VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Charlie 2 år

Så har ännu ett år gått och min lilla Charlie blir idag 2 år! Det är ju inget nytt BVC-besök förrän vid 2,5 års ålder men vi har vägt och mätt lite här hemma och enligt det ska han vara 90 cm lång, väga 15 kg och ha ett huvudmått på 50,7 cm. Charlie vägde 13,7 kg vid 18-månaderskontrollen och var då 85 cm lång. Huvudomfånget låg på 49,5 cm så nog har han växt den lilla krabaten!

Charlie går femton timmar i veckan på förskolan, tisdagar-torsdagar. Han trivs jättebra där och vi får alltid höra hur glad han är! När han inte är där träffar vi kompisar, är ute och leker eller myser hemma. Det är lite dåligt med andra aktiviteter just nu, t.ex öppna förskolan, eftersom Moa fortfarande är såpass liten men det blir nog ändring till våren. Här hemma leker han mest med bilar och tåg men gillar även böcker och musik. Så fort musik åker på börjar han dansa, gärna runt runt.

En vanlig dag äter Charlie fem gånger. Frukost på morgonen, mellanmål vid 9-tiden, lunch 11.30, mellanmål igen vid 14.30 och sen äter vi middag någonstans mellan 17-18. Han har blivit lite kräsen gällande maten igen men äter tydligen väldigt bra på förskolan. Favoriterna är fisk, smörgås med leverpastej och pasta.

Precis som tidigare sover han en gång under dagen, mellan ca 12-14 (12-13 på förskolan). Inte heller på kvällen har det ändrats något utan han går och lägger sig strax efter 19, vi läser en bok och sen somnar han.

Vi har bytt ut alla överdelar till storlek 98 nu men han kan fortfarande ha vissa nederdelar i 92 så de får vara kvar i lådan tills vidare. Han är fortfarande ett blöjbarn och inte alls intresserad av att sitta på pottan eller någon toasits. Vi ska försöka komma igång med potträningen på riktigt till våren/sommaren är det tänkt.

Det senaste halvåret har Charlie utvecklats enormt. Från att inte ha sagt ett ord har han nu ett stort ordförråd som fylls på varje dag. Han härmar dessutom oss och andra, vill hjälpa till, göra själv och visar vad det är han vill. Han blev inte särskilt påverkad av att ha blivit storebror. I början var det lite jobbigt när vi inte kunde ge honom 100% uppmärksamhet hela tiden men nu vill han gärna både pussa och krama Moa. Han kör gärna hennes vagn och ”visar upp” henne för andra. Stolt med andra ord!

20161214_141438


Annons

Kommentarer


  1. sara 2016-12-27 on 13:58 Svara

    Grattis Charlie på din 2-årsdag :)

  2. Lisa 2016-12-27 on 18:24 Svara

    Grattis Charlie!

  3. Mirre 2016-12-27 on 21:49 Svara

    Så fort det går och minsann 2 år, det är så mysiga åldrar nu,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!