VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Filmrecension: Sing Street

small_38f1d81f0cd1d90e97f0e81674bb822e-asingConors föräldrar har det svårt ekonomiskt och han tvingas byta skola, något som förändrar hela hans liv. Plötsligt är han offer för mobbare men han träffar också Ann. För att försöka få hennes intresse startar han upp ett band. Till en början ser det ingen vidare ut men allt eftersom blir de bättre och bättre.

Det här är verkligen en typisk sådan film som jag aldrig ens hade tittat åt om det inte vore för nomineringar till diverse olika filmgalor. Jag visste egentligen ingenting när jag började kika på den här och det kanske bara var bra.

Själva storyn känns väl inte jätteoriginell. Vi har sett förut när rikemansbarn kommer till andra miljöer och blir mobbade. Skillnaden här är att Conor ganska omedelbart tar tag i det, skapar sitt band och vänder situationen till sin fördel. Det är kämpigt i början och hur han får med Ann på tåget är en gåta men de blir bättre och det är intressant att se utvecklingen. Sedan ska man inte klaga på musiken!

Gillar du musik och den här typen av story kommer du förmodligen gilla Sing Street också. Annars kanske du bör låta bli.

Mitt betyg: 3/5

Originaltitel:
År: 2016
Längd: 1 h 46 min
Genre: Komedi, drama, musik
Regissör: John Carney
Skådespelare: Ferdia Walsh-Peelo, Aidan Gillen, Maria Doyle Kennedy


Annons

Kommentarer


  1. Mirre - Sweetwords 2017-02-17 on 16:19 Svara

    Tack för filmtips

  2. Yohanna af Skovde 2017-02-17 on 20:20 Svara

    Har inte sett den men får tipsa sambon, tror han skulle gilla den!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!