VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Hur är det egentligen på förskolan?

Jag insåg att jag inte har skrivit så mycket om förskolan sedan Charlie började så jag tänkte ta det här inlägget och berätta lite hur det fungerar, hur Charlie trivs och vad vi tycker allmänt.

Till en början fick vi ju plats på vårt andrahandsval men valde att stå kvar i kön till förstavalet och vips, så dök en plats upp! Vi fick alltså vårt förstahandsval som låg ca 15 minuters promenad härifrån och med mycket skog och lite trafik runt om. Förskolan består av tre avdelningar varav en (Charlies) är uppdelad på två grupper men de befinner sig i samma lokaler. De delar alltså gruppen mellan 9-14 och gör lite olika saker. På hans avdelning är det runt tjugo barn nu (ca 6 mån-3 år) och fem pedagoger (fyra förskollärare och en barnskötare om jag inte minns fel). Maten görs på plats i köket och förskolan arbetar aktivt med natur och teknik. De har dessutom haft lite olika teman att arbeta med genom åren, t.ex återbruk.

Inskolningen gick bra. De första dagarna var han jätteglad över att vara där, leka och springa en massa. Sedan blev han sjuk ett par dagar och de sista dagarna på inskolningen var lite sämre med lite gråt, men det är ju inget ovanligt. Därefter har det mestadels gått jättebra vid både lämning och hämtning. Det märks att han känner sig trygg med att vara där och har roligt.

Vi trivs jättebra med förskolan. Den har ett bra läge, en jättefin gård, nära till naturen, bra mat och bra pedagoger. Vi får veta vad barnen gör, vi får hem teckningar, uppdateringar och bilder. Vi gillar också att det är en relativt liten förskola. Det är bara att hålla tummarna att även Moa får plats där i höst!

crayons-1445053_1920


Annons

Kommentarer


 1. Days by Johanna 2017-02-25 on 17:00 Svara

  Härligt ni trivs. Vi fick vårt andra handsval, men vi är sjukt nöjda, så vi kommer bli kvar där även om vi plats på den andra förskolan :=

 2. Moa 2017-02-25 on 19:49 Svara

  Vad roligt att läsa :)

 3. Mirre 2017-02-25 on 20:23 Svara

  Härligt att höra att han trivs så bra och att ni känner er nöjda också att något man inte tror faktiskt blir bra, =D

 4. Linda 2017-02-26 on 08:10 Svara

  Kul att ni kom in på ert förstahandsval :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!