VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Charlie 3 år

Så var det återigen den 27 december och för tre år sedan, 17 dagar tidigare än beräknat, kom vår Charlie. Det har hänt mycket det senaste året och jag tänkte skriva lite om honom, precis som jag har gjort de senaste födelsedagarna. 

charlie3

Det senaste BVC-besöket vi var på var vid 2,5 års ålder. Då var han 97 cm lång, vägde 16,5 kg och huvudet mättes inte. Han har helt säkert växt sedan dess men vi har lite svårt att ta vikt och längd här hemma. I vilket fall har han gått upp helt till storlek 104 i kläder, och det säger ju lite grann.

I början av augusti började han på avdelningen för de stora barnen på förskolan. Han började med att gå 15 h/veckan tills Moa började i oktober och de har sedan gått lite längre och fler dagar. Det har gått bra att byta avdelning och han tycker om att gå dit. Just nu älskar han allt som har med djur att göra. Han har lite djur från Schleich som han leker med men det kan även vara djur i något spel, i en film eller vad som. Han gillar också bilar och Blixten McQueen. Springa är också väldigt roligt och han tycker om att vara ute.

Charlie är ganska kräsen med maten och äter egentligen bäst på förskolan. Han gillar dock panerad fisk, nuggets, pasta, macka och grönsaker. Nu det senaste har han dessutom fått för sig att han ska ha massa krydda på maten. Undra vart han har fått det ifrån!

20

Charlie går och lägger sig ungefär 19.30 och när han vaknar är faktiskt lite olika, allt mellan 5-7. Han kommer alltid in till oss när han vaknar och är det tidigt så kryper han ner mellan oss. På dagtid sover han inte längre. Det har hänt att han gjort det långa dagar på förskolan men vi ska nog ta upp det efter julledigheten att det inte fungerar. Då är det nämligen någon som vill vara uppe till 22 i stället.

Vi gjorde ett tappert försök i somras att bli av med blöjan men han var inte alls redo. Vi tänkte i stället att det kommer och det gör det. Jag känner då ingen i 20-årsåldern med blöja i alla fall. Nappen är också kvar (endast nattetid) men den ska vi snart försöka bli av med. Det känns som ett lättare projekt än blöjan faktiskt.

Språket har fortsatt att utvecklas och han har börjat säga så roliga saker, precis så han uppfattar dem. Just nu är det mycket ”lägg av-ää”. Men överlag har han ett mycket renare språk och större ordförråd än för ett år sedan – även om han inte alltid får fram det han vill.


Annons

Kommentarer


  1. Cissi 2017-12-27 on 14:44 Svara

    Stora killen! Grattis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!