VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Varför är man en bra pappa om man tar hand om sina barn?

För ett tag sedan läste jag ett inlägg hos Pappa varannan vecka som var klart intressant med hög igenkänningsfaktor. Det handlade om dagens pappor, omvärldens syn på dem och vad de egentligen gör. Sedan Charlie kom har jag nämligen fått höra vilken bra pappa Kristoffer är som hjälper till hemma, med barnen och allt runt omkring. Detta är tydligen inte alls givet i flera familjer och jag kan faktiskt inte förstå det. Det var också många som höjde på ögonbrynen när jag började jobba och lämnade Moa till Kristoffer när hon var 6 månader. Precis som om han vore någon barnvakt och inte hennes pappa.

Vi var två om att skaffa lägenhet, vi var två om att skaffa barn och alltså är vi två om att byta bajsblöjor, två om att städa, diska, tvätta och givetvis ska båda få sin del av umgänge och träning exempelvis.

Det här synsättet att mamman sköter barnen och hemmet och pappan drar in pengar är gammalt och förlegat men finns tyvärr kvar här och där. Det är ett synsätt som inte passar in i modern tid men hur får man bort det? Jag säger ofta till Kristoffer att jag är glad att jag har honom för många, många (i synnerhet) pappor verkar tro att föräldraskapet enbart går ut på att producera barnet. Men ska jag inte göra det? Spär det på hela grejen med att man är en bra pappa för att man tar hand om sina barn?

Vad tycker ni?

20170720_093305


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!