VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Recension: Axkid Minikid

Det har blivit dags för en ny recension av en bilbarnstol, nämligen Axkid Minikid. Vi har nu kört med stolen sedan i juni och tycker att vi kan ge en rättvis bedömning så nu kör vi!

axkidminikid

Stol och kostnad
Detta är en Axkid Minikid, en bakåtvänd bilbarnstol som också är plusgodkänd och godkänd enligt ECE R44 04. Stolen kostar ca 3500 kronor att köpa ny och finns i dagsläget i fem färger, varav den vi har (denim) är en specialutgåva. Stolen är rekommenderad från 9-25 kg.

Montering
Stolen var inte svår att montera i bilen och det gick relativt snabbt. Att montera görs enkelt genom att använda bilbältet och förankringsband, fälla ner stödbenet och vicka den på plats. Jag har skrivit lite om monteringen här så kika gärna där. Eftersom längden på stödbenet är så generöst tilltaget passar stolen i de allra flesta bilar.

Detaljerna (huvudstöd, stolens bälte, klädsel)
Huvudstödet och stolens bälte hänger ihop så när barnet växer och man justera bältet så hänger även huvudstödet med. Mycket praktiskt! Bältet är även ett lätt 5-punktsbälte som inte tvinnar sig när man spänner. Klädseln är avtagbar och går dessutom att tvätta om det skulle behövas. Det är lätt att det händer olyckor så det är faktiskt ett stort plus.

Komfort
Vi upplever att Charlie sitter bra och skönt i stolen. Den hade kunnat vara lite mjukare och mer ombonad men överlag är vi nöjda. Det är enkelt att sätta på och spänna bältet och funktionen med bältet som hänger ihop med huvudkudden är riktigt bra. Stolen har fem lutningslägen, vilket är en stor fördel men å andra sidan kan man inte byta läge under resans gång utan det görs under monteringen.

Mått och vikt
Vikt: 11,2 kg
Mått: H61xB44xD56
Maxvikt: 25 kg

Sammanfattning
Vi är väldigt nöjda med den här stolen och det har vi sagt sedan början! Charlie sitter bra och verkar trivas i den. Den tar inte så mycket plats, utan vi får plats med babyskyddet precis bredvid. Det är ett väldigt bra budgetalternativ och en stol jag varmt kan rekommendera.

minikidmontering

Vill ni läsa min jämförelse mellan denna stol och vår gamla, BeSafe iZi Plus, så finns den här.

I samarbete med Axkid.


Annons

Kommentarer


 1. Trollet 2016-12-21 on 16:19 Svara

  Fint inlägg, bra med jämförelse

  • mammamalins 2016-12-22 on 20:35 Svara

   Svar till Trollet:

   Kul att du tyckte det :)

 2. Roligt att läsa :D

 3. Heléna 2016-12-21 on 23:17 Svara

  Jag har oxå den och har haft i lite mer än 2 år nu. Jag gillar den, men tycker det är oerhört krångligt att få bort klädseln. Jag har inte testat besafe och hade barn senast för 12 år sen så den här verkligen tokbra! =) Gillar att huvudstödet följer med och att den är så himla lätt att spänna då dom spänner sig själv!

 4. Yohanna af Skovde 2016-12-22 on 19:59 Svara

  Verkar vara en vettig storlek på den! Skulle aldrig få plats med ett babyskydd bredvid vår

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!