VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Recension: BabyJogger City Tour

Nu har vi haft vår BabyJogger City Tour ett tag så nu tänkte jag att det var dags för en liten recension. Varsågoda!

20170615_090829citytour1

Vagn och kostnad
BabyJogger City Tour är en framåtvänd sulky som dök upp på marknaden förra året. Vagnen finns i fem olika färger; juniper (grön, den vi har), onyx (svart), violet (lila), cobalt (blå) och garnet (röd). Vagnen tål upp till 28 kg, vilket gör att den passar bra från 6 månader och långt upp i åldrarna. Priset på denna ligger mellan 2500-3000 kronor. Vår kostade 2800:- och därefter la vi även till regnskydd (449:-) och mugghållare (189:-). Det som annars ingår är bara förvaringsväska/ryggsäck. Om man vill ha det så finns det bygel att köpa till.

20170615_10473320170615_104644

Passform, ihopfällning och smidighet
Vagnen fäller man genom att trycka in en röd knapp ungefär vid varukorgen. Därefter fäller man in knappen vid hantaget, böjer det framåt och drar i remmen i sätet. Det låter förmodligen mer komplicerat än vad det är. För att fälla upp lossar man bara på spärren och drar upp den med ett litet knyck. Vagnen blir väldigt liten och har godkänts som handbagage hos de flesta flygbolagen och har man den dessutom i bärväskan på ryggen fungerar det alldeles utmärkt.

Eftersom vagnen är så liten passar den förstås bra på bussar och annan lokaltrafik.

Ryggstödet går att justera steglöst men det finns inget liggläge. Viloläget är dock helt okej men det beror ju helt på vad man är ute efter. Justeringen gör man baksidan av vagnen.

Fotstödet som finns går att ha i två lägen och ändras relativt enkelt genom lite handkraft.

20170615_090709 20170615_090715 20170615_090721 20170615_104534

De små detaljerna (varukorg, handtag, broms, hjul)
Varukorgen är helt okej stor för vagnstorleken och tar hela 7 kg. Det går enkelt att stoppa i saker både bakifrån och från sidorna. Den är även utrustad med en ficka med dragkedja som passar bra för till exempel nycklar eller dylikt.

Handtaget på vagnen är inte justerbart men passar mig utmärkt som är 154 cm kort. Min man som är 180 cm tycker att det är lite för lågt men det går bra så länge man inte ska köra längre sträckor.

Bromsen är en pedalbroms som sitter nertill på högersidan. Det är inga problem att trycka ner eller få upp den. Hjulen på vagnen är avtagbara om man så vill, annars är de svängbara och gjorda i ett material som tyvärr äter lite grus. Det kan ni se på en av bilderna ovan.

När det gäller suffletten är jag väldigt nöjd. Den täcker bra och har dessutom UPF 50+. Baktill på suffletten finns en tittlucka med meshnät, som man såklart även kan öppna för vädring nu i värmen. Selen är en fempunktssele som för det mesta fungerar bra. Ibland glider axelbanden ”ur” lite för lätt bara men det är ju inget direkt problem.

 

20170615_091732

Underlag (snö, grus, asfalt, gräs)
Vagnen går självklart kanon på asfalt och är egentligen en perfekt stads-, rese- och shoppingvagn. Vi har även provat den på grus och det gick väl helt okej. Det beror nog lite på hur mycket grus vi pratar om och om det är dagligen eller bara då och då.

Snö och gräs har vi tyvärr inte testat.

Mått och vikt
Vikt: 6,5 kg
Mått ihopfälld: L56 x B23 x H45 cm
Mått uppfälld: L91 x B45 x H98 cm
Maxvikt: 28 kg

Sammanfattning
Överlag är vi väldigt nöjda med BabyJogger City Tour men hade inte haft något emot ett par förbättringar. Exempelvis hade det väl inte varit jättesvårt att ordna bättre liggläge? Hjulen tycker jag inte alls om eftersom de äter grus och det borde inte heller vara svårt att förbättra. Annars är det en väldigt smidig och liten vagn som passar oss som bor i stan. Ett stort plus är ju givetvis att den går som handbagage på flyg samt tar upp så liten plats på tåg och/eller bussar. Jag gillar också att den har hög maxvikt.

citytour2

Tre fördelar med BabyJogger City Tour
*Liten och smidig
*Enkel att fälla ihop och tar väldigt lite plats
*Tar mycket vikt och känns rymlig

Tre nackdelar med BabyJogger City Tour
*Grus fastnar i däcken
*Något svårstyrd stundtals (däcken fastnar på något vis)
*Inte fullt liggläge


Annons

Kommentarer


 1. Lisa 2017-06-21 on 12:43 Svara

  Den såg supertrevlig ut, och jag älskade färgen! Hade dottern varit mindre hade jag nog nappat på denna.

 2. Louise 2017-07-16 on 20:43 Svara

  Hej undrar Hur du får fast regnskyddet vid ”foten ” på vagnen. vårat lossnar och blåser av hela tiden..

  • mammamalins 2017-07-28 on 20:21 Svara

   Svar till Louise:

   Längst ner på regnskyddet finns en liten krok som vi fäster i tyget på vagnen. Har ni ingen sådan? Eller blåser det av ändå?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!