VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Hur skriver man egentligen ett bra CV?

Nu var det ju inte så länge sedan som jag var i jobbsökartagen men det svåraste med hela jobbsökningsprocessen tycker jag är att skriva ett vettigt CV, något som jag vet att många andra också har problem med. Vad ska man ta med? Vad är onödigt? Vad letar arbetsgivare efter i ett CV och vad ska man absolut inte stoltsera med? Jag har mer eller mindre använt mig av samma mall sedan jag började söka jobb. Om det sedan är bra eller dåligt kan jag inte svara på men jag har i alla fall inte gått arbetslös!

Det jag har försökt tänka på när jag har sökt jobb är att verkligen trycka på det som är väsentligt för just det jobbet. Att jag en gång i tidningen jobbat med försäljning har kanske inte så mycket med jobbet jag söker inom vården att göra t.ex. Det kanske inte heller har så stor betydelse om jag läste handelsprogrammet på gymnasiet om jag vill in i vården. Ja, ni hajjar! I det personliga brevet tänkte jag mycket på mina bra egenskaper men jag ville även få med mina mindre bra. Jag tror på ärlighet och ett rakt igenom falskt personligt brev tror jag lyser igenom direkt.

Om man känner sig osäker på CV eller personligt brev så finns det flera olika sätt att få hjälp, t.ex genom Careerbuilder. De kan hjälpa till att utforma ett perfekt CV och/eller personligt brev för just dig och det jobb du söker. I nuläget har jag ju ett jobb som jag trivs väldigt bra med men i framtiden skulle det absolut kunna vara aktuellt att anlita dem för att få det där jobbet man drömt om. Ett tips till er där ute i alla fall!

application-2580867_1920


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!