt så det kanske går bra det också. Corsodyl är ju bakteriedödande men saker och ting läker ju snabbt i munnen.

Så vitt hon kunde se har det inte skadat tänderna. Hon ville egentligen ta en röntgenbild också men riktigt så samarbetsvillig var inte Charlie så det får bli nästa gång.

Bilden är från Charlies 3-årskontroll tidigare i år så den har egentligen inget med detta att göra.

20180219_101626


Annons

Kommentarer


  1. Yohanna af Skovde 2018-04-15 on 19:52 Svara

    Stackarn! Elliot hade tio dagar med cordysol för en månad sedan (trillade på isen) och han var ok med det men vi tog inga jättemängder. Hoppas ni klarar er utan men!

  2. Mirre 2018-04-17 on 11:51 Svara

    Skönt att det gick bra ändå då. Ja Codydyl är inte speciellt god smak på, men väldigt bra och effektiv som du säger =D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!