VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Charlie 2,5 år

Jag velade lite om jag skulle skriva det här inlägget eller ej men jag tycker att det har hänt en del sedan sist (2 år) plus att Charlie varit på BVC igår så jag kör en uppdatering. Efter detta kommer det dock bara bli en gång om året – 3 år, 4 år osv. Men ja, igår var ju Charlie på BVC och vi pratade om språket och utvecklingen i stort. Han var 97 cm lång, vägde 16,5 kg.

I dagsläget går Charlie 15 timmar på förskolan varje vecka. Detta kommer dock att ändras i oktober när även Moa börjar men det blir ändå inga långa dagar tack vare mina arbetstider. I augusti kommer han även att flytta från småbarnsavdelningen till de större barnen. Vi håller inte på med några speciella aktiviteter men jag gissar att det blir en del bad, bus och lek nu i sommar. Han är fortfarande väldigt fäst vid sina bilar (gärna utryckningsfordon) och tåg och tycker det är jätteroligt att sparka boll.

Maten har inte förändrats speciellt mycket. Han äter fem gånger om dagen och favoriterna är fortfarande macka och pasta. Han gillar även panerad fisk, potatis och har nyligen blivit helt såld på smörgåsgurka. Det är en liten kräsen man hemma men på förskolan verkar det gå hur bra som helst.

På förskolan sover han fortfarande på dagen. Hemma är det lite sisådär. Han behöver nog det fortfarande men ibland har vi hoppat över det. Då är han dock väldigt trött på kvällen. Nattningstiden är mellan 19.30-20 och han sover sedan till ca 7.

Charlie har nu storlek 98/104. Det beror mycket på märket har vi märkt men köper jag något nytt blir det i 104. Han har fortfarande blöja och det är något som vi har tänkt ta tag i så småningom. Nappen är också ett sådant projekt.

Ordförrådet har utvecklats ytterligare. Han sätter ihop två- och treordsmeningar, sjunger med i låtar och springer och hämtar saker som vi frågar efter. Han säger ofta färger, siffror och djur på engelska men kan dem även på svenska. Han är väl kanske inte superintresserad av Moa men samtidigt får man inte gå utan henne och han kramas, pussas och ger henne nappen om det behövs. Han kommer också alltid till oss om hon gråter och säger ”Moa ledsen” så nog bryr han sig allt. Han har väl bara fullt upp med allt annat som ska göras.

20170612_155201


Annons

Kommentarer


  1. sara 2017-06-28 on 20:17 Svara

    kul att läsa sådant :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!