VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Vad hände med budgivningen?

Ja, som ni vet så hade vi ju visning här den 23 januari. Allt hade gått bra och det var tio familjer som hade varit här och kikat. Dagen efter drog budgivningen igång och det gick rätt snabbt från utgångspris (1 075 000) till 1,3 miljoner – 1,4 miljoner och sen slutligen 1 450 000. Vi valde att stanna där då ingen la högre på ett bra tag och köparna verkade jätteglada och allt frid och fröjd. Men så ringde mäklaren mitt i vår storhandling den 26 januari och sa att de hade dragit sig ur. VA? Kan man ens det? Mäklaren sa att han skulle ringa ett par samtal men att vi i värsta fall skulle behöva starta om processen från början. Ny visning och allt det här!

Till slut blev det så att vi slapp fler visningar men budgivningen började om från utgångspris. Till en början stod det mellan tre budgivare som även var med i förra loppet. Processen gick ganska långsamt med två höjningar per dag á 5000 kronor. Vi väntade och väntade. När vi hörde oss för med mäklaren fick vi besked om att budgivarna inte svarade på sms eller i telefon. Lite knepigt, eller? Om man vill köpa en lägenhet eller ett hus är man väl ganska på? Eller var det ren strategi från deras sida för att trötta ut oss? I så fall funkade det för 31 januari orkade jag inte med det mer och vi sa stopp. Slutbudet landade på 1 155 000.

I slutändan var det ungefär som vi hade trott från start men självklart känns det lite surt eftersom vi var uppe i 1 450 000. Det skiljer ju liksom hela 300 000. Men, lägenheten är såld och papperna påskrivna så nu blickar vi framåt och mot inflytt i vårt radhus.

Jag måste dock säga att det här med att bud inte är bindande är väldigt märkligt. Mäklaren sa att det hade att göra med jordabalken (1700-talet) men det kan ju skapa stora problem om budgivare trissar upp priser för att sedan dra sig ur. Varför har det inte hänt något i den här frågan på typ 300 år? GALET!

En del av vårt blivande kök

Sikvagen_2D-Fristad

 


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!