VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Låna till att renovera med ett renoveringslån!

Om du har planer på att renovera i hemmet så vet du säkert att det kan kosta en hel del pengar. Det är extra lätt för prislappen att stiga när man ska renovera köket eller badrummen, så på något sätt måste ju projekten finansieras. Ta offerter från flera hantverkare så att du kan jämföra deras priser och kolla upp om du har rätt till rotavdrag.

Om du har sparat ihop pengar så är det ett utmärkt alternativ till en mindre renovering, eller om du kan låna av bekanta. Ett annat alternativ är att ta ett renoveringslån. Nackdelen är förstås att man får betala ränta på lånet, men å andra sidan så kan bostadens värde att öka när projektet är klart.

Ett renoveringslån är nästan alltid ett privatlån, vilket är ett slags lån som är avsett för konsumtion. Med andra ord kan du använda pengarna till vad du vill, utan att det krävs någon säkerhet för lånet. På grund av detta kan man inte låna lika mycket som med t.ex. ett bolån. Om du är medlem i ett fackförbund som har ett avtal med sin bank så kan du låna upp till 350 000 kr med ett så kallat medlemslån, men det finns egentligen inga andra alternativ till privatlån när man ska låna till att renovera hemmet.

Ett privatlån låter dig låna mellan 5 000 och 500 000 kronor i upp till 15 år, med varierande räntor och villkor beroende på vem man lånar av. Det enda som brukar krävas är att du har fyllt 18 år, har en fast inkomst och en duglig ekonomi. Lånemäklaren kan hjälpa dig att söka många olika låneerbjudanden med en enda ansökan och en enda kreditupplysning, så du enkelt kan jämföra olika erbjudanden. Det tar dessutom bara 15 minuter att få svar!

pengar

I samarbete med Lånemäklaren.se.


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!