VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Recension: Maxi-Cosi Cabriofix

Nu tycker jag verkligen att det är hög tid att skriva lite om babyskyddet som vi har använt till Moa i tre månader, Maxi-Cosi Cabriofix. Jag har tidigare skrivit lite kort om när vi fick hem det samt våra första tankar om det efter att ha använt det i drygt en månad men nu är det alltså dags för en full recension.

IMG-20170106-WA0002

Stol och kostnad
Maxi-Cosi Cabriofix är ett babyskydd som finns i flera olika färger. Vårt är i svart och heter black raven men det finns även t.ex i grått, blått och rött. Babyskyddet kan användas från födseln och upp till ca 12 månader (0-13 kg) och är godkänt enligt ECE R44/04. Det passar tillsammans med vagnar från Maxi-Cosi och Quinny och med adaptrar fungerar det även till de flesta andra vagnar. Om man väljer att bara köpa babyskyddet kostar det ca 2000 kronor. Om du köper det i paket med basen (EasyFix) kostar det ca 3495 kronor. Du kan dock köpa basen senare separat om du skulle ångra dig. Det finns även en varm åkpåse till babyskyddet att köpa för ca 599 kronor. Perfekt nu i kylan!

Montering
Babyskyddet fästs i bilen med bälte, FamilyFix eller EasyFix. Vi har använt vårt med EasyFix och det är väldigt smidigt att bara kunna klicka ur det och ta med vid behov. Basen i sig fästs med bälte eller bilens ISOfix. Något jag tycker är väldigt smidigt är att basen visar när skyddet är rätt fastsatt på basen genom en grön/röd indikator, se bild nedan. Det gör att man inte kan sätta det fel och inte enbart behöver förlita sig på ”klicket”. Stödbenet till basen är givetvis förlängningsbart.

IMG-20170106-WA0001

Detaljerna
Skyddet är bland annat utrustat med sidoskydd samt ett solskydd. Solskyddet dras ut bakifrån vid första användningen och kan även stoppas tillbaka om så önskas. Det fäster man sedan i handtaget som ni ser på bilden ovan. Bältet är ett trepunktsbälte som är väldigt enkelt att justera och sätta fast. Genom att trycka på en knapp och samtidigt dra ut bältet blir det längre och därefter drar du åt så att barnet sitter säkert.

Komfort
CabrioFix har sidoskydd (som ni såg ovan) och extra stoppning, vilket ger extra komfort för barnet. Sitsen känns mjuk och behaglig för det lilla barnet och med solskyddet uppe blir det väldigt ombonat och mysigt. När barnet blir lite äldre kan man ta bort den extra stoppningen för att få mer plats. Moa somnar nästan direkt i babyskyddet så jag tolkar det som att det är skönt att ligga i.

Mått och vikt
Rekommenderad ålder: 0-12 månader
Vikt: 3,5 kg
Bredd: 25-44 cm
Höjd: 39 cm
Höjd med handtag: 57 cm
Ryggstöd: 50 cm
Djup: 66 cm

Sammanfattning
Vi har nu använt babyskyddet i drygt tre månader och är väldigt nöjda med det. Moa sitter bra i det, det känns okej att bära på (både vad gäller tyngd och smidighet) och det är enkelt att montera och använda genom EasyFix-systemet. Vi har använt det i mitten bak på en Ford Mondeo där storebror sitter i en Axkid Minikid på ena sidan och jag på andra sidan. Det är lite, lite trångt för min del men det fungerar absolut.

Om man registrerar sig inom tre månader efter köp erbjuder Maxi-Cosi livslängdsgaranti och det tycker jag är väldigt bra. Babyskyddet har dessutom fått bäst-i-test ett flertal gånger och blivit testvinnare av klikk.no.

Cabriofix känns som ett klassiskt babyskydd som kommer att fungera länge. Det kommer då och då nya färger men i grund och botten är det ett riktigt bra babyskydd. Vi är väldigt trygga med det och kommer absolut att rekommendera det till andra.

Här nedan ser ni hur Moa satt i babyskyddet, då drygt en månad gammal.

maxicosicabriofix

I samarbete med Maxi-Cosi via Babyland.se


Annons

Kommentarer


  1. Mirre 2017-01-07 on 10:10 Svara

    Ser toppenbra ut, roligt att ni är nöjda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!